REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
markuc

Re: REAPER - DAW

Příspěvek od markuc »

To vim, jen me prekvapilo, ze radi Reaper mezi free softy ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Markuc : Vsetci ho radia medzi free softy .. A ak by sme aj obisli to , ze dlhodobe pouzivanie bez licencie , neni uplne koser, tak ten poplatok $60 je viac nez symbolicky za taky dobry software ..

charonme

Příspěvek od charonme »

myslel som tym viacmenej to ze sa da okamzite nainstalovat a spustit bez toho aby som kupoval macku vo vreci o ktorej neviem ci mi bude fungovat. Evaluacia je 60dni, na ten moj pokus som potreboval len tak okolo mesiacu. Dalsia vec je to ze nejaka prastara verzia je myslim uplne free, ale tu som neskusal.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

charonmne : oficialne to mozes testovat 60 dni .. ale potom sa nic nestane a dalej to mozes testovat .. Pri otvoreni ti to otvori nasledujuce okienko .. ty stlacis STILL EVALUATING a pokracujes v praci ..
Screenshot 2019-11-08 at 11.51.30.png

MDudas

Příspěvek od MDudas »

pytkin, ty spekulant ! 3 roky to testujes a vyhodnocujes ? : :lol:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

za 3 roky som to zapol 19x ako vidis :) .. Vzdy len daco testujem .. nikdy som v tom nic nespravil .. ale mam v plane si to kupit .. len ma to nikdy nenapadne, ked nemam co robit ..

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Jak tak koukám na to Pytkinovo skore, mrknul jsem i na svoje...no, to by mi silně lezlo na nervy po každém spuštění čekat na Still Evaluating button :D
reatime.PNG
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

markuc

Příspěvek od markuc »

Pytkin píše:
06 lis 2019 15:24
Markuc : Vsetci ho radia medzi free softy .. A ak by sme aj obisli to , ze dlhodobe pouzivanie bez licencie , neni uplne koser, tak ten poplatok $60 je viac nez symbolicky za taky dobry software ..
Přesně tak

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Pelf : ja mam 19x start .. ty 7228x ... Tam je to jasne :)

markuc

Příspěvek od markuc »

No ale těch 60 babek bys jim poslat moh ... :D

charonme

Příspěvek od charonme »

blbe je len to ze firefox niekedy ukradne reaperu zvuk a potom musim v reaperi prestavovat zvuk aby znovu zacal hrat

nixx

Příspěvek od nixx »

To je spíš problém driveru zvukovky než Reaperu samotného (mně se tohle neděje).

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

MDudas

Příspěvek od MDudas »

AKO FUNGUJE COPY/PASTE a vkladanie ???
Prosim pomoc - som strateny v zakladnych veciach ! :( :oops:

Zacal som aj ja s Reaperom 6 :palec+: a konstatujem, ze som cakal nieco jednoduchsie. :palec-:
"Spousty ovladacich prvku" ako v Boeingu. Uz po par dnoch skusania mam dotazy:

1/ Snazim sa dcere vyrobit spevacke pozadie - do rozrobenej MIDI veci chcem vlozit original skladbu MP3 (pomocka)
aby sa mi to jednoduchie napodobovalo.
Preco, ked niekde Drag&Drop vlozim tu MP3 skladbu, tak mi v danom mieste splitne items na vsetkych stopach
a tu MP3 vlozi medzi items, ktore "rozltaci" od seba. Ked ju vlozim napr. na zaciatok, vsetky item
mi odsunie na koniec skladby za tu MP3.

2/ Nieco podobne pri kopirovani - preco, pre pana, ked skopirujem nejaky item alebo jeho cast a chcem ho
pastnut na dalsiu stopu, tak vsetky stopy splitne a vlozi do nich volne miesto (nieco ako "insert silence").
Preco proste nepolozi ten vkladany item na dane miesto a cas bez ovplyvnenia ostatnych stop ?
Ved kopirujem do prazdneho tracku ?!?! :shock:

3/ Obcas sa mi stava, ze ked chcem zmazat MIDI item na nejakej stope, tak zmaze aj items na vedlajsich. Preco ? :shock:
(nie, nemam ich tiez oznacene) Pripada mi, ako by chapal veci na roznych stopach ako jeden "take". Preco je to tak ?

dedko
Vybavení

Příspěvek od dedko »

1 a 2 mas zapnuty "ripple edit", je to ikonka s deviatimi bodkami vlavo hore v menu.
3 neviem, musel by som vidiet

Odpovědět