ProTools HD native

Vše o programu Digidesign Pro Tools
Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Liquid Sound » 08 říj 2010 14:21

hombrefeo píše:zrovna vcera delal steinberg predvadecku nuendo 5 a wavelab 7. to bylo porad reci, ze to je PT killer, ze nepotrebuji zadny specialni hardware apod.
pritom nepodali zadny dukaz, proc by to tak melo byt. na zaver jen padl dotaz, jestli stale pouzivaji stejny "motor" jako u predeslych verzi a take ze ano...
Zatim neni nic jako PT killer v pro sféře na obzoru. V bedroom studios ale určitě, na druhou stranu nikdy na to ale koncipovaný nebyly.

Bw. nejsem zas takovej kopáč za PT, třebas novej Logic je supr. Je mi to tak trochu fuk, protože o daw to samo zdaleka neni. :)
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: ProTools HD native

Příspěvek od carloff » 08 říj 2010 14:57

otazka je proc je drahej:)
no znam v anglii tri studia ktery presly z PT na logic...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Liquid Sound » 08 říj 2010 15:35

Já myslim, že je to jako otázka úplně mimo. Co z toho? Co její odpovědí získáš?
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Kermitak » 08 říj 2010 16:01

Mozna budu za heretika, ale kdyz uz tu padaji terminy jako PT killer, tak si dovolim poznamenat, ze hlavni pozadavek na ziskani titulu PT killera je IMHO skvelej marketing, ne technologicka revoluce ;] (zduraznuji "IMHO" a priznavam, ze nejsem PT guru).

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Liquid Sound » 08 říj 2010 16:18

tak to samo, to je ale u většiny produktů 8)
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: ProTools HD native

Příspěvek od 120BPM » 08 říj 2010 16:25

carloff píše:Clovece nevim... LE i M audio jsou kompaktibilni s HD celkem bez problemu....a tohle za 3700 dolaru mi prijde fakt mimo kdyz za stejnou cenu se da koupit HD1 core second hand i s podporou TDM....pokud chces mermomoci HD...
ne fakt si myslim ze Protools jdou trochu spatnym smerem.Michal jsem ted jednu desku v Cinemasoundu na HD v 96 kHz a musim rict ze to neustaly omezeni hlasama procesorem dsp bylo jako nocni mura...pri projektu s 140 stopamam...zadny freeze...problemy i sRTAS
u nas ve studiu jen nahravame pokud nekdo chce HD8 ale jinak se mi zda ze Protools tezce zaspali....
No my dva mame asi vzdy nekonecnou debatu PT HD vs. Cubendo, ale zajimalo by me co to maj za HD v tom Cinemasoundu, ze to nic nezvlada. Kdyz to nezvlada ani RTAS tak tam asi budou mit G3 nebo Pentium IV a kdyz nestihaj TDM tak asi HD1. Nebo ne? Me prijde obrovska vyhoda u PT HD ta prace s nizkou latenci pri overdubbingu. Kdyz je v sessione spousta VI's a oplaginovanejch tracku, tak si porad muzu dovolit dohravat audio bez freezovani (jako treba cubase) nebo exportovani, s nizkou latenci. A to mam HD2, takze nic moc. Proto se ptam co to maj v CInemasoundu.
Mimochodem srovnavat cenu jakehokoliv noveho produktu s jinym, secondhand produktem je nesmysl. Nebo ne? Pockejme rok az bude moznost koupit HD Native (tomu nazvu nerozumim) od ruky a pak to muzem srovnavat. Jinak je to podle me logiky ciri nesmysl.
Naposledy upravil(a) 120BPM dne 08 říj 2010 16:29, celkem upraveno 1 x.
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Ivo » 08 říj 2010 16:26

Taky mám pocit že PT se staly "standardem" hlavně díky usilovnému marketingu. Ten software sám o sobě nijak nepřevyšuje jiné DAW, v některých ohledech je to spíše naopak ... (ty časy kdy se "počítaly fady" byly dost romantické ) Já jsem na ProTools dělal 3 roky a přechod na jiné DAW byl neskutečným upgradem po mnoha stránkách. A hardware - třeba ty HD převodníky jsou dost low end. A ty LE verze jsou mizérie po HW stránce a okleštěnci po SW stránce. ProTools a Millennia - to jsou podle mého názoru takové umělé "děti marketingu".

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: ProTools HD native

Příspěvek od 120BPM » 08 říj 2010 16:35

Ivo píše:Taky mám pocit že PT se staly "standardem" hlavně díky usilovnému marketingu. Ten software sám o sobě nijak nepřevyšuje jiné DAW, v některých ohledech je to spíše naopak ... (ty časy kdy se "počítaly fady" byly dost romantické ) Já jsem na ProTools dělal 3 roky a přechod na jiné DAW byl neskutečným upgradem po mnoha stránkách. A hardware - třeba ty HD převodníky jsou dost low end. ProTools a Millennia - to jsou podle mého názoru takové umělé "děti marketingu".
192 I/O, 96 I/O, nebo ted nove AVID prevodniky se uz dost dlohou dobu nemusi pouzivat s PT HD. 192 rozhodne neni spatny prevodnik. 96 je z pr . . . ale 192 je podle me v pohode. Uplne.
Co se tyce softwareu ja bych nikdy nemenil. A uz vubec ne za Cubase treba. Ale ja osobne se priznam, aniz bych tvrdil jak je Cubase spatnej soft, ze mi proste subjektivne nevyhovuje a jsem zvyklej na PT HD. Prijdou mi skvely. Nemenil bych. Pokazdy kdyz musim delat v Cubase ( a to je DAW, ktery ma urcite svy kvality) mam chut se zastrelit. Nebo nekoho jinyho. :lol:
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Re: ProTools HD native

Příspěvek od carloff » 08 říj 2010 16:41

Liquid Sound píše:Já myslim, že je to jako otázka úplně mimo. Co z toho? Co její odpovědí získáš?
treba to proc ho koupit -nekoupit...
120BPM píše:No my dva mame asi vzdy nekonecnou debatu PT HD vs. Cubendo, ale zajimalo by me co to maj za HD v tom Cinemasoundu, ze to nic nezvlada. Kdyz to nezvlada ani RTAS tak tam asi budou mit G3 nebo Pentium IV a kdyz nestihaj TDM tak asi HD1. Nebo ne? Me prijde obrovska vyhoda u PT HD ta prace s nizkou latenci pri overdubbingu. Kdyz je v sessione spousta VI's a oplaginovanejch tracku, tak si porad muzu dovolit dohravat audio bez freezovani (jako treba cubase) nebo exportovani, s nizkou latenci. A to mam HD2, takze nic moc. Proto se ptam co to maj v CInemasoundu.
Mimochodem srovnavat cenu jakehokoliv noveho produktu s jinym, secondhand produktem je nesmysl. Nebo ne? Pockejme rok az bude moznost koupit HD Native (tomu nazvu nerozumim) od ruky a pak to muzem srovnavat. Jinak je to podle me logiky ciri nesmysl.
generalne proti protools nic HD nic nemam --spis se mi zdaj ted HD native za to co umej predrazeny...nechapu proc...hlavne
v cinemasoundu meli HD2 , plus UAD.. starsiho dual intel maca core duo 2. 6, s 4g ramky..na filmy to staci pry naprosto bez problemu...ale v okamziku kdy tam byly nejaky virtual instrumenty , 140 stop na 96 kHz tak se to muselo vyjizdet , vypinat stopy delat submixy... , hazelo to ze tam je uz moc hlasu , neslo tam davat pluginy atd...
proste fakt vopruz...ja nikdy predtim nemichal v PT a byl jsem z toho fkt prekvpenej...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Liquid Sound » 08 říj 2010 17:18

carloff píše:
Liquid Sound píše:Já myslim, že je to jako otázka úplně mimo. Co z toho? Co její odpovědí získáš?
treba to proc ho koupit -nekoupit...
No to je v týhle třídě totéž jako pokládat si otázku chci mít klienty - nechci mít klienty :mrgreen:
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: ProTools HD native

Příspěvek od 120BPM » 08 říj 2010 17:21

Tak ale HD2 je na VI's a 140 tracku v 96KHz opravdu malo a na takovy studio jako je Cinemasound mi to prijde taky malo.
Co se tyce HD Native tak ta cena s ohledem na ceny HD a LE nebo M-Powered je proste uprostred. Bavime se o cenach novych produktu samozrejme. A ja naprosto souhlasim, ze je to hodne. Jak HD, HD Native, tak i ty produkty s LE mi prijdou predrazeny, ale to je cena "viteze". Bohuzel.
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Ivo » 08 říj 2010 17:23

Klienta který pro nahrání své hudby vyžaduje ve studiu ProTools (jinak jde jinam) nepovažuju za velmi inteligentního klienta (nechť mi odpustí)

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: ProTools HD native

Příspěvek od 120BPM » 08 říj 2010 17:30

Snad bude inteligentni natolik aby ti odpustil. :lol:
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: ProTools HD native

Příspěvek od Ivo » 08 říj 2010 17:33

Nic proti PT - je to velmi dobrá věc, ale nemyslím že by to bylo v něčem výrazně lepší než podobné programy ... Pro klienta je podle mě naprosto nepodstatné do čeho to v daném studiu nahrávají ... je to jen technický detail ... leda by chtěl na cd napsat "nahráno na systému Digidesign ProTools" :mrgreen: což ny posluchači jistě ocenili ...

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: ProTools HD native

Příspěvek od 120BPM » 08 říj 2010 17:45

OK.
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Odpovědět