Windows 10
Re: Windows 10
Windows 10 používám týden a zatím maximální spokojenost.
Windows 10 používám od vydání. Samozřejmě čistá instalace (ne upgrade), včetně veškerého audio software. Vše funguje bez problémů. Subjektivně o dost rychleji.
Hruza hruz. Pravnicke slovickarenie, ktore ma cenu miliard dolarov a ovplyvnuje cely svet...

Naivne prehlasenia "zbierame, ale nepouzijeme", prip. "zbierame, ale budeme ochranovat"... a to v IT sektore, kde je uplne najviac vzdelanych piratov...
Toto je asi ten uzol, ktory bude treba casom rozseknut. Vsetky tie "divne" nastavenia Windowsu su iba dosledkom.
No ono hlavně svetkolemnas.info je klasický konspirační web, který slepě kopíruje informace z ostatních ("nejsme ovce")konspiračních webů. Tohle zrovna převzal z AEnews proruského konspiračního webu, který poměrně nenápaditě plive na všechno amerického Obamou počínaje, Windows 10 konče. (viz http://echo24.cz/a/i9gac/dokonale-utaje ... -v-cestine).
Som v podstate rad, ze sa niekto ozval, lebo Windows 10 fakt nie je ziaden disaster, a inteligencia urcitych Apple total pozitiv maniakov sa v ramci kvocientu masy pekne prejavila v tomto vlakne, radsej nebudem menovat, ale som si isty, ze kydat tu a postovat fantazmagorie este budu... ved Windows caka dlhy zivot, tak preco si nanho nedupnut
napriklad ja, kedze pracujem s Macmi 20 rokov, tak by som mal mat fakt brutalny dovod tuto znacku vynasat do nebies, nerobim to, som umierneny a pragmaticky clovek, a respektujem trh, ktory nie je len o jednom.

demsky : pozri .. kazdy mame svoj nazor .. ja mam mac 4 roky .. pred tym som na nom nikdy nerobil .. len som sa o ne staral .. s windowsom robim 25 rokov .. moj nazor je taky aky tu prezentujem .. odkedy mam MAC , rad zapinam pocitac a pracujem na nom .. A nic neriesim .. Windows 8 ani 10 neinstalujem , lebo nemam dovod .. A som stastny .. I ked uz sa tu 2 noci trapim s dakym starym notebookom a windows XP a preklinam stare pocitace ..
pytkin: ja to mam podobne, sak vies, tiez som presiel zhruba v tom case ako ty ..
inak vcera sme daco riesili s kolegom.. v tom istom softe, ta ista operacia, obaja mame SSD disky (islo o indexaciu suborov programe PhpStorm IDE - je spraveny v JAVE takze aj programovo je to to iste) - on ma Win10 - jemu to bezalo asi 10 sekund, mne to zbehlo za 2-3 sekundy .. samozrejme mohlo to byt este dacim inym nez OS - nviem cim .. SSD disky mame obaja zhruba rovnako vykonne ..
inak vcera sme daco riesili s kolegom.. v tom istom softe, ta ista operacia, obaja mame SSD disky (islo o indexaciu suborov programe PhpStorm IDE - je spraveny v JAVE takze aj programovo je to to iste) - on ma Win10 - jemu to bezalo asi 10 sekund, mne to zbehlo za 2-3 sekundy .. samozrejme mohlo to byt este dacim inym nez OS - nviem cim .. SSD disky mame obaja zhruba rovnako vykonne ..
dendy : aj CPUI a RAM je porovnatelna ?
ramka ano.. cpu neviem.. ale tak ja mam 5 rokov stary komp.. on kupval teraz novy .. takze .. pochybujem ze by mal nejak zasadne slabsie cpu.. okrem toho to je indexacia - len prechadza subory, robi si ich zoznam na disku ... ale ktovie.. no nic, nejdem sa v tom dalej hrabat.. len ten rozdiel bol proste tak velky ze ma to prekvapilo
To neni o inteligencii, ale o pohodli. Aj na Peugeote 307 sa da fajn pojazdit, ale ked chcem komfortnu, zivu jazdu, kupim Golfa. Ci?demsky píše:... a inteligencia urcitych Apple total pozitiv maniakov ...
Ja dodnes frcim na WXP a W7 a neskutocne mi vadi Control Panel a spol. - to je taka jedna dezorganizovana hovadina pozliepana zo starych a novych veci, nelogicky strukturovana, ze az....

A potom... (snad najdolezitejsie)... ze kedykolvek, ked sa "rozbehnem", tak bez vacsich problemov Windows uklikam tak, ze to nerozchodia...
A o tych nekonecnych nepodarenych dizajnerskych pokusoch na prostredi... to ani radsej nehovorme. Asi to tam navrhuju ITckari popri praci, alebo co.
Aha - a este mi napadlo - Ty ako grafik... Color Management na Windowse 7 si pochopil ? Lebo ja celkom nie. Zase to uplne ZBYTOCNE prekomplikovali.
A take toolsi, ako je ten prezerac ICC profilov na Macu... tak to na Win asi nebude nikdy. Mac to ma orig. priamo v nastrojoch.
A take toolsi, ako je ten prezerac ICC profilov na Macu... tak to na Win asi nebude nikdy. Mac to ma orig. priamo v nastrojoch.
MDUDAS : a zober si win 8 (10 som este nevidel) >. to je este vacsi chaos , co sa tyka toho control panelu .. toto je jedna z veci co sa mi na OSX paci .. ze vsetko sa nastavuje v SYSPREFS .. a nikde inde .. a vsetko uplne jednoducho .. aj laik si to nastavi sam .. toto nechapem , ze windows nevedia doladit do aspon ako takeho uzivatelskeho komfortu ..
Teraz mas iba Nastavenie PC, kde mas nastavenia kompatibilne aj s tabletmi, je to jedno okienko, uz ziadne prepinanie do Metro UI, takze toto vyriesili myslim ze dostatocne, klasicky Ovladaci panel ako ho pozname roky je v podstate to iste, tam v podstate nechodim vobec iba ked chcem nieco odinstalovat, takze nic komplikovane... (na Macu do nastaveni absolutne nechodim, naco? tusim som tam naposledy iba vypol skratky a nechal si iba otisk celej obrazovky, lebo ostatne sa obcas bili napriklad v Illustratori)
Color manazment som na Windowse nikdy neriesil, v ramci balika Adobe CS/CC je uz takmer 10 rokov vlastny color manazment, ktory sa nastavuje v Adobe Bridge alias Version Cue, nastavis si napriklad profil Europe Prepress 2 a ten sa aplikuje na vsetky aplikacie, respektive zosynchronizuje, samotny Windows a jeho icc profily, ci tie gama korekcie vobec neriesim, a je to rovnake aj na Macu.
Color manazment som na Windowse nikdy neriesil, v ramci balika Adobe CS/CC je uz takmer 10 rokov vlastny color manazment, ktory sa nastavuje v Adobe Bridge alias Version Cue, nastavis si napriklad profil Europe Prepress 2 a ten sa aplikuje na vsetky aplikacie, respektive zosynchronizuje, samotny Windows a jeho icc profily, ci tie gama korekcie vobec neriesim, a je to rovnake aj na Macu.