"TLDR nelze nalézt" - nejde nastartovat počítač :-

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kermitak píše:
Ivo píše:
Pytkin píše:Ivo : Lepsie to budes mat ked budes mat to boot cd .. predides restartu ..
To jo, ale to bude az v krabici, kterou si zitra objednam. Ale pro pripad navratu do predchoziho blazeneho stavu po nejakem nedobrem zasahu, je tenhle vratny image nedocenitelny
Myslim ze to Pytkin myslel jinak - image muzes mit klidne na disku (dokonce je to idealni reseni), z toho CD jen nabootujes a zvolis ten image na disku.
ALe neni provedenim jeste jednodussi reseni, jake jsem delal doted ? Otevru si Acronis program, zvolim co chci udelat (obnovit) a za chvili to je - bez vkladani CD, bootovani atd. To botovaci CD ma smysl asi jen kdyz se sesype cely system. Kdyz ne, tak je zbytecne ...

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Ano, samozrejme, ja to myslel v pripade sesypani systemu. Chapal jsem to tak, ze jsi po ciste instalaci mel opet problem, tak jsi opet nainstaloval cisty system, do nej acronis a z nej jsi provedl obnovu. Pokud jsem to blbe pochopil, tak pardon.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No mam stale nevysvetlitelny problem proc dnes nastalo "chyba pri spusteni operacniho systemu" . Tim ze jsem nemel to plne funkcni boot cd, jsem udelal formatovani disku, novou instalaci windows (mimochodem to automaticky formatovalo i ten zamrzly datovy disk) a pak jsem jen nainstaloval ten acronis, ukazal na zalohu a pul denni predchozi instalace se vsemi tweaky byla zpet za 3 min ...

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Ivo píše:No mam stale nevysvetlitelny problem proc dnes nastalo "chyba pri spusteni operacniho systemu" .
To vypada, jak kdyz se nenahral zavadec systemu. Proc, to nevim, ale (bez urazky) po tech zbesilostech, cos tu popisoval, kdo vi, co se kde po... ;)
Ivo píše:Tim ze jsem nemel to plne funkcni boot cd, jsem udelal formatovani disku, novou instalaci windows (mimochodem to automaticky formatovalo i ten zamrzly datovy disk) a pak jsem jen nainstaloval ten acronis, ukazal na zalohu a pul denni predchozi instalace se vsemi tweaky byla zpet za 3 min ...
Ano, to je presne to, na co jsem myslel, ze muzes pouzit to CD. Ale myslim, ze si rozumime :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

No ale nabootovat system a pustit program je pomalsie ako nabootovat rovno CD s programom .. to sa vacsinou startne skoro hned ..

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Pytkin: jenze Ivo to cd nemel, jak to chapu... (nevim proc, jestli se spatne vytvorilo, nebo v te demo verzi nemas bootovaci cd...)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermitak : jo jasne .. ved ja hovorim o buducnosti .. ked ho bude mat :)

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

Pytkin píše:Ivo : divne .. ze mu windows dovoli prevalit system za behu .. To su dake nekale praktiky :)
... mmno oni Rusove byli vzdycky sikovni programatori ... (Acronis AFAIK neni ceska ale ruska firma)
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Ivo: zasadni otazka - ta image kterou tam furt obnovujes je odvirovana a s nainstalovanym antivirem? Jestli jsi to nekde psal tak se omlouvam, je to uz trochu neprehledne....

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Vuid píše:Ivo: zasadni otazka - ta image kterou tam furt obnovujes je odvirovana a s nainstalovanym antivirem? Jestli jsi to nekde psal tak se omlouvam, je to uz trochu neprehledne....
Ano, jasně, hned po odvirování jsem image aktualizoval ... A nahrával jsem ji zatím jenom 2x :wink:

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Tak tam zase nainstaluj antivir (jestli neni), mam pocit ze jsi psal ze pripojujes dalsi disky.
Dalsi krok by mel byt zkontrolovat povrch disku, napriklad ve Spravci disku (win XP) - opet si nejsem jist jestli to tu uz nepadlo....

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Vuid píše:Tak tam zase nainstaluj antivir (jestli neni), mam pocit ze jsi psal ze pripojujes dalsi disky.
Dalsi krok by mel byt zkontrolovat povrch disku, napriklad ve Spravci disku (win XP) - opet si nejsem jist jestli to tu uz nepadlo....
Disky připojuju a každý zvlášt jsem hloubkově projel antivirákem a pročistil. Povrchy disků jsem zkontroloval pomocí Seatools

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Pro jistotu bych tam ten antivir nechal aspon na cas rezidentne spusten a vrhl se na postupnou vymenu komponent.
Nejdriv zkontroluj jestli nahodou nemas zaseklej nejakej ventilator, uvolnenou kabelaz k diskum a muzes se pustit do vymen. Nejdriv asi zdroj, pak pameti.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Vuid: ale on to Ivo uz vyresil ;)

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Ivo píše:No mam stale nevysvetlitelny problem proc dnes nastalo "chyba pri spusteni operacniho systemu" . Tim ze jsem nemel to plne funkcni boot cd, jsem udelal formatovani disku, novou instalaci windows (mimochodem to automaticky formatovalo i ten zamrzly datovy disk) a pak jsem jen nainstaloval ten acronis, ukazal na zalohu a pul denni predchozi instalace se vsemi tweaky byla zpet za 3 min ...
Podle tohoto bych rekl ze nevyresil....ale treba se mu pc uz umoudrilo:)

Odpovědět