AP192 vysiela ruchy

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 14 bře 2008 20:10

este jedna otazka: to ze som prehodil kartu do ineho PCI slotu nevyzaduje nejake dodatocne nastavenie v BIOSE alebo vo windowsoch? Proste stacilo len instalnut driver a prehodit?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 bře 2008 20:13

windows v acpi mode aj tak ignoruje bios... a prerusenia a dma nastavuje tiez automaticky

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 14 bře 2008 20:15

diiky kexik

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 14 bře 2008 20:37

inak kexik na 2 strane tohto threadu je ten kabel o ktorom som ti pisal... povodne som myslel ze je to zo zdroja. ale nakoniec som sa dozvedel ze je to uzemnenie keysu...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 15 bře 2008 13:15

Asi bude najlepsie nahrat kartu v Cubase najskor bez toho, aby boli do nej zapojene kable na vstupoch a vystupoch. Tym si overim, ze karta a PC prostredie je v poriadku. Suhlasite?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 bře 2008 17:00

dano : ano . potom pripoj mix a vsteko ako si mal .. a nahraj druhy wav .. a uvidime .. porovname ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 18 dub 2008 10:35

Tento vikend konecne v druhom DAW windowse nahram kartu, ci su tie ruchy aj v zazname... Ale uz teraz to moc nepredpokladam...

Ale zistil som, ze tie ruchy (pocut ich ale naozaj len pri extremnej hlasitosti) sa nedeju ked sa toci hard disk, ani nic ine, ale ked sa meni nieco graficke...

Uvediem priklady:

1. Ked zapnem Disk Defragmenter, tak tie ruchy su len vtedy, ked system kresli stav defragmentacie, a ked sa presuvaju tie ciarocky (presunie sa ciarka, urobi to puk). Ale ked sa samotny disk toci cely cas, tak to nerobi...

2. Ked otvaram nejake okno, tak to urobi zvuk a rovnako ho robi aj ked s tym oknom beham po ploche.

Samotny vykon nejakej aplikacie pri ktorom ide disk ale zvuk nevydava.

---------

Preto mi napada ci to moze byt grafickou kartou, ktora je sice pasivna, ale len o par centimetrov nad AP192...

---------

Ako som uz povedal, je to len pri sialenej hlasitosti (pri ktorej by mi uleteli usi aj system ak by hral) a nechcem to zbytocne riesit... Len ma zaujma, co moze byt pricinou...
Naposledy upravil(a) dano dne 18 dub 2008 10:38, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 dub 2008 10:37

vzhladom na tvoj subezny problem s monitorom to vyzera ze grafarna ma nahovno vystupne obvody... reklamovat, vymenit... a vyriesis vsetky problemy naraz

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 18 dub 2008 11:00

kexik: to vyzera dost pravdepodobne. brzdi ma len jedna vec. pri AP2496 to nebolo pocut. takze bud je AP192 citlivejsia na okolie, alebo neviem :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 dub 2008 11:03

ap2496 ma namakane navrhnuty plosak, nic ine...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 18 dub 2008 11:29

kexik: takze AP2496 je odolnejsia co sa tyka takychto nesvarov ako jej vyssi model AP192?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 dub 2008 11:31

ty vies, ty si mal obe... ja ti len vysvetlujem ze preco

esc
Příspěvky: 2
Registrován: 24 dub 2008 07:08

Příspěvek od esc » 24 dub 2008 07:49

dano píše:Tento vikend konecne v druhom DAW windowse nahram kartu, ci su tie ruchy aj v zazname... Ale uz teraz to moc nepredpokladam...

Ale zistil som, ze tie ruchy (pocut ich ale naozaj len pri extremnej hlasitosti) sa nedeju ked sa toci hard disk, ani nic ine, ale ked sa meni nieco graficke...

Uvediem priklady:

1. Ked zapnem Disk Defragmenter, tak tie ruchy su len vtedy, ked system kresli stav defragmentacie, a ked sa presuvaju tie ciarocky (presunie sa ciarka, urobi to puk). Ale ked sa samotny disk toci cely cas, tak to nerobi...

2. Ked otvaram nejake okno, tak to urobi zvuk a rovnako ho robi aj ked s tym oknom beham po ploche.

Samotny vykon nejakej aplikacie pri ktorom ide disk ale zvuk nevydava.

---------

Preto mi napada ci to moze byt grafickou kartou, ktora je sice pasivna, ale len o par centimetrov nad AP192...

---------

Ako som uz povedal, je to len pri sialenej hlasitosti (pri ktorej by mi uleteli usi aj system ak by hral) a nechcem to zbytocne riesit... Len ma zaujma, co moze byt pricinou...
zdarek mozna ti pomuzu mozna ne, tento problem jsem ted resil s notebookem a externi zvukovkou (M audio Audiophile USB) koupil sem ji nainstaloval a jak rikas, kdyz posouvam koleckem myši tak to delalo rusive zvuky atd, zkratka to chytalo elektronicke zvuky z pc nebo jak to napsat:) skousel sem vsechny ovladace zvukovky ale problem stejnej. Takze prisla na radu reklamace a kdyz mi prisla nova tak to delalo uplne to stejny.Po tydnu jsem skusil jednu vec, hlavni zdroj k notebooku sem mel v zasuvce kde jsem mel pripojenych asi dalsich9-10 kabelu (od kláves, monitoru, externiho disku atd..) a to se ukazalo jako celej kamen urazu, vzal sem prodlužku a hlavni zdroj pro notebook sem zapojil do druhé zásuvky na protejsí zdi (v te zasuvce je zapojenej jen ten notebook) a problém zcela zmizel. v podstate si to neumim vysvetlit ptz tomu nerozumim ale funguje to. Dalsi varianta co jsem zjistil je pouziti tkzv Di Boxu (vygoogli) ktery pripojis mezi zvukovku a repro a melo by to taky prestat, tohle sou moje rady k tomuto problemu:)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 24 dub 2008 08:21

esc: diiky za rady... to co som napisal ja za prilis velky problem nepovazujem, nakolko to pocut pri sialene silnej hlasitosti (napriklad na cisto aktivnych monitoroch to ani pocut nebolo) a aj to musim ma ucho na vyskovom repro... teda ak citas tento thread tak mozes vidiet ze na zaciatku ma to dost vytocilo, ale teraz to az tak neriesim...

co sa tyka toho, co to robilo tebe a ako si to odstranil. neviem ake silne ruchy to boli, no podla toho co poses asi o dost silnejsie ako tie moje. boli pocut pri "normalnej" hlasitosti?
totiz ja mam comp uplne samostatne pripojeny do upeesky (ale mozem ho skusit z nej odpojit), takze v tom by to byt nemalo...
inak je haluzz, ze ti to robila externa zvukovka...

esc
Příspěvky: 2
Registrován: 24 dub 2008 07:08

Příspěvek od esc » 24 dub 2008 08:47

dano:ok napsal sem to sem ze by se to nekomu mohlo hodit jak tenhle problem vyresit:) bylo to prave slyset i kdyz byla hlasitost na minimum, haluz to je ptz by to v zasade uz kvalitni zvukovka delat nemela narozdil od levnych a integrovanych takze to nechapu o moc vic nez ty:)

Odpovědět