Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od Poklop » 21 srp 2014 10:02

U Pulse 2 jsem nic zatím špatného neobjevil. Je to rozhodně dodělaný produkt na rozdíl od Tetry. Ale Tetra je (tedy má bejt) multitimbrální synth a pulse je monotimbral. Tetra má zásadní problémy v multitimbrálu.

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od Oxyygen » 21 srp 2014 10:37

zvlastni, ty leta co jsem mel mopho, tak jsem nanenarazil na zadnej nedodelanej soft, vsechno fungovalo bez problemu vcetne editoru
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od Poklop » 21 srp 2014 10:55

Mno, ale bavíme se o Tetře a o tom, že je prezentována jako Multitimbral synth, ale bohužel tak prakticky použít nejde.

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od Oxyygen » 21 srp 2014 10:59

Sorry za OT
ne ze by to DSI omlouvalo, ale jakej ma vyznam pouzivat 4 hlasy na multitibral? Ja bych si teda Tetru poridil hlavne kvuli tomu, ze je polyfonni....:-)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12780
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od dendy » 21 srp 2014 11:26

no ja som si tiez tetru vtedy kupil prave na akordy (pady) pripadne polyfonne leady .. je to rozhodne jednoduchsie nez to nahravat z mono syntaku po stopach .. ale tak ono to zavisi od stylu prace.. ak to mas napojene cez midi a 4 vstupy do zvukovky tak to ma zmysel - mas 4 mono synth stopy nezavisle ...

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od Poklop » 21 srp 2014 11:30

Jakej smysl? Potom máš 4x plnohodnotný Mopho. Já používám analogy především na filtrovaný basy a leady a ty nepotřebujou bejt polyfonní (i když se to někdy hodí). Ale polyfonie 4 hlasy taky neni moc extra.
Měl jsem to samozřejmě na 4 mono vstupy v realtime do Cubase (jak píše Dendy).
Ale je to fuk, prostě jim to nefunguje a ani se nenamáhaj se za to nějak omluvit. Vůbec nechápu jak může někdo prodávat nedodělanej synth a bejt tak v pohodě :-)
Jak říkám oproti tomu je Waldorf naprosto vpohodě.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12780
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od dendy » 21 srp 2014 12:50

no super.. tak teraz uz len zohnat niekoho kto zobere ten moj SEMblance za krasnych 480,- a okamzite objednavam pulse2 :-)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od a.tom.x » 22 srp 2014 12:30

dendy píše:pocuj mohol by si prosimta skusit ci na tom idu robit psytrancove kopaky ?? hod si do youtubu "spirit architect", "static movement", "ovnimoon" - take tie hlboke kratne (tak do 120-140 ms dlzka kopaku) s vysokou spickou.. pripadne nejake ukazky co sa ti podarilo natocit by ma hodne tesilo

a este ukazky fm modulacie medzi oscilatormi potom, na leadove zvuky (teoreticky taky ten typ charakteru ako robi FM modulacia na nordlead2 by to vedelo ? aspon tym smerom ..)

ak sa mi podari predat SEMblance velmi vazne uvazujem o pulse2..
Jo tohohle tam pár kusů mám v různých variantách, klasika 24 db filtr v samooscilaci A/R obálka, mám to trackovaný po klávesnici, aby šlo ladit + na kolečku obvykle prodloužení release nebo distortion.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od Magion » 24 srp 2014 00:23

Musel bych si dvojku ošahat, ale zatím mne nepřesvědčila. Krásně je to slyšet u toho dema s japončíkem v cca 18min, kdy porovnává Pulse 1 a 2. Dumpne patch z jedničky do dvojky a zvuk v dvojce zní mnohem sterilněji a míň živě. Waldorf mě dost naštval se svoj "podporou". Když jsem měl trable s microwaveXT, tak naprosto přestali komunikovat…

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2668
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od bassline » 24 srp 2014 15:31

Editor pre Pulse2:

32/64 Bit standalone, VST windows version, MAC Standalone, MAC VST

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od Magion » 25 srp 2014 11:43

tak to je moc fajn :)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od a.tom.x » 25 srp 2014 12:19

koupil jsem už dávno, ale nefunguje to na Mac OSX pořádně
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12780
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od dendy » 26 zář 2014 09:09

Tak sa hlasim do klubu nadsenych majitelov Pulse2 .. prve demo, zatial fakt len par zvukov nic extra paradne, vniklo pocas prvej hodiny od vybalenia z krabice narychlo :-)

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od Poklop » 26 zář 2014 09:17

pekne :-)

Uživatelský avatar
m4x
Příspěvky: 459
Registrován: 12 lis 2009 20:18

Re: Cekat na Waldorf Pulse 2 ?

Příspěvek od m4x » 26 zář 2014 14:08

Dendy, očekáváme druhý dojem ;)

Odpovědět