"TLDR nelze nalézt" - nejde nastartovat počítač :-
Už fičí nová instalace ... uvidíme, zítra ještě zkusím nový disk jak systémový, tak datový (objednal jsem 500 GB Samsung) a když se to sekne, jdu na Quadra Core. Ten malý systémový musím tady někde zítra koupit - je nějaká osvědčenější značka než jiná na 80GB ? (40 se už nedělá). Mají tady Seagate ... ale s těmi mám problémy (jeden mi odešel už před 2 roky)
Takže Acronis True Image je KING
Přeinstaloval jsem Windows (na zformátovaný disk), nainstaloval ATI - ukázal zálohu a za 5 min tu mám vše co jsem tu měl pracně nastavené a nainstalované včera odpoledne ... To je úleva ... Už dlouho jsem neplatil něco s takovou radostí jako jim zítra zaplatím tu tisícovku za jejich program ...
Zároven i ten 160 GB disk je krásně funkční a naformátovaný ...
Nechápu co se předtím stalo ...
Naběhlo tam ale hlášení o temp2.exe Ten vir asi bude na externím disku. Zkusím to nějak prolustrovat ... Možná že on to způsobil ?
Uvidíme jak dlouho to vydrží ... V každém případě mě hřeje ta zálohovaná kompletní instalace systému se všemi tweaky, Samplitude, zvukové karty atd. I kdyby to zase spadlo, už to nebudu muset půl dne dávat do kupy jako na Silvestra.
Jak nejlépe to vše prolustrovat na viry ? Počítač není online, čili nedokáže aktualizovat virovou databázi nějakého antivirového programu ...
Používám NOD32 na notebooku. Dá se to nějak aktualizovat offline ? (stažením souboru a přenesením)
PS- spustil jsem tam NOD32 v základní verzi (bez aktualizace) a našel tam hned nějaký virus Perlovga B v operační paměti ... plus pár dalších ... uff ... tam možná bude zakopaný pes ... ale zároven ho nebyl ochoten odstranit (protože je v operační paměti). Co ale potom s tím ? Pak ale chápu proč se tam pořád objevoval i po čistých instalacích ...
Zároven i ten 160 GB disk je krásně funkční a naformátovaný ...
Nechápu co se předtím stalo ...
Naběhlo tam ale hlášení o temp2.exe Ten vir asi bude na externím disku. Zkusím to nějak prolustrovat ... Možná že on to způsobil ?
Uvidíme jak dlouho to vydrží ... V každém případě mě hřeje ta zálohovaná kompletní instalace systému se všemi tweaky, Samplitude, zvukové karty atd. I kdyby to zase spadlo, už to nebudu muset půl dne dávat do kupy jako na Silvestra.
Jak nejlépe to vše prolustrovat na viry ? Počítač není online, čili nedokáže aktualizovat virovou databázi nějakého antivirového programu ...
Používám NOD32 na notebooku. Dá se to nějak aktualizovat offline ? (stažením souboru a přenesením)
PS- spustil jsem tam NOD32 v základní verzi (bez aktualizace) a našel tam hned nějaký virus Perlovga B v operační paměti ... plus pár dalších ... uff ... tam možná bude zakopaný pes ... ale zároven ho nebyl ochoten odstranit (protože je v operační paměti). Co ale potom s tím ? Pak ale chápu proč se tam pořád objevoval i po čistých instalacích ...
Ivo: ten podivnej a zbytecnej system flag se musi dat zrusit, holt wokna, ty nedaj cloveku nic zadarmo 
Hodne antiviru umoznuje stahnout aktualizace jako samostatny soubor, ktery pak spustis na pocitaci, ktery neni pripojeny.
Virus muze byt primo v instalaci nejakeho programu. Idealni by bylo, zkouset na cisty system instalovat program po programu a vzdy to proverit. Zkus nabootovat do nouzoveho rezimu a tam ten antivirak spustit. BTw to ze je virus v pameti neni duvod, aby nesel odstranit. Nepise to neco vic?
Jinak Seagate a Hitachi jsou znacky, ktere se cpou do spickovych diskovych poli, takze bych se toho nebal
Ono podelat se muze cokoliv, at uz je to Seagate, nebo Samsung 
Hodne antiviru umoznuje stahnout aktualizace jako samostatny soubor, ktery pak spustis na pocitaci, ktery neni pripojeny.
Virus muze byt primo v instalaci nejakeho programu. Idealni by bylo, zkouset na cisty system instalovat program po programu a vzdy to proverit. Zkus nabootovat do nouzoveho rezimu a tam ten antivirak spustit. BTw to ze je virus v pameti neni duvod, aby nesel odstranit. Nepise to neco vic?
Jinak Seagate a Hitachi jsou znacky, ktere se cpou do spickovych diskovych poli, takze bych se toho nebal
Ale asi to nebude případe NOD32 ... aspon jsem to na jejich stránkách nenašel. Ale skenuje o stošest a virů už tam našel docela hodně ... (zejména ten Pergolva + trojské koně ... prý to pochází z filů temp1 a temp2.exe plus byl zavirovaný autorun. Ale jak se to dostalo do čisté instalace Windows, nechápu.Možná z těch připojených externích disků. Na ně se taky s lustrací dostane za chvíliKermitak píše: Hodne antiviru umoznuje stahnout aktualizace jako samostatny soubor, ktery pak spustis na pocitaci, ktery neni pripojeny.
Jinak je možné, že nový disk systém nebude třeba, když to vydrží a byl to jen nějaký vir ...
Ja to rikal ze mas zavirovano:)Ivo píše:...................
Nektery viry je proste tezky odstranit, zkus jinej antivir nebo najdi specialni utilitu primo na ten vir.
Nebo ten disk pripoj k pc kde antivir je a projed to, no je to trosku riziko.
Jinak s těmi viry je to trochu bludný kruh ... S tím z operační paměti se prý nedá nic dělat, jeho zdrojem je soubor ze system 32 - temp1.exe, ten se nedá smazat. Celé se to projelo, viry smazaly. Ted jsem chtěl projet další disk, začalo to zase se systémovým a zase se tam objevily stejné viry (Pergolva), které se před tím smazaly ...
Po restartu se ten temp1 podařilo vymazat ... i pamět už je čistá ... externí disky ale ještě obsahují copy.exe atd.Kermitak píše:Jo, mel bys, psal jsem ti to par prispevku vysDo nouzoveho rezimu se dostanes kdyz podrzis f8 pri spousteni windows (hned na zacatku, jeste nez se ti objevi logo windows). pokud mas Visty, tak tam nevim, ale bud je to stejny, nebo si to snadno najdes na webu.
Tak už je vše pročištěno, žádné viry (k updatu offline jsem zjistil že u NOD32 stačí překopírovat obsah složky updt z online notebooku do stejné složky v offline počítači. Překontroloval jsem disky se Seatools - no problem. Takže je mi záhadou odkud vznikly všechny tyhle problémy. Otázka co se stane až to budu chtít zítra nastartovat
)
tomu nerozumiem .. naco si instaloval windows , ked si potom natahoval systemovy disk zo zalohy ??Ivo píše:Takže Acronis True Image je KINGPřeinstaloval jsem Windows (na zformátovaný disk), nainstaloval ATI - ukázal zálohu a za 5 min tu mám vše co jsem tu měl pracně nastavené a nainstalované včera odpoledne ... To je úleva ...
ivo : inak ten virus .. to je predsa logicke ked bezi jeho proces , tak ho nemozes zmazat .. musis ho napred killnut a potom mazat . niekedy tam bezi viacej procesov a sami sa strazia .. vtedy to je trosku patalia ale ide to .. na killovanie procesov je dobre pouzit process explorer od sysinternals .. niektore viri totiz zrusia aj task manager ..