Co vam priniesol rok 2019 ? (HW/SW)
Re: Co vam priniesol rok 2019 ? (HW/SW)
Ja som po 12 rokoch vymenil comp a kupil Cubase 10, Scarlett 8i6 a Triton Rack.
- ReaktoplazmAR
tiez uvazujem nad Pigments, ale vzdy ked zapnem Alchemy tak si poviem ze mi ho netreba.. ale isty som si neni 
Nuz robim si zbierku HW ktore je pre mna v niecom zaujimavy a vinimocny, a na ktory mam rozpocet

Samozrejme, trochu som to uz posamploval, urcite daoc v hudbe pouzijem...
Mna by zaujimalo v com je Pigments lepsi od Serum-uReaktoplazmAR píše: ↑09 led 2020 15:46tiez uvazujem nad Pigments, ale vzdy ked zapnem Alchemy tak si poviem ze mi ho netreba.. ale isty som si neni![]()

Ja si myslim ze je to tom co pre daneho cloveka funguje a co nie
Vzdy bude mat niejaky synth nieco, co nema iny synth (ale v tejto kategorii synthov, pokial sa bavime o architekture, tak Massive X prekonalo vsetko co doteraz existuje, svojou flexibilitou ze je mozne prepajat jednotlive moduly na voice level urovni + nikde inde som doteraz nepocul tak detailne znejuci "high definition" zvuk
).
Jak ked sadnem za MX alebo Pigments tak po par vytoceniach knobov na init presete si poviem ze WOW a ked tie zvuky dam do mixu, tiez si poviem ze WOW, no a to je situacia ked synth pre niekoho proste funguje
Co sa tyka Pigments, tam zazivam ja svoje subjektivne pocity ze ten zvuk je pre mna strasne organicky a proste zije
...v charaktere zvuku pocujem nieco co mi je veeelmi prijemne a co nepocujem nikde inde. Paci sa mi ako zneju wavetable pri modulacii, paci sa mi ako to zneje ked na wavetable pouzijem Wavefolding, Phase modulation, alebo FM, paci sa mi ked vypnem Morph, a do dalsich dimenzii sa dostanem ked zapnem filtre, unison a reverb
...napr. taky Surgeon Notch je pre mna uplne unikatne znejuci notch filter ktory proste na inom syntaku nie je...ale tych veci je tam ovela viac, co tvoria vo vysledku ze preco prave tento synth...Je to vysoko subjektivne, aby sa dalo odpovedat, ze preco je konkretny synth lepsi ako nejaky iny...Odpoved clovek dostane, ak si to vyskusam sam 

Vzdy bude mat niejaky synth nieco, co nema iny synth (ale v tejto kategorii synthov, pokial sa bavime o architekture, tak Massive X prekonalo vsetko co doteraz existuje, svojou flexibilitou ze je mozne prepajat jednotlive moduly na voice level urovni + nikde inde som doteraz nepocul tak detailne znejuci "high definition" zvuk

Jak ked sadnem za MX alebo Pigments tak po par vytoceniach knobov na init presete si poviem ze WOW a ked tie zvuky dam do mixu, tiez si poviem ze WOW, no a to je situacia ked synth pre niekoho proste funguje

Co sa tyka Pigments, tam zazivam ja svoje subjektivne pocity ze ten zvuk je pre mna strasne organicky a proste zije

-
Presne co bassline povedal, ked skusis vies. Vacsina soft synthov v týchto dobach ma aj demo verziu takze si to mozes skusit 4free. Napr. spominany Massive X som chcel najprv skusit, zozaciatku dost bugov ale nepochybujem ze je to super vecicka a ak sa im medzicasom podarilo fixnut vacsinu problemov urcite si ho tento rok kupim.
Kedysi som skoro kupil Triton Rack .. To je asi najdostupnejsia vec , na ktorej bezi Karma ..
Hehe stejne dilema

Ale radsi pockam na Bionic13 v SE2
Koupě 2019:
Tech21 FlyRig verze 2 + Richie Kotzen verze 2 analog multiefekty - v jednoduchosti je sila - dokonaly zvuk, oba maji Canon dibox out, made in USA
Dexibell Vivo S1 - asi nejlepsi soucasna technologie zpracovani DAC a multisamplu na trhu, zni to jako jeden z mala workstationu a digital klaves co jsem kdy mel docela teple, analogove, stejne dobre jak ve stereu ve studiovych podminkach, tak mono na stage live, made in Italy
NOVA system KD12 active stage monitory - lehke, male, ve dreve, DSP preampy, v CR malo znama znacka, ale hraje to o tridu lip nez chinaplast monitory v podobne cene, co se prodavaji u nas, pouzivam je i misto komb ke klavesam i kytaram na stage, je to levnejsi varianta Dynacordu, made in Germany
Korg Prologue 8 - normalni polyfonni slusny analog navic s tretim VA osc a solidni FX jednotkou, co vic si prat, daji se na tom udelat teple zvuky v kvalite az skoro vintage analogu, jak pady tak leady a k tomu spousta novych kombinaci a zvuku, proste univerzal na vsechno, made in Japan
* * * * *
Prodej: dalsich nekolik veci ze studia a stage, vyhradne made in china..., dale Korg SV-1 (nahrazen Dexibellem, ktery hraje o level lepe) a Yamaha MODX - ve studiu a home stereo se dá, na stage se ale nedá, tedy pokud to srovnám třeba s Dexibell nebo XP-30...
Co mam uz davno a i po roce zustava "a must have" - Roland XP-30 (ten kram proste hraje jak krava, navic se na nej dobre hraje - stara dobra Japan aftertouch klavesnice), a stare dobre bedny JBL PRX 612m - ucinnost jak prase a cisty plny zvuk pri kazde hlasitosti, spolehlive jak v mrazu, tak na plnym slunku v lete, proste dalsi "a must have", a k nim RCF SUB 702 verze II - nejlehci woofer na trhu, ktery ale skutecne uz "hraje", tj je cejtit a jako jediny z mensich subů stiha basovat i k obema JBL 612, ktery na plno davaj 135dB..
Tech21 FlyRig verze 2 + Richie Kotzen verze 2 analog multiefekty - v jednoduchosti je sila - dokonaly zvuk, oba maji Canon dibox out, made in USA
Dexibell Vivo S1 - asi nejlepsi soucasna technologie zpracovani DAC a multisamplu na trhu, zni to jako jeden z mala workstationu a digital klaves co jsem kdy mel docela teple, analogove, stejne dobre jak ve stereu ve studiovych podminkach, tak mono na stage live, made in Italy
NOVA system KD12 active stage monitory - lehke, male, ve dreve, DSP preampy, v CR malo znama znacka, ale hraje to o tridu lip nez chinaplast monitory v podobne cene, co se prodavaji u nas, pouzivam je i misto komb ke klavesam i kytaram na stage, je to levnejsi varianta Dynacordu, made in Germany
Korg Prologue 8 - normalni polyfonni slusny analog navic s tretim VA osc a solidni FX jednotkou, co vic si prat, daji se na tom udelat teple zvuky v kvalite az skoro vintage analogu, jak pady tak leady a k tomu spousta novych kombinaci a zvuku, proste univerzal na vsechno, made in Japan
* * * * *
Prodej: dalsich nekolik veci ze studia a stage, vyhradne made in china..., dale Korg SV-1 (nahrazen Dexibellem, ktery hraje o level lepe) a Yamaha MODX - ve studiu a home stereo se dá, na stage se ale nedá, tedy pokud to srovnám třeba s Dexibell nebo XP-30...
Co mam uz davno a i po roce zustava "a must have" - Roland XP-30 (ten kram proste hraje jak krava, navic se na nej dobre hraje - stara dobra Japan aftertouch klavesnice), a stare dobre bedny JBL PRX 612m - ucinnost jak prase a cisty plny zvuk pri kazde hlasitosti, spolehlive jak v mrazu, tak na plnym slunku v lete, proste dalsi "a must have", a k nim RCF SUB 702 verze II - nejlehci woofer na trhu, ktery ale skutecne uz "hraje", tj je cejtit a jako jediny z mensich subů stiha basovat i k obema JBL 612, ktery na plno davaj 135dB..
Naposledy upravil(a) ZFarkas dne 10 led 2020 10:53, celkem upraveno 3 x.
Ok a ve 2020 Xfer Serum a Tapco SW10 zatim 

Dobry typ !
2Pytkin: na SE2 necekam, uzivam si 11
i oproti XS fakt rozdil.. Na osmicku kasli.. 11 128 se da sehnat pod 20
TonerLive : 11 je strasne velka .. to sa neda nosit vo vacku .. Ked som videl 11 a 11pro v obchode, hned som zabudol na 11 .. Ale aj 11pro sa mi zda velke na nosenie vo vacku ..
Já nejspíš potřebuju 256GB kvůli fotkám a videím. Chci hodně točit a fotit.
kup si mensi a za usetree peniaze si zaplat iCloud
1TB stocji 9.99 EUR/ mesiac myslim ... funguje to perfektne, proste tocis fotis, ono ti nechava nahlady v telefone a plne verzie automaticky laduje na iCloud .. vyhoda je ze sa k nim potom vies dostat lahko z hociakeho ineho iOS zariadenia alebo aj z pocitaca .. iCloud je super ...