byl jsem na OSA a moc zajimave veci sem se dozvedel
byl jsem na OSA a moc zajimave veci sem se dozvedel
byl jsem se podivat v OSE abych jim tam odevzdal medialni statistiky kolikrat se kde hrala moje hudba, pani mne lamala abych "podepsal a vstoupil" (:-) nicmene jsem statecne odolaval, a nakonec jsem se nechal jen zapsat jako nezastupovany ale registrovany autor (to znamena ze nejsem v OSA ale oni o mne vi a musi mi posilat autorske odmeny) a docela jsem byl prekvapenej z toho, ze (ted doufam ze to napisu spravne) budu dostavat nejaky mizivy procenta z prodanych PRAZDNYCH CDR/CDRW nosicu, ktery musi ose platit vyrobci medii. Coz mi prijde docela vesele, protoze to se muze na ose takhle zaregistrovat kazdej a aniz by vydal nejakou moc prodavanou desku, tak by mel stejne jako vsichni ostatni registrovani z toho baliku neco dostat. Az mi prijde nejake vyjadreni tak sem napisu jak to dopadlo a kolik se z nich vysypalo. Komicke bylo i to kdyz sem tam prisel a rekl ze bych chtel zpetne penize za vysilani v mediich a pani se s usmeskem ptala "a za co byste to jako chtel?" tak sem na ni vytahl vyjezd za posledni kvartal ze vsech radii a televizi a rikam, no, bezelo to 780x v TV a radiich, tak ji sklapla huba a zacala vyplnovat formular
pokracovani pozdeji....

Skvěle otevřený téma. 
Já jsem na OSA full, toho hraní moc nemám, ale chystám se (jako všichni
)) ). Je tu třeba dost mp3 ke stažení a jejich autoři teda na OSA jsou/nejsou?
Můžeš napsat v jakých pořadech/akcích hraješ (Ti ostatní samo taky)? Na nějakej přehled, co tu vlastně kde je. A hlavně, jak to pak probíhá s OSA. Třeba mně kámoš řekl, že si udělali koncert, a z OSA jim přišlo, a? si jim zaplatí, že oni jim pak z toho něco daji (=část menší než 100%
)) ), protože já zjistil, že OSA zastupuje i ty , co zastupovaný být nechtěji a dokonce za ně vybírá
VG

Já jsem na OSA full, toho hraní moc nemám, ale chystám se (jako všichni

Můžeš napsat v jakých pořadech/akcích hraješ (Ti ostatní samo taky)? Na nějakej přehled, co tu vlastně kde je. A hlavně, jak to pak probíhá s OSA. Třeba mně kámoš řekl, že si udělali koncert, a z OSA jim přišlo, a? si jim zaplatí, že oni jim pak z toho něco daji (=část menší než 100%

VG
hm, vidis tohle by me taky docela zajimalo ;-)...
1) kde vzit ty vyjezdy toho, co a kdy se kde hralo
2) co se da od nich ocekavat za penize? stovky (proc se tim obtezovat), tisice (hm), desetitisice (ze este vubec sedim a pisu to tady ;-).
3) co klipy kdyz se hrajou?
no z radia1 bych asi seznam dokazal vytriskat ;-)
1) kde vzit ty vyjezdy toho, co a kdy se kde hralo
2) co se da od nich ocekavat za penize? stovky (proc se tim obtezovat), tisice (hm), desetitisice (ze este vubec sedim a pisu to tady ;-).
3) co klipy kdyz se hrajou?
no z radia1 bych asi seznam dokazal vytriskat ;-)
matucha:
1.normalni smrtelnik se k temhle informacim tezko dostane. Pokud ovsem nepracujes v medialni sfere kde se s temito informacemi bezne pracuje
2. to ti reknu v brzke dobe. kdyby to bylo 100,- za tv, tak si to spocitej (me to bezelo v tv 450x), ale myslim ze to tak horke nebude
3. jako v bode 2, ale uhlidas si kde se to kolikrat hralo?
tohle by mela primarne zjistovat sama osa, jenze ja jim v tomhle neverim. pokud jim ovsem dam na papire presne kdy kde co, tak mi to nemuzou zaprit
docela prdel je kdyz sem se ptal jak mam prokazat autorstvi konkretni skladby a pani mi rekla, "dejte to nekam na web, date mi link, ja se podivam ze to tam je a bude s e brat ze to bylo vydane."
mam chut si zaregistrovat cele matuchovo album a zazadat o japonske tantiemy
))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
1.normalni smrtelnik se k temhle informacim tezko dostane. Pokud ovsem nepracujes v medialni sfere kde se s temito informacemi bezne pracuje

2. to ti reknu v brzke dobe. kdyby to bylo 100,- za tv, tak si to spocitej (me to bezelo v tv 450x), ale myslim ze to tak horke nebude
3. jako v bode 2, ale uhlidas si kde se to kolikrat hralo?
tohle by mela primarne zjistovat sama osa, jenze ja jim v tomhle neverim. pokud jim ovsem dam na papire presne kdy kde co, tak mi to nemuzou zaprit
docela prdel je kdyz sem se ptal jak mam prokazat autorstvi konkretni skladby a pani mi rekla, "dejte to nekam na web, date mi link, ja se podivam ze to tam je a bude s e brat ze to bylo vydane."
mam chut si zaregistrovat cele matuchovo album a zazadat o japonske tantiemy

ravi....nechapu? jaky stopy? proc? staci mit zaregistrovanou melodii a tu jim klidne muzu zapiskat, to ze ses neceho autor neznamena ze musis mit pocitac . Muzu tu melodii ci skladbu slozit na kytaru. Dam jim to v notach a ses s multitrackem namydlenej
co je vlastne original???? taky muzu prece rict zes tu "mou (rozumej tvou)" slysel a udelal ji jako techno v pocitaci. to ale nemeni nic na tom ze autor budu ja, pokud si ji zaregistruju drive nez ty
(uvadim pouze jako priklad, pro rejpaly, nic takoveho nemam zapotrebi
))
na tohle bohuzel dojeli treba support lesbians...bohuzel meli v jednom songu stejnou melodii jako kalousek, kterej ji mel davno predavno predtim zaregistrovanou ......a jak to dopadlo? hezky dostava polovinu veskerch autorskych poplatku.
treba verve takhle hezky odsypali rolling stones 99 procent z autorskych poplatku za bitter sweet symphony, a to pouzili jenom smycce z nejakyho songu. nekomu to muze prijit kruty, ale to je zivot.

(uvadim pouze jako priklad, pro rejpaly, nic takoveho nemam zapotrebi

na tohle bohuzel dojeli treba support lesbians...bohuzel meli v jednom songu stejnou melodii jako kalousek, kterej ji mel davno predavno predtim zaregistrovanou ......a jak to dopadlo? hezky dostava polovinu veskerch autorskych poplatku.
treba verve takhle hezky odsypali rolling stones 99 procent z autorskych poplatku za bitter sweet symphony, a to pouzili jenom smycce z nejakyho songu. nekomu to muze prijit kruty, ale to je zivot.
LUPO, jakej je rozdíl mezi tím, že nejsi zastupovanej ale skladby Ti registrujou - tvuj případ? a full zastupováním?
To sis to teda domluvil dneska ráno, nebo tam už jsi dýl?
Píšeš, že máš 400 uvdení v mediích. Já nenechávám ani mp3_demo na webu, protože "mi to OSA musí dovolit" (abych nepřeháněl "museli by sme se domluvit" - ale já toho moc nechci zatím "podepisovat").
Ty děláš v nějakým rádiu a máš víc "zažito" v tomhle?
To sis to teda domluvil dneska ráno, nebo tam už jsi dýl?
Píšeš, že máš 400 uvdení v mediích. Já nenechávám ani mp3_demo na webu, protože "mi to OSA musí dovolit" (abych nepřeháněl "museli by sme se domluvit" - ale já toho moc nechci zatím "podepisovat").
Ty děláš v nějakým rádiu a máš víc "zažito" v tomhle?
VG: v radiu sem delal ale to uz je docela dlouha doba. Popravde mi moc nevysvetlili jaky je rozdil mezi tim byt "nahlaseny" autor a "registrovany. Registrovanej musi zaplatit clensky poplatek 500,- , ja sem neplatil nic ale prej ze nejakej poplatek za zpracovani vypisu budu mit o neco vyssi , kterej si ztrhnou, coz je jedno. mp3 si dej na web kam chces, ale kdyz sem se o tom bavil s clovekem co ma zkusenosti s pravama, tak to nedeporucoval, dokud ta skladba neni zaregistrovana.
Richi: me by take zajimalo jak jim v notach tuhle skladbu zaregistrujes, asi bys musel rozepsat do noticek bici, coz mam ale obavy, ze originalni v tomhle nebudes
ona ta registrace je spis formalni vec a o neco jde teprve az te nekdo zazaluje za kradez, potom se to stejne cele rozpitvava, kdo mel co kde driv registrovane, kdy co vyslo a tak, ale to myslim asi nikdo doufam z nas nezazijeme
Richi: me by take zajimalo jak jim v notach tuhle skladbu zaregistrujes, asi bys musel rozepsat do noticek bici, coz mam ale obavy, ze originalni v tomhle nebudes

ona ta registrace je spis formalni vec a o neco jde teprve az te nekdo zazaluje za kradez, potom se to stejne cele rozpitvava, kdo mel co kde driv registrovane, kdy co vyslo a tak, ale to myslim asi nikdo doufam z nas nezazijeme
Já se zkoušel na OSA dostat před cca 10 lety a to "nešlo" - podmínky tvrdý: X koncertů, skladeb...
Teď jsem tam cca rok a pravidla pro vstup byly skoro "opačný" a koukám, co tam je jmen autorů (=tisíce)
. Přitom Lucku Bílou tu máme furt jen jednu a CZ_hitů na MTV asi taky moc neni...
Na ten web to teď právě "sám od sebe" dát nemůžu
(a za sebe ani moc nepotřebuju). Jedině, když bych se toho zřek, že to nejni moje a právě to na OSA v notách neměl zaregistrovaný. Na vydání CD mých písniček budu potřebovat OSA_souhlas
.
Kdo tobě co platil (mimo OSA) za to hraní v R a TV, přímo ta TV+R? Nebo nic:-)? Nebo jak to máš nasmlouvaný, živí Tě to?
Teď jsem tam cca rok a pravidla pro vstup byly skoro "opačný" a koukám, co tam je jmen autorů (=tisíce)

Na ten web to teď právě "sám od sebe" dát nemůžu

Kdo tobě co platil (mimo OSA) za to hraní v R a TV, přímo ta TV+R? Nebo nic:-)? Nebo jak to máš nasmlouvaný, živí Tě to?
LUPO:
Media platí za vysílání asi buď přímo autorovi (nevim jak se to vzájemně dohaduje) nebo OSA (nebo jiná org.) a ta si pak část nechá (za to, že to hlídá a "stará se") a zbytek autorovi pošle. Určitě se to ještě dělí na "autorství" (to zast. OSA) a "vystupování" (=když se v TV přímo objeví tvoje face) to prej "vybírá" Intergram (když u něj jsi - jestli vybíraj i když u něj nejsi bude zase nějaké CZ_špecifikum
) ).
Takže tys měl 700 vysílání "úplně" zadarmo?
Nebo co děláš za muziku a kde se to hraje?
.......
Teda fakt z tebe nechci tahat nějaký "soukromý" věci jestli to tak vypadá, takže odpověď je jen tvoje věc
. Fakt mi jde jen o ten mechanizmus, jak to funguje. 
Media platí za vysílání asi buď přímo autorovi (nevim jak se to vzájemně dohaduje) nebo OSA (nebo jiná org.) a ta si pak část nechá (za to, že to hlídá a "stará se") a zbytek autorovi pošle. Určitě se to ještě dělí na "autorství" (to zast. OSA) a "vystupování" (=když se v TV přímo objeví tvoje face) to prej "vybírá" Intergram (když u něj jsi - jestli vybíraj i když u něj nejsi bude zase nějaké CZ_špecifikum

Takže tys měl 700 vysílání "úplně" zadarmo?
Nebo co děláš za muziku a kde se to hraje?
.......
Teda fakt z tebe nechci tahat nějaký "soukromý" věci jestli to tak vypadá, takže odpověď je jen tvoje věc

media nikdy nic autorovi neplati. Vzdy plati za vysilani pouze osa a Intergramu. Zadarmo ne, dostanes zaplaceno za "vyrobu" hudby od zadavatele tj. reklamni agentura. pak uz je jen na Tobe jak se vyporadas s osou a intergramem, pokud ses tam registrovanej meli by ti to poslat sami automaticky, ale vis jak to chodi v cechach. Pokud se o svy prava neprihlasis, nikdo ti nic sam neda. Prijde mi lepsi nez nadavat jakej je tady bordel si o ty penize sam rict. Ale ma to asi opravdu smysl jen kdyz se neco tveho skutecne "hraje", pokud tvou skladbu zahrajou 12x na radiu 1, tak bych se na to asi vykaslal.