Elektricka ochrana v domacim studiu

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby

<t>Pouzivate nejakou elektrickou ochranu v domacim studiu?</t>

Ne, neni to potreba
0
Žádná hlasování
Ne
8
22%
Ano, dukladnou
9
24%
Ano, castecnou
20
54%
 
Celkem hlasů: 37

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 kvě 2008 23:05

jindy : to prepetova ochrana nevyriesi .. to vyriesi len oddelovacie trafo ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 18 kvě 2008 10:50

Predlzovacka s prepetovkou je funkcna len vtedy ak svieti? Alebo ked svieti tak su aktivne jej zastrcky a funkciu na ochranu prepetia splna aj zhasnuta?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 kvě 2008 16:04

dano : zavisi co to svietenie robi .. ak vypina vstup , tak vtedy funguje 100% .. odpoji zataze od vstupu :)

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 15 čer 2008 16:25

Poradili byste mi prosim s elektrickym problemem v mem domacim studiu? Tvori se mi v systemu "zemni smycky", alespon tedy predpokladam, ze se to tak jmenuje - hluboky (a relativne hlasity) brum. Vznika pri nasledujicich dvou scenarich zapojeni:
1) pokud zapojuju jakoukoli elektrickou kytaru pres A/B/Y switch do multiefektu (a otamtud do mixu) a po druhem kabelu zaroven do mixu (abych zachytil jak zefektovany, tak dry signal kytary). Brum vznika na vystupu z multiefektu (pokud z A/B/Y swiche odpojim vetev jdouci primo do mixu, brum ustane).
2) pokud zapojuju z vicehlase kytary (Godin xtSA) po jednom kabelu elektricky signal pres multiefekt do mixu a po druhem kabelu pres akusticky efekt (Yamaha AG Stomp) taky do mixu. Jakmile jeden kabel z kytary odpojim, brum ustane).

Veskere audio zarizeni je napajene z jedine zasuvky (vim, ze smycky vznikaji i pri vyuzivani vice zasuvek). Visi za dvojitou prepetovou ochranou (APC a po ni jeste za prodluzovackou jedna hodne levna).
Moc vas prosim o pomoc, opravdu se tohoto typu zapojeni nechci vzdat. Pomuze na tento problem oddelovaci trafo nebo neco jineho? A pokud ano, jakym zpusobem? Kde a zakolik to zarizeni sehnat? Dekuju!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 čer 2008 16:42

ripper: do jednej vetvy (jedno ktorej) musis zapojit (pasivny) DIbox s ground liftom, alebo skusit vyrobit jeden kabel, ktory na jednom konci nema zapojenu zem a ten pouzit, v principe na lubovolnom mieste tvojho zapojenia, ovsem na takom, kde sa nemoze stat, ze je gitarovy retazec pripojeny LEN cez tento kabel. pasivny dibox je vlastne oddelovacie trafo pre audio signal. skus najskor ten kabel, to nestoji nic (ak vies spajkovat) a nedegraduje signal. dibox si kup taky, ktory obsahuje kvalitne trafo

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 15 čer 2008 17:20

Kexik: dekuju tu za reakci. Bohuzel pajet neumim, v tom je mj velky problem. Kterou vetev mas na mysli?
Doporucil bys mi nejaky konkretni DI box? A kam presne ho zapojit (a jakymi kabely k nemu/od nej)?
kexik píše:ovsem na takom, kde sa nemoze stat, ze je gitarovy retazec pripojeny LEN cez tento kabel
Tomu moc nerozumim - jako ze vzdy musi vest dva kabely?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 čer 2008 18:16

ripper: mas tam nejaky switch, v tom prvom pripade, cize predpokladam ze bud cistu, alebo efektenu gitaru tym switchom obcas odpajas, tak tu co odpajas, mozes odzemnit. ak neodpajas len jednu, ale prepinas cisty/efekteny, tak odzemneny kabel nie je riesenie, vtedy jedine dibox. proste zem musi byt vedena tak ze nerobi slucku, si to nakresli. tu slucku musis dakde rozpojit, ale sucasne musia byt vsetky zariadenia nejako so zemou spojene, a to v kazdej moznej situacii.
lacny dibox s kvalitnym trafom:
http://www.thomann.de/gb/millenium_dipro.htm
superlacny dibox:
http://www.thomann.de/gb/art_zdirect.htm
drobny znackovy:
http://www.thomann.de/gb/sommer_cable_p ... _pdi_p.htm
atd... pasivnym diboxom sa neda zas az tak moc posrat, aj tie menej kvalitne v podstate hraju, maju len ohryzene vysky a fazovy posun na basoch, co pri gitare nemoze zas tak vadit

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 15 čer 2008 19:55

Dobre, dokazu si predstavit, ze pokud pojedu pres A/B/Y splitter, tak na tu "dry" vetev dam DI box, ale co kdyz pojedu tou castejsi cestou, tj. z dvojhlase kytary jde jeden kabel do nastrojoveho vstupu elektrickeho multiefektu (signal magnetickeho snimace) a druhy do nastrojoveho vstupu akustickeho multiefektu (piezzo) - co stim, oba maji nastrojove vstupy a nemuzu pred ne dat DI box. Oba maji symetricke vystupy a temi jsou zapojeny do mixu. Co v teto situaci?
Nemel bys take nejaky typ na jiny nez zahranicni obchod, prosim? Respektive vyrobek, ktery by se dal sehnat i zde?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 čer 2008 20:15

ripper: ten dibox pride az ZA muliefekt, je jedno za ktory. takze snimace by nemali byt problem. co sa tyka vyrobkov zohnatelnych v cechach, mne sa nechce hladat... skus pohladat ty ("pasivni di-box site:.cz" do gugla) a daj sem linky. klasicke diboxove firmy su radial engineering, palmer, sonifex, atd
mozno nejaky noname ma v popiske ake trafo je vnutri, tam frcia znacky ako neutrik, haufe, oxford, lundahl, jensen, cinemag

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 15 čer 2008 22:09

Super, pohledam, ale pokud ma multiefekt stereo vystup, tak budou potreba DI boxy 2? Zajimave je, ze multiefekt pro elektrickou kytaru ma na sobe ground lift switch, ale ten nema zadny ucinek - bude ho mit DI box?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 čer 2008 22:38

??? tak to nie je dobra sprava, ground lift na multaku by mal fungovat!!! (ak ma ground lift, znamena ze ma vnutri na vystupe oddelovacie trafo)
to nebude v tom pripade tak jednoduchy problem ako som myslel... este je tu variant, ze ten ground llift je fake, mas doma multimeter? ak hej, zapni ho na 200ohm rozsah a zmeraj pri zapnutom ground lifte odpor medzi zemou na vystupe ( xlr kolik 1) a zemou vstupu (objimka jacku), mal by byt nekonecny, ak nie je, je to tlacitko ojeb

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 15 čer 2008 22:49

Bohuzel moc nevim, ktera bije ani tohle meridlo nemam, ale myslim, ze to snad fake nebude:
http://www.fractalaudio.com/
Zkousel jem pred tim zapojit na vystupy laciny sluchatkovy zesilovac a hukot zmizel, takze prepinac asi funguje...

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 15 čer 2008 22:55

Tohle je asi vyssi liga, taky tomu odpovida cena... :(
http://www.dbxpro.com/DirectBoxes/directbox10specs.php

Pan na nasem trhu bohuzel vic nez hojne zastoupen Uli - tam se bojim:
http://kytary.cz/behringer-ultra-di-di6 ... 77:0:0:1:0

Tento je bohuzel aktivni, coz je tedy k nicemu
http://www.behringer.com/DI20/index.cfm?lang=ENG

Tohle by bylo asi super, pokud to tedy funguje, ale bohuzel zase jen Uli
http://www.behringer.com/HD400/index.cfm?lang=ENG

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 čer 2008 23:33

skus sa s nejakym predajcom dohodnut o zapozicani toho di600 proti zalohe, alebo ho kup cez internet, tam mas nejake dni lehotu na bezdovodne vratenie vyrobku... to bez vyskusania nerozluskneme
ten hd400 bude tiez dvojity dibox ale cena automaticky predpoklada, ze pouzite trafka budu shit

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 16 čer 2008 00:29

Jasne, dekuju - dobra rada, udelam to tak a poreferuju. Snad pak budeme moudrejsi. Jen mi prosim jeste rekni, jaky mam pouzit od akustickeho multiefektu k DI kabel, kdyz vystup z efektu je symetricky (TRS - pouziju jen levy, aby byl signal mono) a vstup na DI (jak predpokladam) symetricky. Diky.

Odpovědět