problem s PC -

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
styx_oarsman

problem s PC -

Příspěvek od styx_oarsman »

zdravim, mam mensi problem s kompom... v piatok mi uprostred prace (ehm, vlastne uprostred hry :)) zrazu stmavol monitor a pocitac prestal reagovat. Nefungoval ani reset, takze som ho po chvili natvrdo vypol. Odvtedy sa mi ho uz nepodarilo znovu zapnut... ide o asi dva a pol roka stary komp, 2,4 giga celeron, 512 ram . . .

Tak tyzden dozadu som prikupil starsiu graficku kartu (MSI nx6600 ak si dobre spominam), tak som si vravel ci chyba nemoze byt niekde tam - ze to mozno uz stary zdroj nezvladal. Tak som kupil zdroj novy, ale nic sa tym nevyriesilo (okrem toho ta karta niekolko dni v pohode fungovala).

Problem je v tom, ze ten pocitac sa akoby rozbehne - ked ho zapnem, vypada to, ze hardware funguje - bezi chladenie, daju sa otvarat mechaniky - ale do monitora nejde ziadny signal, a (ako som uz spominal) nefunguje ani reset. Napadlo ma, ci nie je problem v doske alebo v procesore . . .
Uz som hladal pomoc rozne po internete, ale nic som nezistil... takze budem velmi vdacny za kazdu radu, pisem akurat bakalarku, a bez pocitaca to ide dost tazko :(
Takze vopred vdaka za pomoc

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

styx : ani nepipne ? alebo nepipa ? odpoj vsetky mechaniky a disky .. nechaj cisto dosku.procesor.pamat.grafiku .. este mozes skusit zresetovat CMOSku ..

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

styx_oarsman : a skusal si zapnut na tu kartu iny monitor? ak ti vsetko funguje ale nic nevidis, tak teoreticky ti mohol odist monitor alebo podsvietenie monitora... nedavno som to riesil u jednej kolegyne a nikoho nenapadlo riesit ci je to vobec monitor :) vsetko ine povymienali a monitor nic nezobrazoval.. :) takze skus najskor to odskusat ci vobec ti funguje monitor...

mozno dalsia vec, odisiel ti port na grafike ktora nevysiela signal do monitora...

este k tomu monitoru : ten monitor vyskusas jednoducho, ked ho zapnes a nezobrazi sa ti ani HW menu monitora, tak ti odisiel monitor

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

alebo odskusat tvoj monitor na inom pocitaci .. aby si mal istotu ze monitor je v poriadku ..

styx_oarsman

no, skusil som vsetko odpojit a pustit to tak ako si napisal... ale ziadny efekt... ten reset CMOS ma napadol, vecer to skusim. A pipat myslim nepipa, ale isty si nie som.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

styx : a ked bol v poriadku , tak pipal ? pocitace vacsinou pipnu (raz) ked ich zapnes .. ak nepipa , nemuzi mat zapojeny reprak a na doske nema ten pipak ..

fova

Příspěvek od fova »

Mel jsem podobny problem po doplneni pameti RAM. Po stisknuti startovaciho tlacitka se rozbehl vetrak, ale obrazovka byla cerna a nic nepiplo.
Spravilo to az dukladne zasunuti vsech komponent a kabelu do patic a konektoru.
Naposledy upravil(a) fova dne 04 úno 2008 13:36, celkem upraveno 1 x.

styx_oarsman

pytkin: jj, predtym urcite pipal. Ci pipa teraz, si ozaj niesom isty - skor mam dojem ze nie, ale naisto to zistim az doma vecer.

excom: monitor by mal byt ok - ked ho zapnem, tak vyzera ze funguje, len tam nabehne "no signal". No a port na grafike - skusil som grafiku vybrat a zapojil som monitor do integrovanej, co je na doske, ale stale ziadny signal.

styx_oarsman

fova: no, pamatou to nebude, pretoze som s nou nic nerobil... Co sa tyka zapojenia kablov a komponentov, ked som vymienal zdroj (den potom ako komp odisiel), tak som si na toto dal dost bacha, aby bolo vsetko dobre zapojene... samozrejme som mohol nieco prehliadnut . . .

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

excom: monitor by mal byt ok - ked ho zapnem, tak vyzera ze funguje, len tam nabehne "no signal". No a port na grafike - skusil som grafiku vybrat a zapojil som monitor do integrovanej, co je na doske, ale stale ziadny signal.
no tak potom mas monitor OK.. este sa mohlo stat ze odisla MB doska.. to sa mi tiez raz stalo.. ale faktorov preco to nejde moze byt viacej samozrejme.. ale ked ti nejde ani integrovana grafika, tak to znamena ze druha grafika bude tiez OK.. problem bude mozno prave v MB( apson tipujem ), skus pozret ci tam nemas "vytecene" kondiky okolo procesora.. toto sa stalo mne, vsetky boli jak pukance :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

styx : ak nepipa , tak to monitorom nebude .. a ak monitor pise na obrazovke no signal , tak monitor asi ide .. na 99% by som videl na problem s doskou .. zapojil si aj procesoru to 12V napanie ? taky maly konektor 2x2 alebo 4x2 ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tie kondiky stacia nafuknute a uz moze byt problem .. nemusia byt rozpuknute :)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

pytkin : no, mne sa toto presne stalo, ja som mal komplet vsetky kondiky co su okolo procaku jak pukance :D mozno sa dali aj jest, to som neskusal ;)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

excom ; jasne .. to uz je to konecne stadium , ked uz su v prdeli :)

styx_oarsman

Napajanie som urcite zapojil . . . Tiez zacinam mat dojem ze to bude doskou. Tie kondenzatory skontrolujem. Kazdopadne moc dik za rady

Odpovědět