Co vam priniesol rok 2019 ? (HW/SW)
Re: Co vam priniesol rok 2019 ? (HW/SW)
JO tiez som tam vyriesil moj problem s 32G pamatou v telefone .. kupil som si 50G icloud za 0.99/mesiac a fotky mi to prenieslo na cloud .. V telefone su len nahlady .. a mam 16G v telefone zrazu volne ..
2Pytkin:11 a velka? Je mensi nez 6s+ .. mne prijde mala
2Tony9:a 256 pri trose stesti nebude cenove moc od 128..ja tu 128 mel za cenu 64
2Dendy: SVATA PRAVDA .. a existuji free se slusnou kapacitou..MEGA 50GB..a na Degoo koukam na androidu na reklamni videa ( k nicemu jinemu ten tablet neni - jen na yt a degoo videa ) a mam 750GB free .. jj, chvilku to po 500MB trvalo

2Dendy: SVATA PRAVDA .. a existuji free se slusnou kapacitou..MEGA 50GB..a na Degoo koukam na androidu na reklamni videa ( k nicemu jinemu ten tablet neni - jen na yt a degoo videa ) a mam 750GB free .. jj, chvilku to po 500MB trvalo
TonerLive : ak ti pride mala , chod do iPadu 

Popřemýšlím!dendy píše: ↑16 led 2020 16:32kup si mensi a za usetree peniaze si zaplat iCloud1TB stocji 9.99 EUR/ mesiac myslim ... funguje to perfektne, proste tocis fotis, ono ti nechava nahlady v telefone a plne verzie automaticky laduje na iCloud .. vyhoda je ze sa k nim potom vies dostat lahko z hociakeho ineho iOS zariadenia alebo aj z pocitaca .. iCloud je super ...
dalsia vyhoda je zaloha .. ked mas vsetko len v telefone - a prides o telefon, ostanu ti len slzy pre plac .. ja by som sa bal riskovat ze pridem 100 GIGA+ fotiek ak nahodou pridem o telefon.. ked to mas a iCloude, je to vlastne zaloha naveky 

Zajimavy, sem asi dost divnej, ja mam tohle vsechno povypinany a telefon prakticky k internetu nepripojuju. A kdybych ho nahodou ted hodil do reky, tak neprijdu o nic co by me nejak mrzelo (nemam tam prakticky nic). Jedina pruda by byla kupovat novej a zarizovat si novou simku...
matucha : nefotis do telefonu ? ja fotim poslednych 5 rokov len do telefonu ..
Kdyz fotim neco ve studiu tak vytahnu starou zrcadlovku (2x za rok?) a kdyz nahodou nekam du, tak me nejak ani nenapadne nic fotit. To spis si vezmu nahravadlo a nahraju nejaky ruchy/atmosfery nez ze bych neco fotil. To teda obcas i do mobilu z legrace. Ale takovy veci vetsinou hned doma hodim do kompu a zpracuju, protoze kdybych to nechal lezet tak to nikdy nezpracuju a nepouziju.
Ted jsem zkusmo se kouknul do mobilu a mam tam 3 fotky, ktery jsou vsechny cerny, protoze to byla chyba kdyz jsem neco zkousel s videem
. Asi nejak nemam duvod...
Ted jsem zkusmo se kouknul do mobilu a mam tam 3 fotky, ktery jsou vsechny cerny, protoze to byla chyba kdyz jsem neco zkousel s videem

fotit mobilem je imho zoufalost. dopoustim se ji jen kdyz potrebuju nutne neco zdokumentovat. bavi me, kdyz nekdo rekne, ze "foti" uz jen mobilem. je to jako kdyby rek, ze vsechny zvuky uz bere jen ze sveho casio sa-10, nebo ze uz vsechno nahrava jen mobilem 
btw. do tyhle techniky (foto/video) posledni roky tecou moje drobaky hlavne.
z audia jsem nakoupil jen velikou knihovnu samplu z analogovejch masin "from mars", nejakejch par jednotek pluginu. hw absolutni 0. letos mozna dojde na novy monitory, uvidime...

btw. do tyhle techniky (foto/video) posledni roky tecou moje drobaky hlavne.
z audia jsem nakoupil jen velikou knihovnu samplu z analogovejch masin "from mars", nejakejch par jednotek pluginu. hw absolutni 0. letos mozna dojde na novy monitory, uvidime...
Tak, já třeba fotím i zrcadlovkou, jenže ji netahám sebou všude.
Takže pro mě je mobil s kvalitním foťákem ( v rámci mobilů) velká výhoda.
Takže pro mě je mobil s kvalitním foťákem ( v rámci mobilů) velká výhoda.
Ja fotim len mobilom, lebo nikdy nemam fotak po ruke .. Samozrejme ked idem cielene daco odfotit , tak si zoberiem zrkadlovku .. to je vacsinou tiez v studiu .. Ale vonku fotim vzdy nahodne .. Strasne vela pracovne veci .. Zapojenia kablov, ID zariadeni , Kody softwarov .. atd ..
Loni jsem si pořídil dva opravdu profesionální nástroje.
Furch 23-CR https://furchguitars.com/cs/nastroje/mo ... hiv/23-cr/ s ozvučením LR Baggs Anthem
Nord Stage 3
Jejich vytíženost je ovšem ostudná, ale to znáte.
Furch 23-CR https://furchguitars.com/cs/nastroje/mo ... hiv/23-cr/ s ozvučením LR Baggs Anthem
Nord Stage 3
Jejich vytíženost je ovšem ostudná, ale to znáte.
zavisi od toho co fotis, za akym ucelom ... ja som si kupil pred par rokmi zrkadlovku.. potom som zistil ze aj tak 99% veci co tym osfotim je horsej kvality ako to co odfotim iPhonom - neostre, velmi tmave, ale o presvetlene.. postupne som junuplne prestal pouzivat... Na to aby si fotil fotakkm proste to musis vediet. Ja si chcem cvak ut momentku na pamiatku, nemam cas chut ani potrebu hrat sa na fotografa...
myslel som si ze to bude na kvalitnejsie fotky z dovolenky a tak.. ale vzdy ked sme si porovnalimco som ja cvakal cannonom s tym co nafotila zena iphonom, tak jej fotky boli technicky daleko lepsie

na ten typ dokumentacne fotenia mi pride fotak kravina.. po rokoch som sa dokopal k tomu ze ho predavam...
Pytkin: na tyhle pracovne dokumentacni veci je samozrejme mobil ideal. Je zajimavy, ze sem si prestal fotit i nastaveni analogovejch krabic a raci si to primo pisu do poznamky tracku na kterej je to aplikovany. Nezabere to moc casu a da se to vpohode stihnout v ramci printovani (toho danyho tracku skrz analog). A je to vsechno na jednom miste, takze pak nemusim lovit, kde mam fotky s vyfocenym nastavenim, ktery je obcas tezky z fotky vycist u nekterejch knofliku.
Dendy: moje stara zrcadlovka (nikon d70s 5 megapixel z digitalniho praveku, plastovej zoom objektiv se svetelnosti 3.5) ma mizernej dynamickej rozsah a jednoznacnej sum pri ISO vyssim nez 400. Coz znamena, ze v urcitejch podminkach ji umi rozumnej mobil "prekonat". Ale kdyz jsou podminky ok a nebo je mozny dat to na stativ, tak z toho lezou uplne jiny barvy, hloubka a nepreostrenej detail. Ale co se tyce momentek v horsim svetle bez blesku tyce, tak je to asi i horsi nez lepsi mobily s chytrejma algoritmama.
Novy fotaky sou ale uplne nekde jinde, zvlast kdyz mas i nejaky poradny svetelny sklo.
Dendy: moje stara zrcadlovka (nikon d70s 5 megapixel z digitalniho praveku, plastovej zoom objektiv se svetelnosti 3.5) ma mizernej dynamickej rozsah a jednoznacnej sum pri ISO vyssim nez 400. Coz znamena, ze v urcitejch podminkach ji umi rozumnej mobil "prekonat". Ale kdyz jsou podminky ok a nebo je mozny dat to na stativ, tak z toho lezou uplne jiny barvy, hloubka a nepreostrenej detail. Ale co se tyce momentek v horsim svetle bez blesku tyce, tak je to asi i horsi nez lepsi mobily s chytrejma algoritmama.
Novy fotaky sou ale uplne nekde jinde, zvlast kdyz mas i nejaky poradny svetelny sklo.
ja mam cannon eos 600d ... ne viem ci to je kategoria stary alebo moderny
)
ak ma niekto zaujem, predavam
https://foto.bazos.sk/inzerat/106814340 ... 8-55mm.php

ak ma niekto zaujem, predavam

https://foto.bazos.sk/inzerat/106814340 ... 8-55mm.php