plz neviete da sa v reaperi otvorit taky bezny midi subor v ktorom su tracky nastavene na genericke nastroje (zahratelne trebars cez general midi) tak aby som uz len klikol na play a bude to hrat? Tak ako ten isty midi subor normalne hra ked ho otvorim v playeri ktory vie prehravat midi subory. Zatial vsetko co som vyguglil boli uplne nesuvisiace veci ktore mi vobec nepomohli
Na Windows musíš v seznamu MIDI výstupů napřed povolit "Microsoft GS Wavetable Synth" a potom do něj danou stopu nasměrovat - buď kliknutím na tlačítko Route dané stopy v mixeru nebo pomocí Routing Matrix (Alt+R). Možná taky budeš muset v nastavení Audio/Device změnit Audio system z ASIO na DirectSound. Přes ASIO to může blbnout.
Ano, Reaper je v tomto trosku divny. Prilis vela funkcii a nastaveni. Ich videa na webe si pozeral ? Mozno maju nejaku skrytu ficuru, o ktorej nevieme.
Ak sa nato pri importe spyta, tak mu to predsa moze byt jedno, ci 0 alebo 1. Format 0 ma rozhodit podla kanalov eventov, format 1 necha podla stop.
Problem je (nepamatam si presne), ze nevie kazdej stope automaticky priradit MIDI zariadenie a nastroj.
Tusim to treba vsetko robit rucne cez ten ReaMIDIControl plugin...
Charonme: možno k veci, možno nie. Ja to robim tak že do jedneho tracku si natiahnem Vsti roland hypercanvas, ten je multitimbral a do toho tracku naťahujemm midi súbory. Kvalita zvukov je len informatívna, ale je to v general midi aj gs midi a nemením nastavenia zvukovky ani routing.