Avid present Pro Tools 9 (a uz i 10!)

Vše o programu Digidesign Pro Tools
Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od Liquid Sound » 05 lis 2010 22:16

VIčka jedu v PT taky, ale se 4GB jsem neměl resp. nezpozoroval nikdy problém. A to mnohdy přehrávám partitury třebas s 30 partama...
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od carloff » 05 lis 2010 22:25

Zalezi, ktery instrument pouzivas (kolk bere RAM) ne kolik hlasu mas..
Pokud mas bici typu BFD ktere berou okolo 1G , treba LA strings v multiinstrumentu (2-3G) a treba trilogy a atmosphere tak jsi daleko za 4G hranici...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od 120BPM » 06 lis 2010 01:51

Tak tak nejak. :wink:
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od Liquid Sound » 06 lis 2010 02:26

Je fakt, že já to mám jenom na demáče. Stejně je to potřeba přehrát, protože to zní oproti živýmu provedení lacině.. :/

Btw. ještě jed¨na novinka... :)

http://www.facebook.com/notes/universal ... 4032689142
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od 120BPM » 06 lis 2010 10:34

Znam machry co umej pracovat se samplama a nezni jim to ani trochu lacine. Treba zrovna Carloff je v tom podle me fakt dobrej.

Takze UAD pluginy budou RTAS. To je zajimavy. Ja prave proto ze byly VST jsem prodal svuj UAD-2 Duo. Me to stvalo, ze mam zabranej slot DSP kartou, ktera stejne zahlcuje CPU, protoze jsou ty pluginy wrapply. Takhle to zacina mit smysl.
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od 120BPM » 06 lis 2010 12:32

Tak uz je to i primo na strankach UA.

http://www.uaudio.com/press/releases/20 ... _avid.html
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Uživatelský avatar
ekral
Příspěvky: 253
Registrován: 31 srp 2005 18:56

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od ekral » 06 lis 2010 13:04

To se snad blíží konec světa, že ProTools budou fungovat i bez jejich HW. Jsem ale překvapeny, že nemají 64bitovou verzi, nebo ta paměť se fakt hodí.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od Kermitak » 06 lis 2010 13:56

Tak uz driv existovala verze pro tools, co nepotrebovala specifickej hw. Co me ale zarazilo po tom uvodu, ze tohle neni plna verze (HD, ktera by klidne mohla bezet i bez HD karet, viz native), ale "jenom" prejmenovany LE, kde navysili nektery parametry. Ale je fakt, ze jinak by si s....i do vlastniho hnizda.

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od carloff » 06 lis 2010 14:11

no s Bundle product packem je to to stejny jako Protools HD native...
v podstate nema jen VCA automatizaci a 96 stereo stop oproti 192..
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od Kermitak » 06 lis 2010 14:51


Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od carloff » 06 lis 2010 17:07

ja to cetl...ale ty veci nejsou moc podstatne...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od Kermitak » 06 lis 2010 19:00

OK, ja jsem nevedel, co si pod tim presne predstavit.

Uživatelský avatar
ekral
Příspěvky: 253
Registrován: 31 srp 2005 18:56

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od ekral » 09 lis 2010 14:43

Kermitak píše:Tak uz driv existovala verze pro tools, co nepotrebovala specifickej hw.
Ktera verze, ja si pamatuju jenom nejakou verzi pro Windows 98.

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od 120BPM » 09 lis 2010 14:59

Existovala free verze 5.0 (na Mac-ovi to bylo jeste MAc OS 9) kde bylo asi 8 audio tracku. :mrgreen:

Pro Tools Free
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Uživatelský avatar
ekral
Příspěvky: 253
Registrován: 31 srp 2005 18:56

Re: Avid present Pro Tools 9

Příspěvek od ekral » 09 lis 2010 15:29

120BPM píše:Existovala free verze 5.0 (na Mac-ovi to bylo jeste MAc OS 9) kde bylo asi 8 audio tracku. :mrgreen:

Pro Tools Free
Jo to je ono, bylo a je to jenom pro Windows 98, docela se mne to i tehdy libilo, ale pak jsem presel na XP a s Protools free byl konec :)

Odpovědět