Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?
Re: Windows 7 a DAWs - čerstvé poznatky ?
prepacte, asi som z prispevkov vyvodil nespravny zaver.
Napriklad som si tiez myslel, ze verzia "try before buy" c5 je iba na 32b w7
toto je priklad 32bit sw na 64bit win7
Q: Will it work with the 64bit version? Are there plans to make
a release of the 64bit version?
A: No and No! Nevertheless it will perfectly work as a 32bit
application on a 64bit OS like Windows7
Opakovanie je matkou mudrosti: to znamena, ze vyuzije hw prednosti 64bit systemu?
inak z vlastnej, par hodinovej skusenosti s win7 32b:
- nesli nainstalovat starsie verzie daemon tools [nastastie freeware LT verzia mne na 100% dostacuje]
- nesiel nainstalovat freeware symphonic orchestra od east westu, aj ked som nasledoval instrukcie pre instlalaciu vo win7
- veci NI isli hladko a takisto natvrdo skopirovane dll vst
Opakovanie je matkou mudrosti: to znamena, ze vyuzije hw prednosti 64bit systemu?
- nesli nainstalovat starsie verzie daemon tools [nastastie freeware LT verzia mne na 100% dostacuje]
- nesiel nainstalovat freeware symphonic orchestra od east westu, aj ked som nasledoval instrukcie pre instlalaciu vo win7
hele, to co pouzivas ty je warez a ta otazka je, jestli heknou 64bit verzi Cubase 5. Takze jestli ti neco nefunguje, muze to bejt i tim, ze je to proste heknuty. Daemon tools mam nainstalovanou verzi pro win7 64bit a funguje bez problemu. Native Instrument, co jsem videl jejich stranky, maji bezplatny upgrade na 64bit pluginy (napr. Guitar Rig 4 nebo Kontakt)boro píše:prepacte, asi som z prispevkov vyvodil nespravny zaver.
tam je jasna odpoved, ani sa na to nechystaju, iba odporucaju pouzivat perfektne fungujucu 32 verziuhele, to co pouzivas ty je warez a ta otazka je, jestli heknou 64bit verzi Cubase 5
Nevíte - je někde už seznam tipů pro optimalizaci W7 pro audio ?
Nic jsme neoptimalizoval krome nastaveni spravy uctu...chodi jak hodinky
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz
To co funguje v XP funguje i v sedmickach (vypnout efekty, vypnout indexovani disku, optimalizace na background services, ...)
Nakonec jsem to vzdal. Poté co jsme s carloffem 3 hodiny neuspěšně řešili to, aby monitor měl rozlišení 1680x1050 pomocí všech možných driverů a pomocných programů - těžká frustrace - naštval jsem se a dal zpátky xp (disk image). Mám nvdia gforce 8600gt a lcd samsung. Na xp to rozlišení fungovalo normálně. Nechápu jak je možné že taková trivilita dělá tak nepřekonatelné problémy. Prostě to nejde. Bylo to dost vyčerpávající. Modlím se at už konečně udělají Samplitude pro mac a tyhle "lego" hovadiny (a windows) přestanou existovat.

No Ivo na to ti muzu rict jen to, ze chyba je pravdepodobne (opet) mezi zidli a klavesnici, ne ve velmi dobrejch win 7 (ktery imho zadupavaj os x do prachu v mnoha ohledech).
Myslím že chyba je i v tvé (ne)informovanosti - kdyby ses podíval na diskusní fora tak bys viděl že s tímto problémem zápasí mnoho uživatelů. S tou židlí a klávesnicí je to trochu omšelé, sorry. Tak zlé to se mnou (ani s jinými) není, aby nedokázali vybrat vhodné rozlišení obrazovky, pokud by bylo k dispozici. A pokud to nejde ani po nainstalování všech dostupných driverů i extra podpůrných programů, např. Power Strup (přičemž ve XP to normálně funguje) - pak chyba bude asi na jiné židli. Stejně tak i pokud pro toto triviální nastavení (kdy 1680x1050 je velmi běžné rozslišení širokouhlých LCD) je třeba mít programátorský kurz a dva dny dovolené.Kermitak píše:No Ivo na to ti muzu rict jen to, ze chyba je pravdepodobne (opet) mezi zidli a klavesnici, ne ve velmi dobrejch win 7 (ktery imho zadupavaj os x do prachu v mnoha ohledech).
Mac má jednu zásadní výhodu (kromě podstatně větší uživatelské inteligence) - že má veškerý hardware daný a je pro něj vyladěný. Takže Lego Windows vetešnictví (s milionem kombinací driverů a všech součástek) se nekoná ...
Jinak jsem dospěl do velmi milé situace kdy image disku se zpětně na disk nedá dát (po 2 hodinách načítání) - hlásí chybějící winload. exe mám prý dát xp instalační disk, ten jsem dal, spustil instalaci a ta se po pul hodině zastavila. Takže nemám už nic
Naposledy upravil(a) Ivo dne 18 čer 2010 22:06, celkem upraveno 1 x.
Ja i par lidi v mym okoli rozliseni 1680x1050 na Win7 provozujou a nikomu to problemy nedela.
Kdyby to tu šlo nastavit, tak bych to asi udělalnixx píše:Ja i par lidi v mym okoli rozliseni 1680x1050 na Win7 provozujou a nikomu to problemy nedela.
Viz třeba http://www.tomshardware.com/forum/94-63 ... -1680x1050
Pravdepodobne vim v cem je problem a i vim jak ho vyresit, ale to je fuk. Jen jsem narazel na to, ze jsi nekolikrat neco hanel, nadaval jsi, jakej je to smejd nedomyslenej a pak se ukazalo, ze chyba byla v uzivateli (takze to s zidli je mozna omsele, ale...)Ivo píše: Myslím že chyba je i v tvé (ne)informovanosti - kdyby ses podíval na diskusní fora tak bys viděl že s tímto problémem zápasí mnoho uživatelů. S tou židlí a klávesnicí je to trochu omšelé, sorry. Tak zlé to se mnou (ani s jinými) není, aby nedokázali vybrat vhodné rozlišení obrazovky, pokud by bylo k dispozici
Ano, ze je par konfiguraci je jiste vyhoda, jen by me zajimalo, co myslis tou uzivatelskou inteligenci. Kdyz jsem mel Maca, pripadalo mi, ze si mysli, ze uzivatel je naprostej nesvepravnej blbec, krom toho jsem narazil na nekolik veci, ktery musel naopak blbec vymyslet. Ale nebudu flamovat, kazdemu co mu vyhovuje. A snad s tim Mac Pro budes mit klid, pral bych ti to (i kdyz tomu po dosavadnich zkusenostech neverim).Ivo píše:Mac má jednu zásadní výhodu (kromě podstatně větší uživatelské inteligence) - že má veškerý hardware daný a je pro něj vyladěný. Takže Lego Windows vetešnictví (s milionem kombinací driverů a všech součástek) se nekoná ..
Opravdu by mě zajímalo jaká chyba je asi "v uživateli", když chce nastavit požadované rozlišení obrazovky a ono prostě není k dispozici ani po vyčerpání všech běžně dostupných zmíněných možností, přičemž v předchozím systému za stejné konfigurace to bylo OK ? Uživatel není od toho aby řešil technické, systémové nebo programátorské problémy věcí, které by normálně měly fungovat ... Jistě jsou možnosti jak to celé upravit, obejít apod., ale to už by se nemělo týkat běžného uživatele. Pokud tahle běžná věc nefunguje, chyba někde je, ale určitě ne v uživateli, sorry ... pokud správně spustil instalační cd, následoval pokyny a doinstaloval příslušné ovladače svých zařízení.Kermitak píše:
Pravdepodobne vim v cem je problem a i vim jak ho vyresit, ale to je fuk. Jen jsem narazel na to, ze jsi nekolikrat neco hanel, nadaval jsi, jakej je to smejd nedomyslenej a pak se ukazalo, ze chyba byla v uzivateli (takze to s zidli je mozna omsele, ale...)
Uživatelská inteligence OSX ? Přehlednost, jednoduchost, intuitivnost, osobitost, elegance. Vzájemné přímé propojení mnoha aplikací. Z desítek možných praktických příkladů snad aspoň dva:Kermitak píše:
Ano, ze je par konfiguraci je jiste vyhoda, jen by me zajimalo, co myslis tou uzivatelskou inteligenci. Kdyz jsem mel Maca, pripadalo mi, ze si mysli, ze uzivatel je naprostej nesvepravnej blbec, krom toho jsem narazil na nekolik veci, ktery musel naopak blbec vymyslet..
Připojí se vnější disk. Windows: nalezen nový hardware, vítá vás průvoce instalací nového hardwaru, další, připojit k internetu ?, nalézt ovladače automaticky atd blabla a po 20 krocích - nový hardware je nainstalován a připraven k použití. Mac OSX: připojí se vnější disk a začne se bez řečí za 2 vteřiny používat.
Chci něco odpojit (např. disk)- Windows: činnost zařízení Obecný svazek nyní nemůže být ukončena. Pokuste se ukončit činnost zařízení později (tato hláška je opravdu dementní). OSX: nelze odpojit zařízení nebo vypnout program xy , protože ho právě používá ...
atd atd.
To je legracni, na tyhle dva priklady ti muzu dat deset proti prikladu, kde jako porazenej vyjde OS X
, cili to je dost o nicem. A o intuitivnosti by se dalo sahodlouze polemizovat, mnoha lidem (vcetne mne) neprijde ani intuitivni (jak ze se ten program uplne odinstaluje?), ani prehlednej, o eleganci nemluve (kdo pracuje s nejakym normalnim unixem chape).
Ale nehodlam flameovat, kdo ten system chce pouzivat a vyhovuje mu, at si ho pouziva, hlavne kdyz bude spokojenej, o to prece jde. Jen mi prijdou usmevny takovy ty reci "os x je dokonalost sama" nebo "kdo zkusil, nechce zpet".
Ale nehodlam flameovat, kdo ten system chce pouzivat a vyhovuje mu, at si ho pouziva, hlavne kdyz bude spokojenej, o to prece jde. Jen mi prijdou usmevny takovy ty reci "os x je dokonalost sama" nebo "kdo zkusil, nechce zpet".