Elektricka ochrana v domacim studiu

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby

<t>Pouzivate nejakou elektrickou ochranu v domacim studiu?</t>

Ne, neni to potreba
0
Žádná hlasování
Ne
8
22%
Ano, dukladnou
9
24%
Ano, castecnou
20
54%
 
Celkem hlasů: 37

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Příspěvek od rastika » 06 zář 2006 19:17


bluem

Příspěvek od bluem » 06 zář 2006 20:07

no... pracujem s tymito a aj inymi vecami, nemam ale prehlad co sa pouziva v domacnosti, pracujem s tym v priemysle...
filter eliminuje rusive prudy na privode... a prepatova ochrana pokial sa nemylim funguje tak (aspon tie co predavaju lacno co maju napr. 2 kontrolky), ze pri prepati tam odide ochranny prvok a mozes ju hodit do kosa...
co sa tyka uderu bleskom - tuna kusok v jednej dedine praskol blesk do domu, kompletne vsetko odislo, ci to bolo alebo nebolo v zasuvke, takisto aj v dalsich 3och domoch vedlajsich.. cize tam sa uz skor jedna o elektromagn.pole, ktore odpaluje vsetko:) dom nemal ale hromozvod... cize snad ak je na cinziaku/dome hromozvod, je mozne ze max. vyrazi istice a nic sa nestane... ale ja tomu aj tak neverim a ked nemam na predlzovacke vypnuty vypinac aspon, tak to rovno vytiahnem zo zasuvky.. robil som chvilku s vysokonapatovymi zariadeniami a veru veru - to uz je magia:)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 zář 2006 11:08

Ctirad píše:Prosím nezaměňovat přepěťovou ochranu a síťový filtr. Přepěťová ochrana rozhodně žádný bordel neodfiltruje, maximálně z něj odchytí špičky.
tie spotrebne veci su kombinovane... vzdy je tam aj (nejaky) vf filter

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 07 zář 2006 11:35

Ked sa mozem pripojit... Nedavno som zapojil 1,5 kW UPSsku na vsetko co je dolezite. Odporucam to kazdemu.
Riesit ochranu iba nejakymi prepatovymi ochranami v "inteligentnych" predlzovackach je podla mna iba take provizorne riesenie.
V lete pri tych horucavach sme mali dost casto vypadky el. Nejde tak ani o priamu robotu.. tu si ukladame priebezne.. ale pri takom nahlom vypadku moze kludne odist HDD. Dalsia vec je ochrana pred prepatiami. Ci vydrzi UPS aj blesk.. uvidime ak sa to stane. :)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 07 zář 2006 11:48

rastika: ten Pulsar vypada fakt dobre za smesnou cenu... Asi si koupim aspon to...
Venti: nemas odkaz na to, cos koupil?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 07 zář 2006 11:53

Cyril... ja mam APCcko
Kebysi si vyberal... su dve podmienky... Aky vykon potrebujes /treba scitat prikon zariadeni ktore chces zalohovat a druha... na ako dlho. Standardne upsky maju pri 100% zatazeni cca 10min zalohovania.
Co je este dolezite pre studia.. kvoli filtrovaniu, dorovnavaniu pod/nadnapatia je aby bola UPS.. LINE INTERACTIVE, alebo ONLINE....
Online su ale radovo ceny v 10tisicoch - 100tisicoch.. preto tuto line interactive.. daju sa uz od cca 7tis korun kupit.

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 07 zář 2006 15:39

Teraz ma btw napodlo, ze som pred 11 rokmi robil managera pre svajciarsky Invertomatic, co bol v tej dobe lider v Ups, len boli dost drahe, neviem ako teraz. Skusim zistit a popripade aj nejaku zlavu pre Cyrila.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 zář 2006 15:52

cyril: tie "moje" upsky su tieto:
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=5611765
bacha, lacnejsie APS nemaju stabilizaciu, toto je myslim najlacnejsi model co ju ma.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 07 zář 2006 16:28

KAYKO.. ja som bol na skoleni v Newave.. kde boli ludia co odisli z invertomaticu :)) a ta fabrika bola oproti tomu kde sme boli :)

Kexik.. ked je offline UPS vtedy to nic nechrani.. co je na vstupe to je na vystupe... a iba nejaky relatkovy prepinac na bateriovu prevadzku ked sa zo vstupu strati napajanie... treba Line Interactive, idealne Online UPS..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 zář 2006 16:31

Venti píše:KAYKO.. ja som bol na skoleni v Newave.. kde boli ludia co odisli z invertomaticu :)) a ta fabrika bola oproti tomu kde sme boli :)

Kexik.. ked je offline UPS vtedy to nic nechrani.. co je na vstupe to je na vystupe... a iba nejaky relatkovy prepinac na bateriovu prevadzku ked sa zo vstupu strati napajanie... treba Line Interactive, idealne Online UPS..
no asi som sprosty, ale imho "Kapacita na výstupe 300W, Nominálne výstupné napätie 230V, Rozsah vstupného napätia 168 - 280 V" znamena ze co je na vstupe, asi NEBUDE aj na vystupe...

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 07 zář 2006 16:36

Kexik.. tak bud ojebavaju, alebo to neni offline ups...
alebo to beru tak.. ak napatie klesne pod 168 a vyhupsne nad 280V prepne sa do bat. rezimu.

Inac.. dnes sa ma kamarat natoto pytal..

https://www.bgslevi.sk/showdoc.do?docid ... 6page=null

1690sk bez dph... pisu ze line interactive.. zaujimave..

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 07 zář 2006 16:39

Venti :)


Je to tak ako pise Venti, ked UPS tak jedine ON LINE, aby to malo vobec zmysel.
Dokonca aj pri line Interactive dochadza pri vypadku stavy k poklesu a to moze mat neblahe nasledky, hlavne ked clovek nema na monitore velkym napisane Save,save,save......



Inak ta firma sa vola Rhea, stranku maju prekvapivo Rhea.sk a robia hlavne AEG, ktore si kupilo Invertomatic.
Su tam ti isty majitelia s ktorymi som mal dobry vztah.
Fsaak sa mi aj podarilo predat na supu baterie do Ups za 300litrov:-)
v tej dobe.
Takze sa im ozvem vytiahnem nejake info a zlavy pre nas, pokial by bol zaujem.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 07 zář 2006 16:42

ALEBO :)... maju nejaky dalsi medzi system medzi offline a line interactive co NEJAKO upravuje vystupne napatie...
Na webe je mudro napisane... Iterační aproximace sinusového průběhu

Kexik.. ja by som vsak tieto reci porovnal k propagacnym reciam Behringerackych vyrobkov... ake je vsetko nizkosumove a bezproblemove :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 zář 2006 16:58

venti: ja len hovorim ze ta pixla funguje. v bude ako je vyskumak (co v podstate chemicka fakulta je) sa v drotoch deju neuveritelne veci, mame par masin (nmr) ktore beru zo siete obrovske prudy a ked sa nakopavaju, napatie lieta ako prasa. nahodne sa nam resetuju kompjutre, z mobilu mi pri nabijani "zmizol" firmware... kompy na tychto ups-kach zatial obstali so ctou...

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 07 zář 2006 17:00

kexik.. jasan.. hlavne ze to funguje ... tak ako som dodal... je to asi nejake medziriesenie.

Odpovědět