ma vplyv melodicka komplexnost na umelecku uroven hudby?
Re: ma vplyv melodicka komplexnost na umelecku uroven hudby?
Cas sa uz rata na eura, pripadne dolare a pocet downloadov
zhliadnuti na youtube
634zobrazeni / 45 rispevkov .. zda sa ze az tak zbytocny thread to nebol... 
Zbytocny urcite nie, nekonecny ano 
Jo, sledovanostou dobiehas Noriku

Jo, sledovanostou dobiehas Noriku
- deep rhythm
Miles Davis nebo Aphex Twin? Pro nekompromisniho jazzmana Miles, pro elektro experimentatora Aphex. Pro me oba. To je stejny asi jako kolo nebo auto.
Otázka by sa zjednodušene mohla postaviť aj takto: "Čo vlastne robí z hudby HUDBU? " Nechcem tu siahodlho filozofovať, ale dojem umeleckého zážitku sa väčšinou dostavuje pri pocite spolurezonancie - akéhosi vnútorného spoluzachvievania sa s vnímanou hudbou. Preto toľko rozporuplných názorov, čo umením je a čo už nie, lebo každému vyhovuje trochu iný druh "generátora" a aj to je ešte ďaleko komplexnejšia otázka. Môj žiaľ už nebohý kolega to raz ale vyjadril veľmi výstižne: "Keď počúvam hudbu, musí sa mi chcieť buď radovať, plakať, alebo tancovať. Všetko ostatné je nanič." Toto je pre mňa komplexnosť.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.
A ešte mi napadá, prečo niektoré hudobné skvosty sú prijímané akosi všeobecne, bez veľkých diskusií a
bez ohľadu na dobu vzniku, žáner, melodicko-harmonickú komplexnosť. Ja sa domnievam, že v týchto prípadoch je súčasťou zákmitov "generátora" nejaká zvláštna frekvencia či posolstvo, ktoré má schopnosť rozrezonovať niečo, čo je väčšine ľudstva spoločné, možno nejakú človečenskú podstatu ktorá je súčasťou nášho vnútra a odlišuje nás od ušľachtilého zvieraťa...
bez ohľadu na dobu vzniku, žáner, melodicko-harmonickú komplexnosť. Ja sa domnievam, že v týchto prípadoch je súčasťou zákmitov "generátora" nejaká zvláštna frekvencia či posolstvo, ktoré má schopnosť rozrezonovať niečo, čo je väčšine ľudstva spoločné, možno nejakú človečenskú podstatu ktorá je súčasťou nášho vnútra a odlišuje nás od ušľachtilého zvieraťa...
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.
problem tej otazky je z velkej casti v tom, ze implicitne zahrna otazku o tom, co je umenie. A to je velmi problematicka otazka s ktorou sa myslim ze zatial dost neuspesne zaoberali daleko ucenejsi ludia ako sme tu my...