UAD2 Oficialne

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
IGGY
Vybavení

Příspěvek od IGGY »

aha tak to me nenapadlo, to beru jako samozrejmost, POCO mam 4-5 let a uz me ani nenapadne, ze to pocita jinak.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2IGGY: no dobře :-) ale jak to teda dělá? Realtime nebo jako čistě rendering, tedy je to integrované do systému?

P.

IGGY
Vybavení

Příspěvek od IGGY »

ja to nezkoumal, vse renderuju offline, ale pripadne mi, ze cas renderovani neni totozny s casem projektu, nekdy je to mene,v prumeru zruba o 1/5, zavisi to na tom, co tam pouziji za plugins. Asi tam zavisi na tom jak jsou jednotlive plugins narocne na vypocet a jak je Sonar mezi sebou sychronizuje, navic to vnitrne jede na 64 bit, coz muze mit take vliv.

jeany

Příspěvek od jeany »

ECSON, BROOKLYN: Tak to jste me panove moc nepotesili (s potizema s Duende), pac jsem o nem taky uvazoval, kdyz jsem zjistil, ze z focusrite liquid mixu vyuzivam temer vyhradne SSL kompresory a ekvalisery a chtel jsem se posunout kvalitativne vejs :-( ted mam brouka v hlave co misto toho..

ECSON: Mely bych na tebe otazecku.. na tvych strankach jsem si vsim ze mas taky SONNOX pluginy. Jsou charakterem nekde jinde nez SSL, nebo by se jima daly pri primhoureni oka SSL nahradit? Vzhledem k tomu ze SSL pouzivam hlavne jako "technicky dyn/EQ" a casto za nej jeste neco pro barvu (jako LA2A, Pultec apod..) - jde mi o transparentnost a urcitou univerzalnost. kam mirim.. SONNOX EQ/dyn/trans shaper bundle je k dostani za 13 k a WAWES SSL uz za 22 k coz je dost rozdil.. a kdo by nechtel usetrit penizky...treba na novou UAD-2, ze :-)

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

jeany píše:ECSON, BROOKLYN: Tak to jste me panove moc nepotesili (s potizema s Duende), pac jsem o nem taky uvazoval, kdyz jsem zjistil, ze z focusrite liquid mixu vyuzivam temer vyhradne SSL kompresory a ekvalisery a chtel jsem se posunout kvalitativne vejs :-( ted mam brouka v hlave co misto toho..

ECSON: Mely bych na tebe otazecku.. na tvych strankach jsem si vsim ze mas taky SONNOX pluginy. Jsou charakterem nekde jinde nez SSL, nebo by se jima daly pri primhoureni oka SSL nahradit? Vzhledem k tomu ze SSL pouzivam hlavne jako "technicky dyn/EQ" a casto za nej jeste neco pro barvu (jako LA2A, Pultec apod..) - jde mi o transparentnost a urcitou univerzalnost. kam mirim.. SONNOX EQ/dyn/trans shaper bundle je k dostani za 13 k a WAWES SSL uz za 22 k coz je dost rozdil.. a kdo by nechtel usetrit penizky...treba na novou UAD-2, ze :-)
To se ptas toho pravyho : )) OXFORD pluginy miluju, jedna z mejch nejlepsich investic ever / vcetne FAR monitoru : ) Pouzivam je uplne na vse a jsou prvni po cem jdu. Libi se mi ze nebarvej a jsou presny (barvu delam jinde a az tehdy kdyz ji chci).

Oxford EQ naprosto supr ovladatelnej (coz beru jako zasadni vlastnost pro rychlou a presnou praci) a se skvelym zvukem, material nijak nenici a je hodne transparentni. Nejcatej ho pouzivam na presny vyrezavani problematickejch resonanci (houkava basa, nosovka v hlase, atd atd), nebo siroky Q pro podporu basu/stredu/vejsek.

Oxford Dynamics je z meho pohledu nej compressor mezi pluginama (muzes/nemusis souhlasit jen muj pevnej nazor : ) , na bici fakt supr nastroj, linej kopak nebo blbe sejmutej snare s preslechem HHT neni sebemensi problem, skvele funguje i jako BUS compressor. Nenahradil by mi ho ani SSL Duende ani UAD, ci Powercore. Krom toho OXFORD designoval tym lidi kterej pracoval v 80tejch letech na vyvoji puvodniho analog pultu SSL 4000, konkretne Paul Frindle (kterej modernizoval SSL 4000 E na model 4000 G a G+ diky nemu znej SSL cistej a jasnej nez starsi spinavy/zkreslujici E pulty, za coz ho mnoho lidi miluje (pro klasiku ci pop zni G / G+ lip, cistej a vzdusnej) ale i soudi (protoze tu spinu E meli radi pro rock) a jeho tym vytvorili koncem 80tejch let novou splecnost OXFORD Digital a zni vzesel legendarni pult Sony OXFORD OXF-R3 (od SONY pak odkoupili prava a vznik SONNOX, Paul Frindle ale tam neni ma svoji vlastni spolecnost). Je tim padem jasny ze inspirace v SSL zvuku je vice nez patrna ! Konkretne fantastickej Oxford compressor ma podobny vlastnosi jako SSL 4000, tim myslim punch, uder a rychlost. OXFORD Dynamix plugin je supr, hlavne jeho kombinace v retezci GATE-EXPANDER-COMPRESSOR-LIMITER, na bici a perkusivni nastroje neznam nic lepsiho, definitivni nastroj. Priznam se ze me Duende nadchlo kdyz sem ho u znamejch testoval ale ve vysledku kdyz jsem s nim zacal michat az na Bus Compressor jsem ho zas tolik nevyuzival protoze Oxford pluginy mi prijdou lepsi uz tim ze maj plnej EQ 5 pasem + 2x filter, potom Dynamics s razenim 6ti procesu se neda se zjednodusenym compressorem v channel stripu SSL 4000 vubec srovnat moznostma i kdyz svym zpusobem ultra zjednoduseny comp SSL ma svy kouzlo a na bici funguje moc dobre. Ja mam ale radej kdyz mam plou kontrolu nad vsema parametrama, coz SSL nenabizi.

Oxford Transmod me zklamal asi nejvic, je prilis "chemickej" a tvrdej, ale mam ho rad pokud chci transienty naopak potlacit, treba u slap basy, spanelky, tvrdejch sampl bicich a pod.

Oxford Reverb jsem ze zacatku moc rad nemel, ale nasel jsem v nem casem zalibeni, protoze umoznuje delat strasne specificky mistnosti, hodne barevny a "divny" ktery znej cool, zvlast suchy mistnosti a early jsou fakt supr. Dlouhy reverby tam ale znej nehezky, zni roztrepene a s nestabilnim chvostem dozvuku, kterej ma pri delsich casech tendence znit metalicky, s kovovym neprijemnym nadechem.

Oxford Limiter pouzivam jen velmi malo (zni troch prehnane, nevim proc, radej mam cistej starickej TC Bundel limiter, nebo Kjearhus GPP1),

Oxford Inflator hledam obcas kdyz potrebuju nejakou stopu vic zesilit, ma docela fajn barvu mimochodem, ale kdyz se prezene zni preostrene trochu jako Limiter.

Pokud chces poradnyho pracovniho kone pro EQ a Comp - SONNOX Oxford je super volba. Doted mi ho zadny DSP nedokazalo nahradit. U Sonnox pluginu me ale totalne vytacel iLok, kterej stale prudil coz vyvrcholilo tim, ze mi Syncrosoft nesmyslne smazal licenci z klice, tak jsem se nas*ral a nainstaloval kradenou verzi ktera bezi supr vubec oni ted nevim! cili mam 6 legalnich Oxford pluginu ale pouzivam kradeny, co nadelam : ))) Ted jeste chci dokoupit novej Deesser, vypada skvele, jen zas ten iLok...

Co se Duende tyce tak si necham vratit penize a asi uz do ni znovu nepujdu, ve vysledku me az tolik nedostala, coz ale clovek zjisti az pri praci. Nicmene zvukove je fakt super. Zklamal me jen Drumstrip kterej je hracka tak trochu obdobne jako Vocalstrip, tyhle dva jsou dost blabol mi prijde, spis aby meli SSL co nabidnou do poctu, nez neco plnohodnotnyho. Co je ovsem supr jsou X-EQ a X-Comp delany ve spolupraci s Algorithmix, moc moc dobrej EQ kterej ma nejpresnejsi a nejstrmejsi filtry co jsem zatim slysel (nesmyslne maj ale malej rozsah kdyz jsou uz tak strmy coz bych ocekaval, treba HPF neni mozny naladit na napr 10 kHz, coz je skoda, Voxengo GlissEQ tim padem zustava dal muj nejpouzivanejsi HPF/LPF EQ filter) a pak je super X-Comp, umi skvely compresse a je hodne zabavnej . )

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tu neico pisu o upgrade .. http://www.uaudio.com/webzine/2008/nove ... pport.html

ak som to pochopil , je treba mat v PC aj UAD1 aj UAD 2 ?

zacinam sa obavat dakych zmien pri UAD2 .. no buduci tyzden dojde , tak si to odskusam na vlastnej kozi ..

jeany

Příspěvek od jeany »

Jirko, diky za vycerpavajici rozbor, vypada to ze sonnoxy je neco, co bych mel rozhodne vyzkouset. Co se mi libi na pohled jsou siroky moznosti nastaveni kde ceho a transparentni nebarvici EQ/dyn je to co hledam (dukazem toho budiz ze v liquidmixu jsem nejcastejc sahal po Gckovym SSL EQ :-))
ilock to je no comment.. Aby byla crack verze stabilnejsi nez original se neda nazvat jinak nez perverzni,
syncrosoft je mimochodem jmeno pri kterym se mi otvira kudla v kapse (tenhle kravinec u cubenda sezere znacnou cast systemovejch prostredku a pres veskery holedbani stejne driv nebo pozdejc bude prostrelitelnej, grr..)
Ten deeser me taky laka, zatim pouzivam precision deeser z UAD kerej je fajn ale tohle by mohlo bejt chirurgictejsi..

Cyril

Příspěvek od Cyril »

jeany: taky v tech SONNOX pluginech zni hodne dobre subtilni WARMTH algoritmus.

jeany

Příspěvek od jeany »

Cyril píše:jeany: taky v tech SONNOX pluginech zni hodne dobre subtilni WARMTH algoritmus.
Jo toho jsem si vsim ze tam je nejaky "oteplovak" urcite poslechnu a uvidim.. teda ja o sonnoxech sice vedel jeste v dobe kdy byly jen na poco, ale to staly 30k + cena poco takze no chance to vyzkouset a palka kerou bych nezaplatil..ted je to 13k a za native verzi coz je celkem snesitelny..

ECSON, nebo kdokoli kdo sonnox mate: jak jsou moc rozezrany co se tyce CPU? mam totiz jeste starou sunku AMD 2,5GHz Barton :oops: casem sice upgraduju,ale premejslim, ze bych poslal do sveta liquid mix, tak esli to muj staricky PC utahne ..

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2jeany: crack verze není stabilnější (zde), ale chybí jí ten prudící element :-D čili iLok. Já jsem na tom stejně - s letitým balíčkem WAVES Gold bundle, který mi Wavesáci odmítli znovu naautorizovat na nový HDD, když se mi starý rozsypal. Takže jedu stejně jako Jirka - v šuplíku licenci na Gold, ale v compu crack....chjojojojo...

P.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

A jak je na tom tahle kuriozni situace (cracknuta verze s licenci v supliku) z hlediska ceskyho prava?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

objavil som dake videa o upgrade uad2

http://www.uaudio.com/support/uad/videos.html

matucha

Příspěvek od matucha »

Pytkine... me to facha vsechno uplne extra hladce, az sem z toho prekvapenej (tuk tuk na drevo), takze se nemusis bat.

Sonnox je dobrej balik, eq a komprese z nej zvladnou udelat 99% prace. Ja sem teda nakonec z tyhle staje odesel tesne pred koupi, protoze sem nasel apEQ, ktery mi prislo stejne kvalitni a s presamplovanim daleko zajimavejsi, nehlede na vic moznosti. Ale treba kdybych delal v 88.2 tak bych nemoh preferovat zadnej z nich co se zvuku tyce. Co mi na tom eq trochu vadilo bylo omezeni, kam az muzes s jednotlivou bandou jit, takze obcas bylo potreba otevrit 2 pluginy za sebou... trochu opruz. Co je u nej skvely je naopak to, ze jeho krivka je hodne zazoomovana, takze sem s nim delal daleko preciznejsi a mensi eq nez s jinejma... a to i pres to, ze se snazim nenechat se mast krivkama, tak to proste ma vliv.
Kompresor je tam sice dost neohrabane ovladatelnej, ale pekne komplexni a umi fungovat jak nekompromisne, tak hladce, jak ciste tak zabarvene... proste dobry. Ovladani me ale dost s***lo.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

jeany píše:ECSON, BROOKLYN: Tak to jste me panove moc nepotesili (s potizema s Duende), pac jsem o nem taky uvazoval, kdyz jsem zjistil, ze z focusrite liquid mixu vyuzivam temer vyhradne SSL kompresory a ekvalisery a chtel jsem se posunout kvalitativne vejs :-( ted mam brouka v hlave co misto toho..

kdyz zminujes liquidmix... chvili jsem o nem taky uvazoval, jak se na tu investici s odstupem divas? v nejakym novym updatu maji bejt mj. i krabice od empirical labs (distressor), zkousel jsi ho?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

matucha píše:Pytkine... me to facha vsechno uplne extra hladce, az sem z toho prekvapenej (tuk tuk na drevo), takze se nemusis bat.

Sonnox je dobrej balik, eq a komprese z nej zvladnou udelat 99% prace. Ja sem teda nakonec z tyhle staje odesel tesne pred koupi, protoze sem nasel apEQ, ktery mi prislo stejne kvalitni a s presamplovanim daleko zajimavejsi, nehlede na vic moznosti. Ale treba kdybych delal v 88.2 tak bych nemoh preferovat zadnej z nich co se zvuku tyce. Co mi na tom eq trochu vadilo bylo omezeni, kam az muzes s jednotlivou bandou jit, takze obcas bylo potreba otevrit 2 pluginy za sebou... trochu opruz. Co je u nej skvely je naopak to, ze jeho krivka je hodne zazoomovana, takze sem s nim delal daleko preciznejsi a mensi eq nez s jinejma... a to i pres to, ze se snazim nenechat se mast krivkama, tak to proste ma vliv.
Kompresor je tam sice dost neohrabane ovladatelnej, ale pekne komplexni a umi fungovat jak nekompromisne, tak hladce, jak ciste tak zabarvene... proste dobry. Ovladani me ale dost s***lo.
jo, kdyz jsem zkousel sonnox kompresor, po par vterinach mi dosla trpelivost s ovladanim, az zpetne sem se k nemu dostal a musel uznat, ze je fakt dobrej, umi bejt hodne rychlej a tvrdej.

na tom EQ je super, ze vsechno zvladnes mysi - mousewheelem totiz menis Q, nemusis k tomu jako u jinejch EQ drzet klavesu. takze pohodlne zavres oci a kroutis.

Odpovědět