aum generator píše:Cyril píše:No to zarazeni anarchismu me taky uz nakou dobu vrta hlavou, moc se v tom nevyznam, ale je mozny, ze ho lze v naky "cisty" podobe oznacit za pravicovej extrem? Problem je, ze co sem tak videl slysel poznal potkal tak bych ty lidi co se oznacujou jako anarchisti s pravici opravdu nespojoval

anarchisti su rozny. vacsina z nich sa hlasi skor k lavicovym myslienkam / maju pocit ze tade sa k anarchii dopracujeme (co mi prijde ako cista utopia za momentalnej situacie), no ini to vidia zase presne naopak.
mne osobne je najviac sympaticke asi toto
http://en.wikipedia.org/wiki/Anarcho-capitalism
Jo, anarchokapitalismus zni velmi zajimave, uz jsem o tom neco cetl, ale ne pod timhle nazvem (ja se osypavam uz pri tech prvnich slabikach "anarcho", ale to bych se asi preucil

Je to zajimavej namet na premejsleni, trosku si neumim predstavit, ze i bezpecnost by byla vyhradne v rukou soukromych agentur (v hlave se mi objevi postkatastroficky scifi s hordama najezdniku), ale zni to logicky... v porovnani se stadem pomatenych neumytych anarchistu-bolseviku co exhibujou na vselijakych demonstracich a vykrikujou cosi o "socialnim utlaku" apod. to zni jako rajska hudba...