Motif pripojeny cez Bespeco kable brumi - NOVE SKUTOCNOSTI!

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 13 kvě 2008 13:56

nove rozdvojky su uz koser, stare typy treba vyhodit do kosa.

bespeco su najlacnejsie kable, ake sa v BA predavaju. na vselijake kratucke prepoje medzi blbostami ich doma pouzivam, ale ako hlavny kabel trebars medzi gitarou a aparatom urcite nie. okrem toho ze zivotnost 0, tak bordel, mikrofonicnost, atd...

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 13 kvě 2008 13:59

Kratky , dlouhy kabel - uplne jedno jaky, neni to a ani to nemuze byt kabelem. Ale je to omilani tisickrat dokola a je reseni ktere toto eliminuje a to je galvanicke oddeleni.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 13 kvě 2008 20:01

Dno, isto.. ale nevieme ci ma Tcko stare alebo nove :).

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 14 kvě 2008 11:26

ten ruch je tam samozrejme aj po odpojeni modemu a televizora...

je to taky zvlastny ruch. nie je to typicky brum aky pozname ked brumi zem... vtedy je to uceleny zvuk... u mna je to taky rapkavy zvuk, ktoreho intenzita sa meni (niekedy odide uplne). k nemu sa v urcitom intervale vzdy ozve zvuk akoby cvrlikol cvrcek.

neviem to inak opisat :-) a dnes to robi aj JV1010 s tymi kratkymi kablami. nechapem.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 kvě 2008 11:31

dano : mas modem odpojit z kablovky .. nie z TV .. resp. najlepsie odpojit PC od modemu ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 14 kvě 2008 11:38

pytkin: jasne vsetko je to uplne odpojene (TV aj modem zo siete, aj modem z PC).

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 kvě 2008 11:39

dano : jasne .. nepredpokladal som ze by si to nevyskusal .. len som chcel presne napisat , co treba testnut :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 kvě 2008 11:51

dano : oddelovacie trafo to vsetko vyriesi .. hladaj .. pisalo sa tu o tom dost ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 kvě 2008 11:52

ups ..; danov prispevok dako zmyzol :)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 14 kvě 2008 11:56

nezmizol:) som ho zmazal lebo blbost som napisal. myslel som ze pomohlo prehodit to do inej zastrcky, ale u Motifa to nezabralo...

su v tom stale rozne ruchy a bordel. netvrdim ze su pocutelne pri malej hlasitosti, no s vysujucim volume sa pekne pridavaju.

este som sa dopocul, ze by mohlo pomoct spojit Motifa a UPS nejakym drotom (len kostry).

V kazdom pripade dnes este skusim odpojit vsetky rozdvojky a smejdovnu UPS a uvidim...

Ak nic nezaberie, tak to vyriesim nasledovne: Pojdem analogovo z JV1010 do Motifa a z Motifa digitalne do PC. Takze na AP192 nebudem vobec pouzivat analog IN, len SPDIF. Moze byt? Alebo aj taketo riesenie ma nejaky zadrhel?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 kvě 2008 13:21

dano : aha .. ty tam mas UPS .. tak tu rozhodne daj prec a skus bez nej ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 14 kvě 2008 17:21

OK. Vecer ked budem doma to vsetko poskusam. Pojdem len z jednej prepetovky na vsetko a zapojim len Motifa a PC. Uvidime. V kazdom pripade je pre mna haluz jedna vec. Motif a JV1010 na vstupe mi brumia a NAD+Tannoy na vystupe z karty krasne ticho slapu. Haluz.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 14 kvě 2008 18:44

dano : ked tak citam tvoje riadky tak ma az desi co ma caka ;) ja som si z brumom zazil svoje a tazko mi lezie na nervy.. dufam ze tym mojim ADAT prepojenim sa toho zbavim ale aj tak som skepticky :) uz som zapojil kablik to monitorov a brum hned az ma do biela vybielilo 8) no, bude to sranda...

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 14 kvě 2008 21:43

EXCOM adat mas uz z principu galvanicky oddeleny, tam to opravdu nehrozi. Prinejhorsim prodas nejakou tu svoji yamahu a koupis oddelovaci trafo -)))

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 14 kvě 2008 21:44

excom: mozno budes mat stastie :-) raz budem prerabat celu elektrinu v byte a potom budem za vodou. momentalne si musim vystacit takymito ojebmi...

Odpovědět