Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Vlad

Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?

Příspěvek od Vlad »

Ondrash píše:Ahoj. Tak už se chystám na taky na upgrade. Půjdu do Windows7 64bit Ultimate. Jen stále nevím, jestli mám instalovat i 64bit Cubase. Máte ho skutečně někdo nainstalovaný? Zatím jsem sehnal drivery skoro na všechno. Tome, ten Powercore s betadrivery by měl fungovat OK. Alespoň to psali na fórech. Mám strach trošku jen z Lexicon MX400 driverů, pak z driveru pro Akai S6000 (Aksys), ale W7 má prý nějaký emulátor XP. Mám 4GB paměti. To bude asi málo, co?
znovu doporucuju nainstalovat rovnou obe verze Cubase - 64bit i 32bit. Chvilku to odzkousis a budes vedet, ktera ti slape. Akorat budes mit zdvojeny nektery dll knihovny od pluginu a slozku VSTplugins

nixx

Příspěvek od nixx »

Neni trochu zbytecne instalovat 64bit OS, kdyz ma clovek "jen" 4GB pameti?

Vlad

Příspěvek od Vlad »

nixx píše:Neni trochu zbytecne instalovat 64bit OS, kdyz ma clovek "jen" 4GB pameti?
to jo, ale mysli do budoucna. Pameti jdou dolu a treba dnes 8GB vyjde pod 5tis. A vzdy je nejaky to gigo navic lepsi

nixx

Příspěvek od nixx »

To je pravda - pokud ma clovek v umyslu v dohledne dobe (pred pristim preinstalovanim OS) upgradovat, tak to pak opravdu smysl ma :)

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

nixx píše:Neni trochu zbytecne instalovat 64bit OS, kdyz ma clovek "jen" 4GB pameti?
Upgrade pamětí není žádný problém :)

BS

Příspěvek od BS »

nevim jak ostatni DAW, ale Ableton Live stejne nepodporuje vic nez 4Gb, takze ciste pro hudebni komlp je vic zatim zbytecny.

Bedobus

Příspěvek od Bedobus »

Ten vstbridge nepada len obcas ale skoro vzdy. Skusal som to sice na viste a na UAD pluginoch. Neviete do kolko moze vyuzivat 32 bin win7 pamate? Zevraj sa to da nejako vyriesit aby to bolo viac ako 3GB. A este aka je sirka pasma na FW2 vo W7? Vo Viste a v XP to bolo znizene na 100 Mhz. Dalo sa to sice obist ale iba jednym smerom.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

tak třeba doufat že pár updatů to napraví...

Vlad

Příspěvek od Vlad »

no stacil by jeden poradnej :wink: . Jinac u Steinbergu zatim sami nedoporucujou instalaci Cubase 5 64bit, prave kvuli problemum s VSTbridge, misto toho, aby ho opravili. Ja ted pouzivam 32bit Cubase a ve win7 x64 jsem pred casem mel 6GB pameti. Tak jsem do Cubase ladoval vsechno mozny a nakonec se to zastavilo kolem 5GB (videno ve spravci uloh)

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Vlad píše:no stacil by jeden poradnej :wink: . Jinac u Steinbergu zatim sami nedoporucujou instalaci Cubase 5 64bit, prave kvuli problemum s VSTbridge, misto toho, aby ho opravili. Ja ted pouzivam 32bit Cubase a ve win7 x64 jsem pred casem mel 6GB pameti. Tak jsem do Cubase ladoval vsechno mozny a nakonec se to zastavilo kolem 5GB (videno ve spravci uloh)

jj i taky jsem u C5 32bit naladoval kolem 4GB ram a bezelo to :)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Takze na te instalacce Cubase jsou obe verze? Shupa.

Vlad

Příspěvek od Vlad »

Fractal píše:Takze na te instalacce Cubase jsou obe verze? Shupa.
jo + ti to nainstaluje obe verze Halion a ostatnich VST, jestli jsou 32 i 64bit (teda pokud se nepletu . . . . )

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Nevite nekdo o nejaky Utilitce ktera by umoznila posunout nabidku (file, edit, project atd) do porstred okna ?
Jde o to ze mam 3 monitory prez ne roztazenou plochu CUBASE a prostredni vyuzivam jako arrangment, a takhle mam tu nabidku na levym monitouru a musim furt prejizdet coz je celkem neprakticky...

BS

Příspěvek od BS »

ekeaze píše:Nevite nekdo o nejaky Utilitce ktera by umoznila posunout nabidku (file, edit, project atd) do porstred okna ?
Jde o to ze mam 3 monitory prez ne roztazenou plochu CUBASE a prostredni vyuzivam jako arrangment, a takhle mam tu nabidku na levym monitouru a musim furt prejizdet coz je celkem neprakticky...
napada mne 1 reseni, sic trochu krkolomnejsi. normalne si ve windows prehod poradi monitoru v monitor settings. Drag/drop presun monitor 1 na prostredni pozici. Neni to asi idealni, ale pokud to v ramci cubase neni mozny, tak to asi bude jediny funkcni reseni.

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

BS píše:
ekeaze píše:Nevite nekdo o nejaky Utilitce ktera by umoznila posunout nabidku (file, edit, project atd) do porstred okna ?
napada mne 1 reseni, sic trochu krkolomnejsi. normalne si ve windows prehod poradi monitoru v monitor settings. Drag/drop presun monitor 1 na prostredni pozici. Neni to asi idealni, ale pokud to v ramci cubase neni mozny, tak to asi bude jediny funkcni reseni.

No to moc idealni neni pac na tu levou plochu budu muset prejizdet prez celej pravej monitor... ale zkusim to traba se stim bude dat delat.. :)

Odpovědět