Elektricka ochrana v domacim studiu

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby

<t>Pouzivate nejakou elektrickou ochranu v domacim studiu?</t>

Ne, neni to potreba
0
Žádná hlasování
Ne
8
22%
Ano, dukladnou
9
24%
Ano, castecnou
20
54%
 
Celkem hlasů: 37

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 čer 2008 00:40

to zavisi od pouziteho diboxu, niektore maju aj symetricky, aj nesymetricky vstup... ak chces pouzit stereo, potrebujes dvojity dibox, alebo dva diboxy, ale na skusku bude stacit jeden, ak to brum odstrani, dokupis druhy. v podstate je fuk, aky pouzijes kabel medzi multakom a diboxom, pouzi co najkratsi, kludne bantam z patchbaya, tie maju tak 30cm. ono to trafo v diboxe ti akykolvek signal na primari "zosymetrizuje", na vystupe je vzdy symetricky signal

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 17 čer 2008 22:00

Tak jsem si pujcil ten DI600 od Uliho a skutecne to pomohlo! Jen mi prijde skoda, ze ackoliv maji oba multiefekty symetricke vystupy, budu muset za jeden (ten akusticky) zapojovat dva DI boxy. Takze jsem Uliho vratil a ted bych rad poridil neco kvalitnejsiho. Myslis/myslite, ze ten DBX by mohl byt ok?
http://www.dbxpro.com/DirectBoxes/directbox10specs.php
Mam jeste jeden dotaz. Dalsi ruchy (bzuceni) mi chytaji kytarove snimace od elektriky (rozbocky) - jak nejlepe je odstinit - treba nejakou plechovou schrankou/platem, ktery bych umistil mezi snury/rozbocky a kytaru? Diky za tipy!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 čer 2008 23:15

od rozbocky??? nie skor od rozbocky, v ktorej mas nastrkane adaptery (napajace) pre efekty? v kazdom adapteri je totiz trafo a to trafo ma svinske rozptylove pole... riesenie je skor vyriesit to na zakazku vyrobenym napajacim zdrojom do racku alebo ako sucast pedalboardu. kazdopadne nejaka skatula z oceloveho plechu, do ktorej vyhryzies dieru na kable a cele to do toho schovas, urcite pomoze. nemusi byt ani uzemnena. len si over ze je fakt z feromagnetickeho materialu (musi prichytavat magnet)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 čer 2008 23:38

k diboxu: co tento? tym zmaknes oba kanaly sterea. cena je uz ovsem tlstejsia
http://www.hudebniraj.cz/ozvucovaci-tec ... ?ItemIdx=0

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 17 čer 2008 23:52

Kexik: fakt moc diky za tvoje cenne rady, hodne mi pomahas. Presne jak rikas - jsou to trafa, jedno vedle druheho.
Co se tyka toho odkaz na DI box, tak cenove to vychazi hodne podobne jako 2 ty DBX (mimochodem, co si o tom DBXku myslis) - mozna bych do toho LA Audia sel, vypada to elegantne. Jedinou nevyhodou je absence thru vystupu a utlumu, ale to by snad az tolik nevadilo. Znacka a kvalita jsou dobre?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 čer 2008 06:54

znacka je dobra... ono ani to dbx nebude katastrofa najskor, papierovo tie parametre vyzeraju byt v poriadku. ja len povazujem znacku dbx za predrazenu. utlm podla mna na tvoju aplikaciu nepotrebujes, zavisi ale od toho co mas za mix a ako sumi. ono pasivny dibox zoslabuje signal, spravidla je to trafo navinute tak, ze primar ma viac zavitov (koli ziskaniu vyssej impedancie) ako sekundar, takze zoslabuje tak 4:1 az 10:1, co robi 20dB
hovorim ze nie je velmi dolezite, ktory kupis, pocul si na tom behringri onu degradaciu signalu (ktora tam vzdy je?). ono stage setup nemusi hrat nadoraz, bezne PA zdaleka nedosahuje take kvality ako studio a gitara nezahra ani 30 ani 17000Hz
k tieneniu tych traf, zajdi do obi a podobnych obchodov, tam zvyknu mavat vselijake plechove skatule na naradie, aj ikea robi take skatule z pozinkovaneho plechu (fuj). to vsetko by malo dobre posluzit, mozno ani nebudes musiet vrtat diery, len proste na to hodis vrchnak, ktory nedosadne

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 24 lis 2008 11:10

Chtel bych se zeptat, zda ma smysl obalovat proudove snury alobalem (klidne i nekolika vrstvami), aby se snizilo (nebo zcela potlacilo) jejich vyzarovani. Jde mi hlavne o proudove snury v racku, kterych je hodne a nejsou daleko od audio kabelu a vubec vseho zarizeni tam. Podobne, ma nejaky vystlavat jeste vic alobalem plechovou krabici, do ktere davam sitova trafa (ktera teda vyzaruji opravdu hodne)?

Odpovědět