"TLDR nelze nalézt" - nejde nastartovat počítač :-
Ještě s tím stále zápasímKermitak píše:No windowsi vga driver to imho nezvladne![]()
Ivo: kdyz uz ses rozhodl pro preinstalaci (jiste by to slo i bez ni, tak si pak ihned, az budes mit vsechnno rozchozene udelej image systemoveho disku, at, az se ti to znova podela, muzes system obnovit za par minut a nemusis tim travit hodiny.
Víš o nějakém způsobu, který by zvládl i počítačový laik jako Ivo? Řešili jsem to asi hodinu po ICQ a nedobrali se žádného výsledku. A veškeré jednoduché utility a postupy vedou pouze k přepsání MBR, což nebyla příčina problému. Opravení systému z instalačního CD se tedy jevilo jako jediné rozuné východisko i za cenu toho, že se ztratí některá nastavení a něco bude potřeba doopravit.Kermitak píše:Ivo: kdyz uz ses rozhodl pro preinstalaci (jiste by to slo i bez ni
No ještě se s tím babrám
Zásadní problém mám stále s LCD monitory, nainstaloval jsem nejnovější ovladače Radeon 9200, Power Strip, Samsung 205 BW Driver - ani za nic se tam neobjeví správné rozlišení 1680x1050. Jen 1600x1200 a výše ... Ale předtím to tam bylo a normálně fungovalo, jen nechápu proč to ted nejde ... 1600x1200 je špatné na tenhle monitor ... (monitor stále hlásí "not optimal mode"
Vzhledem k tomu že jsem s tím ubíjejícím způsobem strávil už půl dne, hned jsem zkusil ten Norton Ghost (abych tohle už nemusel absolvovat) - ale po nainstalování mě to nepustilo dál - "you don´t have sufficient privileges", at jsem zkoušel, co zkoušel nešlo to. Tak jsem to dal pryč a jdu zkusit Acronis True Image ...
Co je ale velmi podivné a po čisté instalaci mi při každém startu nabíhá error hláška "v aplikaci temp2.exe došlo k problému" - odeslat hlášení o chybách .. co to zase může být ?
Vzhledem k tomu že jsem s tím ubíjejícím způsobem strávil už půl dne, hned jsem zkusil ten Norton Ghost (abych tohle už nemusel absolvovat) - ale po nainstalování mě to nepustilo dál - "you don´t have sufficient privileges", at jsem zkoušel, co zkoušel nešlo to. Tak jsem to dal pryč a jdu zkusit Acronis True Image ...
Co je ale velmi podivné a po čisté instalaci mi při každém startu nabíhá error hláška "v aplikaci temp2.exe došlo k problému" - odeslat hlášení o chybách .. co to zase může být ?
Ja jsem nemel na mysli opraveni loaderu, reagoval jsem na to, kdyz Ivo psal, ze uz mu to funguje, akorat je to vsechno hrozne pomaly. Ale jo, uznavam, ze pro nej mohlo byt rychlejsi to reinstalovat.Ctirad píše:Víš o nějakém způsobu, který by zvládl i počítačový laik jako Ivo? Řešili jsem to asi hodinu po ICQ a nedobrali se žádného výsledku. A veškeré jednoduché utility a postupy vedou pouze k přepsání MBR, což nebyla příčina problému. Opravení systému z instalačního CD se tedy jevilo jako jediné rozuné východisko i za cenu toho, že se ztratí některá nastavení a něco bude potřeba doopravit.Kermitak píše:Ivo: kdyz uz ses rozhodl pro preinstalaci (jiste by to slo i bez ni
Všechno bylo správně, ale nefungovalo. Nakonec to vyřešilo nainstalování Omega Radeon driverů, kde už KONEČNĚ tohle rozlišení bylo nabídnuto. Uff ...Ctirad píše:Určitě máš v nastaveních obrazovky vybraný ten správný monitor a poměr stran? Nemáš tam nějaký "generic pnp monitor"?Ivo píše:No ještě se s tím babrámZásadní problém mám stále s LCD monitory, nainstaloval jsem nejnovější ovladače Radeon 9200, Power Strip, Samsung 205 BW Driver -
Měl bych ještě dvě otázky:
1) co je to aplikace temp2.exe - tohle chybové hlášení zahajuje každý start systému
2) udělal jsem zálohu disku a systému pomocí Acronis True Image na jiný externí disk. Ale jen nechápu jak to použít v případě nějakého krachu systému - je to 5GB soubor a nebude-li fungovat Windows, nepůjde ani připojit tento externí disk a tím použít tato záloha ... Jakým způsobem se tato záloha dá "během několika minut" použít ?
-
Brooklyn / juanita juarez
- Profesionál