UAD2 Oficialne

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
kexik

Příspěvek od kexik »

IGGY píše:ja to nezkoumal, vse renderuju offline, ale pripadne mi, ze cas renderovani neni totozny s casem projektu, nekdy je to mene,v prumeru zruba o 1/5, zavisi to na tom, co tam pouziji za plugins. Asi tam zavisi na tom jak jsou jednotlive plugins narocne na vypocet a jak je Sonar mezi sebou sychronizuje, navic to vnitrne jede na 64 bit, coz muze mit take vliv.
to vyzera ze to potom nejde realtime ale tak aby tie dsp behali na 100% vykonu

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

matucha " mal si pri registracii UAD2 naraz v pocitaci aj UAD1 ?

matucha

Příspěvek od matucha »

ano

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

matucha : hmm .. to ja nemozem mat ale .. mam len jeden slot volny .. takze to bude este maturacia , uz to vidim ..

jeany_jeany

Příspěvek od jeany_jeany »

Brooklyn / juanita juarez píše: kdyz zminujes liquidmix... chvili jsem o nem taky uvazoval, jak se na tu investici s odstupem divas? v nejakym novym updatu maji bejt mj. i krabice od empirical labs (distressor), zkousel jsi ho?
Sorry za opozdenou odpoved, nejak se mi nejde prihlasit (BTW nevite koho mam kontaktovat pro reseni a pripadne smaznuti duplicitniho uctu?)

Liquid mix mam uz asi dva roky a jsem s nim spokojenej. Co se tyce provozu a driveru je to "rock solid" beha to spolehlive, nepada (ani nevim esli mam vubec Ti chipset pro FW), instalace jednoducha. Plus jsou taky ty cudly, i kdyz jsem je nakonec pouzivam jen pro kompresory (tam je na kazdy parametr cudl), EQ ma jen tri cudly (freq,q a gain) a pasma se prepinaj dalsim cudlem, coz me trochu s*alo, tak spis mysuju..

Vzhledem k tomu ze tam je cca 20 ruznejch EQ a 40 ruznejch kompresoru na vyber, tak neni mozny se v tom pokazdy prehrabovat a hledat vhodnej kousek, nakonec si vyberes par "oblibencu". Mam pocit ze ten distressor tam byl uz kdyz jsem to kupoval (nevim proc focusriti na svych strankach pisou ze to je novinka..) a jelikoz neni mezi "oblibenci" asi me nezaujal, na vic si s odstupem dvou let nevzpominam..

Kdyz jsem delal srovnani s UAD-1 (emulace nekterych veci umi oba - treba pultec, fairchild, la2a..) tak UAD mi vychazela o fous lepsi. krasne to bylo slyset treba na vokalu, kde kdyz jsi osolil la2a z UAD, tak krome toho, ze to prislusne zkomprimovalo, vokal dostal jakysi nedefinovatelny "koule", zatimco liquid mix to taky zkomprimoval ale koule uz se jaksi nekonaly..

Myslim si ale, ze pro nekoho, kdo zacina a nema jeste prilis jasno co se mu libi za styl EQ a kompresoru je to skvela volba, kdy si muza za rozumny peniz vse osahat a pak si vybrat a jit pripadne kvalitativne vejs. Coz je ted muj pripad, pac jsem zjistil, ze moji "oblibenci" jsou temer vsichni i na UAD (takze budu asi upgradovat na UAD2 kvuli vykonu) a ty co nejsou (ssl) asi nahradi sonnoxy. Takyi to muze byt pouzitelny i pro nekoho kdo hleda HW krabice (tenhle nazor uz tady myslim taky padnul) aby vedel co priblizne (emulace nejsou v porovnani s originalama spatny, rozhodne je slyset co prislusna krabice dela) zkusit a misto deseti krabic porovnava treba jenom tri.

A v neposledni rade (i kdyz s dnesnima vykonama PC je to uz asi passe) to i vyrazne odlehci CPU (coz se me s mym prehistorickym pocem dost siklo :-))

Secteno pdtrzeno si myslim, ze to rozhodnwe nebyly vyhozeny prachy, tot vse :-)

kexik

Příspěvek od kexik »

distressor nepatri medzi oblubencov mozno na ezone, inak je to taka ista klasika ako trebars LA2

jeany_jeany

Příspěvek od jeany_jeany »

kexik píše:distressor nepatri medzi oblubencov mozno na ezone, inak je to taka ista klasika ako trebars LA2
O tom, ze je distressor klasika ja ale nepolemizuju, akorat jsem psal jsem ze nepatri mezi ME oblibence, nikoli tady na Ezone (lepe cist..)

Mozna malinko OT - ja jsem zastancem mene je vice. Takze mam seznam tak do deseti kousku EQ/kompresoru s kterejma pracuju. No a tenhle seznam pak cca jednou za rok konfrontuju s novinkama a pripadne reviduju, kdyz se mi neco hodne libi.. Tenhle pristup mi vyhovuje vic, nez se prohrabovat milionem a pul ruznych pluginu.

Myslim si ze krom toho ze mam skvelej EQ/kompresor/jine udelatko je taky sakra dulezity vedet co to dela a proc, slyset to a dobre ho nakroutit, protoze jinak je ti sebelepsi plugin (nebo dokonce i HW krabice) na dve veci.
Koneckoncu spousta dobre hrajicich veci byla smichana na konzoli s jednim (byt dozajista spickovym) typem dyn/EQ :-)
No a to je to, co jsem myslel svym prispevkem o oblibencich.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Jen pro info - 5.2 je venku:
* New console EQ plug-ins: UAD Harrison 32C and 32C SE
* New phase utility plug-in: UAD Little Labs IBP
* (UAD-2) All UAD-1 Plug-Ins are now available for UAD-2 <-!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
* (RTAS) Includes Mellowmuse ATA automatic delay compensation plug-in
* (RTAS) Full support for UAD-2
* (RTAS) New Pro Tools Configuration window for UAD-2

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

jeany_jeany píše:
Brooklyn / juanita juarez píše: kdyz zminujes liquidmix... chvili jsem o nem taky uvazoval, jak se na tu investici s odstupem divas? v nejakym novym updatu maji bejt mj. i krabice od empirical labs (distressor), zkousel jsi ho?
Sorry za opozdenou odpoved, nejak se mi nejde prihlasit (BTW nevite koho mam kontaktovat pro reseni a pripadne smaznuti duplicitniho uctu?)

Liquid mix mam uz asi dva roky a jsem s nim spokojenej. Co se tyce provozu a driveru je to "rock solid" beha to spolehlive, nepada (ani nevim esli mam vubec Ti chipset pro FW), instalace jednoducha. Plus jsou taky ty cudly, i kdyz jsem je nakonec pouzivam jen pro kompresory (tam je na kazdy parametr cudl), EQ ma jen tri cudly (freq,q a gain) a pasma se prepinaj dalsim cudlem, coz me trochu s*alo, tak spis mysuju..

Vzhledem k tomu ze tam je cca 20 ruznejch EQ a 40 ruznejch kompresoru na vyber, tak neni mozny se v tom pokazdy prehrabovat a hledat vhodnej kousek, nakonec si vyberes par "oblibencu". Mam pocit ze ten distressor tam byl uz kdyz jsem to kupoval (nevim proc focusriti na svych strankach pisou ze to je novinka..) a jelikoz neni mezi "oblibenci" asi me nezaujal, na vic si s odstupem dvou let nevzpominam..

Kdyz jsem delal srovnani s UAD-1 (emulace nekterych veci umi oba - treba pultec, fairchild, la2a..) tak UAD mi vychazela o fous lepsi. krasne to bylo slyset treba na vokalu, kde kdyz jsi osolil la2a z UAD, tak krome toho, ze to prislusne zkomprimovalo, vokal dostal jakysi nedefinovatelny "koule", zatimco liquid mix to taky zkomprimoval ale koule uz se jaksi nekonaly..

Myslim si ale, ze pro nekoho, kdo zacina a nema jeste prilis jasno co se mu libi za styl EQ a kompresoru je to skvela volba, kdy si muza za rozumny peniz vse osahat a pak si vybrat a jit pripadne kvalitativne vejs. Coz je ted muj pripad, pac jsem zjistil, ze moji "oblibenci" jsou temer vsichni i na UAD (takze budu asi upgradovat na UAD2 kvuli vykonu) a ty co nejsou (ssl) asi nahradi sonnoxy. Takyi to muze byt pouzitelny i pro nekoho kdo hleda HW krabice (tenhle nazor uz tady myslim taky padnul) aby vedel co priblizne (emulace nejsou v porovnani s originalama spatny, rozhodne je slyset co prislusna krabice dela) zkusit a misto deseti krabic porovnava treba jenom tri.

A v neposledni rade (i kdyz s dnesnima vykonama PC je to uz asi passe) to i vyrazne odlehci CPU (coz se me s mym prehistorickym pocem dost siklo :-))

Secteno pdtrzeno si myslim, ze to rozhodnwe nebyly vyhozeny prachy, tot vse :-)
diky.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Dnes dosiel QUAD .. celkom to bolo srandovne .. okolo 19tej sme to isli instalovat .. este sme pozreli , ci neni novy software .. 5.1 ... tam sme rozobrali komputer .. Radsej som nechcel riskovat , tak sme vybrali jedno RME a nechali v komputri aj UAD1 aj UAD2 , kvoli upgradu .. vsetko zbehlo .. zaregistrovali sme .. a pozerame pluginy a vsetky available na uad2 .. a k tomu dalsie 2 nove .. tak dame stiahnut software a 5.2 .. no predstav si .. Hned sme aj tie 2 nove zakupili ..

novu aktivacny file uz neni ako na starom uade .. neda sa citat , je to binarny fajl .. vybral som uad1 potom a funguje to dalej .. zajtra ho skusim nahodit do mojho komputru , ci pojde aj samostatne ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Takze dnes som pichol UAD1 do mojho komputru .. nainstaloval software 5.2 , autorizoval .. vypisalo to sice daky problem, ale vsetky pluginy su autorizovane a funguju .. aj tie nove dva .. takze ide to prevadzkovat na roznych komputroch ..

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Ja jsem predevcirem instaloval najednou UAD1 a UAD2 a u UAD2 byl nejakej problem s driverem, ze jsem ho nakonec musel preinstalovat. Ale pak uz vsechno bezelo a stale bezi hladce.

matucha

Příspěvek od matucha »

Universal Audio Discontinuing the UAD-1 to UAD-2 Plug-In Upgrade Fee

To byl zase jednou dobrej podraz.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

matucha : nevidel by som to ako podraz .. len takticky manever , aby ludia upgradovali ..

matucha

Příspěvek od matucha »

;-) ja vim, ze je rad obhajujes, ale vicemene rikas to samy jinymi slovy.

Na jedny strane se to dalo ocekavat. Na druhy to proste neni uplne fajn od nich i kdyz ted blahosklonne zrusej ty poplatky uplne ;-).

Maj fakt stesti, ze mi pride ta UAD2 fakt povedena a ze to funguje bez jedinyho problemu. Jinak bych asi delal "bububu" ;-).

Odpovědět