Elektricka ochrana v domacim studiu

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby

<t>Pouzivate nejakou elektrickou ochranu v domacim studiu?</t>

Ne, neni to potreba
0
Žádná hlasování
Ne
8
22%
Ano, dukladnou
9
24%
Ano, castecnou
20
54%
 
Celkem hlasů: 37

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 10 říj 2006 18:38

Neural: no me se taky libi, jestli je ale pouzitelnej pro nase zasuvky? A vubec, nerozumim tomu, nevim, jestli hi potrebuju nebo je to jen fetis ze chci zas neco do racku :)

Obrázek
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 10 říj 2006 18:48

Cyril píše:A vubec, nerozumim tomu, nevim, jestli hi potrebuju nebo je to jen fetis ze chci zas neco do racku :)
..do domácího studia je to celkem fetiš :) Investici do výkonné UPS, přes kterou ti pojede vše, bych viděl, jako efektivnější.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 10 říj 2006 19:05

Tudy píše:
Tudy píše:Kdo má hluboko do kapsy, tak doporučuji aspoň tohle:
Lestar
<img src="http://www.sapro.cz/sorti/LFT-2005_l.jpg">
Konkrétně typ Multiprotector LFT2001A se dá sehnat kolem 500,-Kč
Zde je link:
http://www.vseprowifi.cz/inshop/scripts ... LFT2001%20
tohle mam a stejne mi naraz se site odpalil harddisk. Aspon teda tipuju ze tak nejak to bylo :twisted:

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 10 říj 2006 19:12

Peteness: to se mi moc nezdá (ikdyž vyloučit se to nedá, ale to by musel být sakra drsný náraz).
U HD bych jako první hledal chybu v chlazení (používat 7200 otáčkový HD pro recording bez přídavného chladiče je skoro plánovaná vražda dat :) )
A co pravidelná defragmentace kvůli "provětrání" jedniček a nul?

Jinak pro HD je spíš kritické odpojení napájení při zápisu (takže opět: UPS žádoucí)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 10 říj 2006 19:18

Tudy: ve firme, kde sestavovali ten comp a kam se to dava na servis, upgrade a kde taky menili ten hard, rikali ze to je prave temahle prepetovkama. Ze pry jsou schopny zadrzet az druhy naraz.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 10 říj 2006 19:26

Tak nevím, zda těmito konkrétně, protože podle součástek, které jsou vevnitř, to nevypadá.
Tak jak jsi to napsal, to vyzní, že to právě ta přepěťovka způsobuje :) , ale předpokládám, že je to myšleno tak, že to chce dokonalejší přepěťovku s vícestupňovou ochranou. Krom toho, jak již bylo zmíněno dříve. Tato přepěťovka je jen poslední článek a v domě, kde nejsou základní 2 stupně, je to skoro na nic (snad jen tu ledničku a mikrovlnky na patře...)
Určitě je lepší, než nic. Kdo má víc peněz, ať si koupí pořádnou UPSku a do rozvaděče v bytě nechá zabudovat tohle:
http://www.saltek.biz/cze/flp_ge.pdf
(pro každou fázi)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
deep
Příspěvky: 109
Registrován: 20 črc 2003 21:53

Příspěvek od deep » 10 říj 2006 20:43

Resime tu pracky proudu UPS filtry atd.... ale taky hodne podstatna vec na kterou se bezne zapomina, hlavne co se PC tyce je kvalita somotnych zdroju. veskery ochrany jsou na nic pokud mate pocitacovy zdroje (adaptery, napajec,e zdroje v masinach...) "za stovku". vydel jsem spoustu PC zdroju, spoustu jich predelal (zdroje pro CB radiostanice, nabijecky aku.......) a u mnoha z nich jsem si rikal "a tohle to jako funguje a muze prodavat?" ......
Takze moje rada, nekupovat blbosti, ktery nepotrebuju ale jednu velkou predimenzovanou UPS ktera resi vse v siti a kvalitni napajeci zdoje ktery resi vse za siti.....
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Příspěvek od rastika » 17 kvě 2007 16:37

Zdarec chystam sa kupit dve UPS a citam ze hlucnost je okolo 40 decibelov.
nebude to rusive v studiu?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 kvě 2007 19:33

hlucnost UPS ? UPS by mala byt nehlucna ..

parek
Příspěvky: 267
Registrován: 18 kvě 2003 01:24

Příspěvek od parek » 17 kvě 2007 19:51

jedna moje ups ma rozbitej vypinac na to pipani pri vykyvech v napeti... ta je hlucna, ale jinak to zadnej hluk nevydava 8)
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 17 kvě 2007 19:56

Když vypadne proud, tak ta moje (UPSka! :) ) vrčí slušně a je to rušivý. Ale to stejně jen vše poukládám a vypnu mašiny.
Za normálního provozu (napětí v síti) by UPSka neměla vydávat téměř žádný hluk
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Příspěvek od rastika » 17 kvě 2007 19:59

tak potom vsetko v pohode len som myslel ze ked budu dve tak to bude
hlucnejsie.diki za odpovede.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 10 kvě 2008 10:08

chcem si vyjasnit jednu vec:

UPS je to iste ako kvalitna prepetova predlzovacka, len ma navyse aj zalozny zdroj? Cize ak nepotrebujem zalozny zdroj, tak mi staci kvalitna prepetovka?

Dovod preco sa to pytam: Vsetko v homestudiu mam napichane do (myslim ze kvalitnej) prepetovky a v pohode. Jedine comp a monitor mam do UPS, ktoru som vycachroval pred rokom. Ale tato moja UPS je dost stara a aj polamana a navyse nedokaze utiahnut moj 420W zdroj v PC, takze ako zalozny zdroj je to nanic. Nechcem investovat tazke prachy do UPS, tak by som si jednoducho kupil daliu kvalitnu prepetovku a bolo by. Moze byt?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 kvě 2008 00:58

dano : UPS = zalozny zdroj .. nema prepatovu ochranu .. prepatovka staci jedna ..

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 11 kvě 2008 10:18

no, tomuhle co tu řešíte moc nerozumim...ale asi bych si něco takového měl koupit, protože tady mám zásuvky s vypínači a často mi při zapínání/vypínání praská v reprácích...

co proti tomu? co třeba ta zásuvka jak je na první straně za 500kč?

Odpovědět