"TLDR nelze nalézt" - nejde nastartovat počítač :-
"TLDR nelze nalézt" - nejde nastartovat počítač :-
Tak jsem myslel, že na několik dní osamocen budu něco tvořit - a ted mi z ničeho nic počítač začal při startu na černé obrazovce hlásit "TLDR nelze nalézt, restartujte pomocí Alt+ctrl+del" . A tak to jde pořád dokola. Co se mohlo přihodit ??
Dá se s tím něco dělat ?
-
Brooklyn / juanita juarez
- Profesionál
tldr?
bez zaruky
"NTLDR or NTDETECT.COM Not Found
Added 2/9/03
If you get an error that NTLDR is not found during bootup,
If you have FAT32 partitions, it is much simpler than with NTFS.
Just boot with a Win98 floppy and copy the NTLDR or NTDETECT.COM files
from the i386 directory to the root of the C:\ drive.
For NTFS:
Insert and boot from your WindowsXP CD.
At the first R=Repair option, press the R key
Press the number that corresponds to the correct location for the installation of Windows you want to repair.
Typically this will be #1
Enter in the administrator password when requested
Enter in the following commands (X: is replaced by the actual drive letter that is assigned to the CD ROM drive.
COPY X:\i386\NTLDR C\:
COPY X:\i386\NTDETECT.COM C:\
Take out the CD ROM and type exit"
bez zaruky
"NTLDR or NTDETECT.COM Not Found
Added 2/9/03
If you get an error that NTLDR is not found during bootup,
If you have FAT32 partitions, it is much simpler than with NTFS.
Just boot with a Win98 floppy and copy the NTLDR or NTDETECT.COM files
from the i386 directory to the root of the C:\ drive.
For NTFS:
Insert and boot from your WindowsXP CD.
At the first R=Repair option, press the R key
Press the number that corresponds to the correct location for the installation of Windows you want to repair.
Typically this will be #1
Enter in the administrator password when requested
Enter in the following commands (X: is replaced by the actual drive letter that is assigned to the CD ROM drive.
COPY X:\i386\NTLDR C\:
COPY X:\i386\NTDETECT.COM C:\
Take out the CD ROM and type exit"
alebo tam ten subor jednoducho prekopiruj....bud sa ti ntldr subor poskodil, alebo tam nie je...ked to chces skopirovat ale, musel by si si ten subor zkopirovat z funkcneho systemu na svoj disk....cize chod ku kamosovi, nahraj si od neho ten subor na disketu alebo USB, doma svoj comp zapni a strc tam nejake bootovacie CD s file managerom, a subor prekopiruj na C
Právě stahuju tohle: http://mrbass.org/ubcd/ To by mohlo pomoct ?
ivo : www.ultimatebootcd.com je spravny link na UBCD ..
Je na nom kopa potrebnych veci ale to co potrebujes asi nie ..
Ako prvy vec si najde Instalacne CD XP .. pusi z neho recovery console .. a v nom das chkdsk c: /f alebo /p ? switche si moc nepamatam .. daj /? a daj ten switch ktory nastavy aby kontroloval disk aj ked neni dirty ..
opakuj tento prikaz dovtedy , kym vypisuje ze opravil dake fajly ..
Ak nepomoze .. potom tam treba z ineho pocitaca skopirovat ten NTLDR subor .. najjednoduchsie ak mas disketu .. s tymy ale v poslednej dobe su dost velke starosti ..
Je na nom kopa potrebnych veci ale to co potrebujes asi nie ..
Ako prvy vec si najde Instalacne CD XP .. pusi z neho recovery console .. a v nom das chkdsk c: /f alebo /p ? switche si moc nepamatam .. daj /? a daj ten switch ktory nastavy aby kontroloval disk aj ked neni dirty ..
opakuj tento prikaz dovtedy , kym vypisuje ze opravil dake fajly ..
Ak nepomoze .. potom tam treba z ineho pocitaca skopirovat ten NTLDR subor .. najjednoduchsie ak mas disketu .. s tymy ale v poslednej dobe su dost velke starosti ..
-
Brooklyn / juanita juarez
- Profesionál
Uff, takže jsem dal s originální XP CD opravu - nakonec se to podařilo, ale během té opravy to hlásilo nějaké chyby a chybějící soubory (divné, když je to originál CD), nakonec se to opravilo, WIndows naběhly, ale
1) rozhašené LCD monitory (Samsung BW205) - ve výběru frekvencí není ta správná (1680x1050). Kdysi jsem to řešil, ale jak jsem to vyřešil už si nepamatuju
2) sekundární LCD přestalo mít obraz (jenom při startu WIndows) - pak už nic ... nic nepomáhá
3) zmizely Lynx drivery (musel jsem doinstalovat)
4) celkově se to chová divně a pomalu
Takže asi nezbude než oslavit Silvestra formátováním disku a novou instalací W XP
( Ale nevzpomínám si jak se řešila ta frekvence Samsungů ... nemáte nějaký tip ? Zjevně se to vyřešilo, když jsem tam doted měl tu správnou frekvenci (Mám ATI Radeon 960 graf. kartu )
1) rozhašené LCD monitory (Samsung BW205) - ve výběru frekvencí není ta správná (1680x1050). Kdysi jsem to řešil, ale jak jsem to vyřešil už si nepamatuju
2) sekundární LCD přestalo mít obraz (jenom při startu WIndows) - pak už nic ... nic nepomáhá
3) zmizely Lynx drivery (musel jsem doinstalovat)
4) celkově se to chová divně a pomalu
Takže asi nezbude než oslavit Silvestra formátováním disku a novou instalací W XP