REAPER - DAW

Vše o programu Reaper
Odpovědět
Poshook

REAPER - DAW

Příspěvek od Poshook »

Obrázek
http://www.reaper.fm/

link pre ALPHA verziu Reaper 4
http://www.landoleet.org/

Obrázek

kexik

Příspěvek od kexik »

uz 1icka (zadarmo!) je perfektne dostatocna pre ludi co nahravaju hlavne akusticke zalezitosti... podpora dlhych suborov je vyborna, nalozit do toho 60min wavy je bleskovka, scan suboru je neobycajne kratky. perfektny routing! za tu cenu skvely soft, dufam ze sa bude pribalovat k hardveru, namiesto obvyklych nemoznosti ako ableton superenlighted ;)

fova

Příspěvek od fova »

Na jejich webu se pise, ze midi tracky muzes zpracovavat v piano rollu, ale nikde jsem tam nenasel informaci o moznosti zapisu v notove osnove.
Vypada to, ze to neumi.

Me zas neprijde ta cena tak skvela.
prodava se to za 5500Kc.

Za 1904Kc mam zakladni verzi Sonar Home Studia. Za 4200Kc mam Home Studio s balikem efektu a instrumentu.
Zakladni verzi Cubase SE3 koupim za 3400Kc.
To jsou zavedene a hlavne ODLADENE produkty.

Reaper bude mozna lepe vybaveny funkcemi nez tyhle lite verze sekvenceru, ale jeho nevyhodou je to, ze je novy, takze predpokladam spoustu bugu.
Mozna se pletu, ale prijde mi, ze tenhle soft bude obtizne ziskavat zakazniky ;-)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

mali ho nechat free ako to bolo do verzie 1.00 ? neviem presne.. a mali fungovat na Donate :)

fova

Příspěvek od fova »

Abych byl uplne presny, tak pro nekomercni ucely je Reaper za 1300Kc.

kexik

Příspěvek od kexik »

stary reaper 1 je stabilny jak svina... bugy som ziadne nespozoroval, cim nechcem povedat ze vo verzii 2 nebudu

Poshook

Příspěvek od Poshook »

kexik píše:stary reaper 1 je stabilny jak svina... bugy som ziadne nespozoroval, cim nechcem povedat ze vo verzii 2 nebudu
presne tak,

reaper je momentalne najrozumnejsie naprogramovany DAW. na KVR su detailne testy uzivatelov ProTools a inych "zavedenych" programov a vacsina z nich je sokovana ultranizkou zatazou na CPU, rychlostou reakcii programu na zvolene ulohy a schopnostou prehravat kvanta audiotrackov bez najmensich problemov. pri rovnakom HW by mal Reaper zvladat meratelne viac audiostop aj VST/VSTi. co je potesitelne, nezasiera registre (neinstaluje sa) a je spustitelny aj z USB flash (ako jednoduchy exe subor).
ked si clovek precita tie ficury, tak suma sumarum za 1300,-CZK je to delo.
ja ocakavam, ze o rok-dva pri takomto tempe vyvoja to bude najvychytenejsi DAW

kexik

Příspěvek od kexik »

no, ako vst host to praveze zerie cpu DOST... viac ako fruity studio
ale na samotne nahravanie/prehravanie wavov nespotrebovava skoro nic, to je pravda. stale hovorim o jednotke!

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

co rikate, me laka. gui me vylozene desi, ale rika to clovek, co dela mj. i v trackeru :-]

Poshook

Příspěvek od Poshook »

kexik píše:no, ako vst host to praveze zerie cpu DOST... viac ako fruity studio
ale na samotne nahravanie/prehravanie wavov nespotrebovava skoro nic, to je pravda. stale hovorim o jednotke!
ja som skusal 1.87? tusim a ako VST host to bolo na polovici oproti tomu na co som zvyknuty z Live (imho live je optimalizovany vyborne)

kexik

Příspěvek od kexik »

Brooklyn / juanita juarez píše:co rikate, me laka. gui me vylozene desi, ale rika to clovek, co dela mj. i v trackeru :-]
gui je v pohode... troska trva pochopit routing matrix a dost trva, kym sa preklikas do fx pre kanal... ale podpora viacerych monitorov je dobra

Fractal

Příspěvek od Fractal »

trochu me vyvedli z míry tím že už to není donationware, jinak fpoho program (mluvím o poslední verzi jedničky), na který se musí trochu zvyknout (jako na každý) strašně hodně možností třeba při renderingu, routování signálu apod... navíc cpu usage vegetarián, brutální podpora ze strany výrobce - okamžité reakce, časté updaty atd.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

no me na nem vadilo (jednicka), jak pise kexik, trochu nepohodlny zapojovani efektu. Ale jinak jsem jeho priznivcem, rozhodne je to hodne nadejnej program a myslim, ze si nachazi porad vic a vic priznivcu (viz gearslutz). Jinak koukam, ze gui se dost zlepsilo :)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

len tak BTW :) Reaper je komplet kopia prvej verzie Vegas Pro 1.0.. neviem ci si tu niekto na ten program pamata od Sonic Foundry. ked som zbadal Reaper tak som sa hrozne potesil ze to niekto okopiroval a dal ako free, kedze verzie Vegas Pro 1.0 sa uz neda kupit a je totalne minimalisticka co mi velmi vyhovovalo oproti dnesnym verziam...

takze chalani co robia Reaper som presvedceny ze boli fanusikmi Vegas Pro 1.0 a pochopili tu jednoduchost ktoru poskytoval a uz neposkytuju novsie verzie...

kexik

Příspěvek od kexik »

EXCOM píše:len tak BTW :) Reaper je komplet kopia prvej verzie Vegas Pro 1.0.. neviem ci si tu niekto na ten program pamata od Sonic Foundry. ked som zbadal Reaper tak som sa hrozne potesil ze to niekto okopiroval a dal ako free, kedze verzie Vegas Pro 1.0 sa uz neda kupit a je totalne minimalisticka co mi velmi vyhovovalo oproti dnesnym verziam...

takze chalani co robia Reaper som presvedceny ze boli fanusikmi Vegas Pro 1.0 a pochopili tu jednoduchost ktoru poskytoval a uz neposkytuju novsie verzie...
to v nijakom pripade... vegas je len defaultny skin a okrem vizualu sa to na vegas podoba minimalne

Odpovědět