"TLDR nelze nalézt" - nejde nastartovat počítač :-

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:
Ivo píše:Takže Acronis True Image je KING :) Přeinstaloval jsem Windows (na zformátovaný disk), nainstaloval ATI - ukázal zálohu a za 5 min tu mám vše co jsem tu měl pracně nastavené a nainstalované včera odpoledne ... To je úleva ...
tomu nerozumiem .. naco si instaloval windows , ked si potom natahoval systemovy disk zo zalohy ??
Protože počítač nešel jinak spustit a připojit k externím diskům. Bootovací CD mám jen demo zatím

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo : pockaj .. ty si nainstlaoval windows , nainstaloval ten software a z neho si potom prepisal systemovy disk ? to ti dovolilo ?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:ivo : pockaj .. ty si nainstlaoval windows , nainstaloval ten software a z neho si potom prepisal systemovy disk ? to ti dovolilo ?
Ano, přesně tak - vymaže to za chodu kompletně systémový disk a nakopíruje kompletní zálohový image. Udělal jsem to před chvílí znovu, když mi KMPlayer hlásil, že jsou nějaké méně vhodné VGA video ovladače, tak jsem tam horlivě nainstaloval ještě ATI ovladače další a celý obraz na obou LCD se mi kompletně rozhodil (ikony vpravo, spodní panel vlevo atd.). Tak jsem to prostě s popelem na hlavě během pár minut vrátil na původní zálohu. Super. Zítra tu kupuju ... Ted jsem si udělal nejnovější zálohu po nainstalování pár dalších prográmků ... Má to ještě funkci "ověření zálohy", kdy to celé znovu prověří, aby si byl člověk 200% jistý že je to přesné. Plus x dalších funkcí.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : divne .. ze mu windows dovoli prevalit system za behu .. To su dake nekale praktiky :)

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Pytkin píše:ivo : inak ten virus .. to je predsa logicke ked bezi jeho proces , tak ho nemozes zmazat .. musis ho napred killnut a potom mazat . niekedy tam bezi viacej procesov a sami sa strazia .. vtedy to je trosku patalia ale ide to .. na killovanie procesov je dobre pouzit process explorer od sysinternals .. niektore viri totiz zrusia aj task manager ..
Tak, proto casto pomuze nabootovat do nouzaku, kde je velka pravdepodobnost, ze se vubec nespusti. BTW system, kde nelze jednoduse zabit proces... chjo... ;)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermitak : zabit proces ide .. ale dalsie 3 ho strazia a znova pustia .. cize musis vediet co a ako .. pomoze process explorer .. bezny jozko to ale sam nevyriesi .. safe mode nepomaha .. viri sa spustaju aj tam ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:Ivo : divne .. ze mu windows dovoli prevalit system za behu .. To su dake nekale praktiky :)
Ono, to 1) uzamyka disky (ale muze jich byt pripojenych spousta) 2) po analyze a ukazani na zalohovy soubor a cilovy disk to restartuje 3) dostane se to pak do jakehosi "vakua", neco jako nabootovani a clovek musi potvrdit ruzne moznosti - vcetne vymazani puvodniho disku a za cca 3 minuty je vse nazpet ze zalohy (moje instalace maji cca 5GB)

Proste nemuzu si to vynachvalit :)) (a je to cesky SW)

Jinak cela tahle anabaze mela krome dvou ztracenych dnu ctyri pozitivni vysledky
1) cele se to procistilo a odvirovalo
2) procvicil jsem se v reinstalacich :)
3) vse je zalohovano
4) skoncilo nepratelstvi mezi Oxford pluginy (iLokem) a ParPLEQ - doted jakmile se spustily naraz, Samplitude beze stopy mizela. Musel jsem pouzivat crackle Oxfordy, jenom tak to spolu fungovalo. Ted pro zmenu nefunguji ty crackle, ale pote co jsem zjistil, ze oficialni s iLokem uz to nedelaji, tak jsem je vyhodil ... a uz se to zase tim EQ kamaradi
Naposledy upravil(a) Ivo dne 03 led 2008 00:01, celkem upraveno 2 x.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Safe mode pomaha na vetsinu viru, alespon podle me dosavadni zkusenosti (pokud nemas treba nacochnenej kernel nebo ten windowsovej init, to je pak jina. Ovsem v pripade Iva mi prislo jednodussi zkusit nejdrive to, nez zkoumat strom procesu).
Ve woknech mnohem casteji nez je zdravo vznikaji uninterruptible procesy. A ty nezabijes, dokud zjistis, na co cekaji. A to nezjistis, protoze windows :) Ale i ta nemoznost zobrazit si process tree pomoci standardnich nastroju systemu mi prijde ponekud... nevychytana.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Pytkin píše:Ivo : divne .. ze mu windows dovoli prevalit system za behu .. To su dake nekale praktiky :)
To neni za behu, ono to prepise bootloader a rebootuje. Nicmene si myslim, ze to musi jit i bez te instalace systemu, pomoci bootovaciho cd.
Naposledy upravil(a) Kimi dne 02 led 2008 23:59, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : Lepsie to budes mat ked budes mat to boot cd .. predides restartu ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermit : nemusime sa tu bavit o tom ze windows je kokot .. to vsetci vieme ..

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Pytkin píše:kermit : nemusime sa tu bavit o tom ze windows je kokot .. to vsetci vieme ..
No vis co, to je jak u tebe s tim avastem, ja si taky musim ulevit ;) Ale ok, konec tlachani.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:Ivo : Lepsie to budes mat ked budes mat to boot cd .. predides restartu ..
To jo, ale to bude az v krabici, kterou si zitra objednam. Demo verze ma jen plne nefunkcni boot cd. Ale pro pripad navratu do predchoziho blazeneho stavu po nejakem nedobrem zasahu, je tenhle vratny image nedocenitelny
Naposledy upravil(a) Ivo dne 03 led 2008 00:04, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermit : rozdiel je v tom ze vsetci vieme ze windows je kokot .. Ale ze avast je kokot viem len ja a iny hovoria ze neni ! :)

</offtopic>

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Ivo píše:
Pytkin píše:Ivo : Lepsie to budes mat ked budes mat to boot cd .. predides restartu ..
To jo, ale to bude az v krabici, kterou si zitra objednam. Ale pro pripad navratu do predchoziho blazeneho stavu po nejakem nedobrem zasahu, je tenhle vratny image nedocenitelny
Myslim ze to Pytkin myslel jinak - image muzes mit klidne na disku (dokonce je to idealni reseni), z toho CD jen nabootujes a zvolis ten image na disku.

Pytkin: <offtopic>nasrat! ;)</offtopic>

Odpovědět