problem s PC -

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

za celu dobu co sa bavim s komputrami som nezazil , ze by procesor odisiel .. co samozrejme nevylucuje, ze mohol odist .. Skorej by som to videl na tu dosku ..

styx_oarsman

Příspěvek od styx_oarsman »

jasne, ja som sa len tak preventivne opytal :)
Je nejaky sposob ako zistit ci ta doska funguje alebo nie? Myslim iny ako pozicat si niekde druhu, vsetko na nu premiestnit a vyskusat ci to pobezi . . .

fova

Příspěvek od fova »

Uz jsem ti to psal jednou:

Abys nekupoval zbytecne nove komponenty, tak to vem k nejakemu znamemu IT chlapikovi, ktery bude mit vedle sebe dva compy (jeden z nich bude tvuj) a bude mezi nimi prehazovat komponenty a zkouset, co presne odeslo.

Pokud to nejsou ty konektory, tak bych si take tipnul tu desku.

styx_oarsman

fova: jasne, tym by sa to sice vyriesilo, ale moj problem je, ze vsetci moji znami IT chlapici su na Slovensku a ja v Prahe. Tak ma len zaujimalo, ci sa to neda zistit inak... aby som ten komp nemusel tahat domov.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

styx_oarsman : a trafo ti ide?
kexik, pytkin : moze sa stat ze by trafo islo na polovicny vykon? respektive, ze sice ma zapojene kable ale do procaku cez ten kabel nejde prud ale trafo sa tvari ze funguje.. mohlo by toto teoreticky nastat? alebo proste trafo ma dva stavy, ide/nejde...

kexik

Příspěvek od kexik »

myslis zdroj? jasne, zdroj moze vsetko. videl som vela prasiacky zapojenych zdrojov. to je jedna z moznosti, vyskusat druhy zdroj, najlepsie celkom iny typ

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no pisal ze uz ma novy zdroj a nejde to ..

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Nepodcenuj tu baterii, jestlize se chyba stane behem nacitani BIOSu tak komp nepipne ani chybovy hlaseni, uz se mi to 2x stalo u ruznych desek.
Nemer ji, rovnou ji vymen, stoji asi 30Kc:)

styx_oarsman

Hm, tak sa nakoniec ukazalo, ze chybna bola skutocne doska. Tu som teda vymenil, komp sa rozbehol, ale vzapati nastal dalsi problem - zacne sa bootovat system, nabehne mi ta obrazovka, kde si mozem vybrat safe mode atd, ale nech si vyberiem cokolvek, pocitac sa hned restartuje (pri safe mode sa najprv nacitaju tie ovladace, az potom sa restartuje). Tak neviem. Pomohlo by preinstalovat Xpcka?

Este by som podotkol, ze nejdu ukladat zmeny v Biose - ked dam save and exit, pocitac proste zamrzne (napadlo ma, ze toto by mohlo byt sposobene zlym nastavenim jumperov na doske, ale skontroloval som manual, a vsetko sa zda byt v poriadku).

Inak by som rad vsetkym podakoval za doterajsie rady, dost ste mi pomohli :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

styx : jasne .. ked ich preinstalujes , vsetko bude OK ..

ked nejde SAVE and EXIT , tak to je dake divne .. to je na reklamaciu podla mna ..

kexik

Příspěvek od kexik »

co presne sa snazis v biose menit? ak nejake frekvencie pamati, tak doska proste nenapostuje a po restarte sa vrati na povodne nastavenie

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

styx: me tohle delal, kdyz se zmenil radic disku.

styx_oarsman

kexik: no, nedaju sa v biose proste menit nastavenia. Lepsie povedane, daju sa zmenit, ale ked dam save and exit, pocitac zamrzne, a musim ho restartovat...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

styx ; a ked nabehnes do biosu po restarte tak su tam povodne nastavenia ? ak ano , to je na reklamaciu .. alebo skus CMOS clear , alebo load bios defaults .. a tam zasavovat .. ak nepojde , rovno ju chod vratit ..

styx_oarsman

pykin: no, tie zmeny v biose sa ukladaju, ale proste to nejde bez toho restartu.

inak som sa pokusal preinstalovat xpcka, kamos mi pozical disk (na tom svojom mam nejake data o ktore by som celkom nerad prisiel), ale setup z cd sam od seba nenabehne, spusti sa len dos, a ked sa pokusim spustit setup xpciek odtial z cdcka cez winnt.exe, vyhodi mi to modru obrazovku "not enough space to create swap file" a koniec. Z disku sa mi ale v dose neda nic vymazat, nejde ani naformatovat . . .
Inak sa ten disk chova pri normalnom spusteni (tj bez xp cdcka) rovnako ako ten moj, tj restartuje sa pocitac v momente, ked sa ma spustit system - len s tym rozdielom, ze skoci na tu modru obrazovku "system windows objavil chybu a vypol sa aby nedoslo k poskodeniu pocitaca . . ."

Tak neviem. Moj povodny plan bol na tento kamosov disk hodit provizorne system, len aby som mal kam zalohovat data, a potom xpcka od zakladu nainstalovat na moj disk. Momentalne zacinam zvazovat druhu moznost, a to vyhodit to cele von z okna :(

Odpovědět