REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

REAPER - DAW

Příspěvek od Poshook » 11 říj 2007 09:48

Obrázek
http://www.reaper.fm/

link pre ALPHA verziu Reaper 4
http://www.landoleet.org/

Obrázek

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 říj 2007 10:07

uz 1icka (zadarmo!) je perfektne dostatocna pre ludi co nahravaju hlavne akusticke zalezitosti... podpora dlhych suborov je vyborna, nalozit do toho 60min wavy je bleskovka, scan suboru je neobycajne kratky. perfektny routing! za tu cenu skvely soft, dufam ze sa bude pribalovat k hardveru, namiesto obvyklych nemoznosti ako ableton superenlighted ;)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 11 říj 2007 10:47

Na jejich webu se pise, ze midi tracky muzes zpracovavat v piano rollu, ale nikde jsem tam nenasel informaci o moznosti zapisu v notove osnove.
Vypada to, ze to neumi.

Me zas neprijde ta cena tak skvela.
prodava se to za 5500Kc.

Za 1904Kc mam zakladni verzi Sonar Home Studia. Za 4200Kc mam Home Studio s balikem efektu a instrumentu.
Zakladni verzi Cubase SE3 koupim za 3400Kc.
To jsou zavedene a hlavne ODLADENE produkty.

Reaper bude mozna lepe vybaveny funkcemi nez tyhle lite verze sekvenceru, ale jeho nevyhodou je to, ze je novy, takze predpokladam spoustu bugu.
Mozna se pletu, ale prijde mi, ze tenhle soft bude obtizne ziskavat zakazniky ;-)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 11 říj 2007 10:52

mali ho nechat free ako to bolo do verzie 1.00 ? neviem presne.. a mali fungovat na Donate :)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 11 říj 2007 10:57

Abych byl uplne presny, tak pro nekomercni ucely je Reaper za 1300Kc.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 říj 2007 11:48

stary reaper 1 je stabilny jak svina... bugy som ziadne nespozoroval, cim nechcem povedat ze vo verzii 2 nebudu

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 11 říj 2007 14:08

kexik píše:stary reaper 1 je stabilny jak svina... bugy som ziadne nespozoroval, cim nechcem povedat ze vo verzii 2 nebudu
presne tak,

reaper je momentalne najrozumnejsie naprogramovany DAW. na KVR su detailne testy uzivatelov ProTools a inych "zavedenych" programov a vacsina z nich je sokovana ultranizkou zatazou na CPU, rychlostou reakcii programu na zvolene ulohy a schopnostou prehravat kvanta audiotrackov bez najmensich problemov. pri rovnakom HW by mal Reaper zvladat meratelne viac audiostop aj VST/VSTi. co je potesitelne, nezasiera registre (neinstaluje sa) a je spustitelny aj z USB flash (ako jednoduchy exe subor).
ked si clovek precita tie ficury, tak suma sumarum za 1300,-CZK je to delo.
ja ocakavam, ze o rok-dva pri takomto tempe vyvoja to bude najvychytenejsi DAW

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 říj 2007 15:11

no, ako vst host to praveze zerie cpu DOST... viac ako fruity studio
ale na samotne nahravanie/prehravanie wavov nespotrebovava skoro nic, to je pravda. stale hovorim o jednotke!

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 11 říj 2007 15:45

co rikate, me laka. gui me vylozene desi, ale rika to clovek, co dela mj. i v trackeru :-]

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 11 říj 2007 16:08

kexik píše:no, ako vst host to praveze zerie cpu DOST... viac ako fruity studio
ale na samotne nahravanie/prehravanie wavov nespotrebovava skoro nic, to je pravda. stale hovorim o jednotke!
ja som skusal 1.87? tusim a ako VST host to bolo na polovici oproti tomu na co som zvyknuty z Live (imho live je optimalizovany vyborne)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 říj 2007 16:23

Brooklyn / juanita juarez píše:co rikate, me laka. gui me vylozene desi, ale rika to clovek, co dela mj. i v trackeru :-]
gui je v pohode... troska trva pochopit routing matrix a dost trva, kym sa preklikas do fx pre kanal... ale podpora viacerych monitorov je dobra

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2678
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 11 říj 2007 18:57

trochu me vyvedli z míry tím že už to není donationware, jinak fpoho program (mluvím o poslední verzi jedničky), na který se musí trochu zvyknout (jako na každý) strašně hodně možností třeba při renderingu, routování signálu apod... navíc cpu usage vegetarián, brutální podpora ze strany výrobce - okamžité reakce, časté updaty atd.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 12 říj 2007 08:49

no me na nem vadilo (jednicka), jak pise kexik, trochu nepohodlny zapojovani efektu. Ale jinak jsem jeho priznivcem, rozhodne je to hodne nadejnej program a myslim, ze si nachazi porad vic a vic priznivcu (viz gearslutz). Jinak koukam, ze gui se dost zlepsilo :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 12 říj 2007 09:35

len tak BTW :) Reaper je komplet kopia prvej verzie Vegas Pro 1.0.. neviem ci si tu niekto na ten program pamata od Sonic Foundry. ked som zbadal Reaper tak som sa hrozne potesil ze to niekto okopiroval a dal ako free, kedze verzie Vegas Pro 1.0 sa uz neda kupit a je totalne minimalisticka co mi velmi vyhovovalo oproti dnesnym verziam...

takze chalani co robia Reaper som presvedceny ze boli fanusikmi Vegas Pro 1.0 a pochopili tu jednoduchost ktoru poskytoval a uz neposkytuju novsie verzie...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 říj 2007 09:52

EXCOM píše:len tak BTW :) Reaper je komplet kopia prvej verzie Vegas Pro 1.0.. neviem ci si tu niekto na ten program pamata od Sonic Foundry. ked som zbadal Reaper tak som sa hrozne potesil ze to niekto okopiroval a dal ako free, kedze verzie Vegas Pro 1.0 sa uz neda kupit a je totalne minimalisticka co mi velmi vyhovovalo oproti dnesnym verziam...

takze chalani co robia Reaper som presvedceny ze boli fanusikmi Vegas Pro 1.0 a pochopili tu jednoduchost ktoru poskytoval a uz neposkytuju novsie verzie...
to v nijakom pripade... vegas je len defaultny skin a okrem vizualu sa to na vegas podoba minimalne

Odpovědět