Motif pripojeny cez Bespeco kable brumi - NOVE SKUTOCNOSTI!

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 15 kvě 2008 10:07

kexik píše:preco hra roland demo bez ruchu je mimo zdraveho rozumu, a neda sa nijak komentovat. kazdopadne to suvisi s vnutornou architekturou rolanda a s tym nic nenarobis, tak naco to riesit? riesenim by bolo len vymenit nastroj, ak by to bol neprekonatelny problem... ale podla toho co pises, v mixoch to nebude ziadny problem, bodka. ono skoro vsetko vydava nejaky sum a ruch, uplne tichych zariadeni je VELMI malo. podstatne je aky ruch dostanes realne do nahravky a ci ho realne pocut. ten syntak nikdy nebude realne hrat na 0dB
presne tam, demo asi nepojede pres vnitrni architekturu te masiny, cimz je to jasne ze to neni kartou. Jednoduche reseni, pichni motifa primo do beden, jestli to tamn bude je to v motifu natrvalo, jestli ne, je to odstranitelne...

Takovou picovninu ze rezim demo je galvanicky oddeleny bych nenapsal ani kdybych byl mality desetkrat vic...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 15 kvě 2008 10:08

nunu: to s oddelenim bol akoze for :-) inak dobry napad s tym testom...

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 15 kvě 2008 10:20

No, budem si sice sypat popol na hlavu, ale aj ja som s tym mal problemy. na strednej skole som mal Yamahu PSR-320, taku tu general MIDI samohrajku a ta tiez isla na sluchatka dobre ale ked som vypeckoval signal na vezi tak to brumelo. V podstate ma az tak srdce neboli hoci mi ju ukradli.

Trochu lepsie som na to bol s Rolandom XP-80, ale napriklad TOTALNE som nechapal to, ze to viac sumelo, normalne som pocul zmenu signalu ked som prepinal patche na Orchestral Expansion boarde. Demo tlacitko to nemalo :)))

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 15 kvě 2008 10:23

demsky: akoze beriem ze si Kurzweilista, ale zas neprehanaj:-) Akoze porovnat Motif s nejakou PSR zpred roku kona je divocina.
A JV1010 je to iste ako XP80, takze to moze robit podobne veci. Demo tlacitoko to nema, len kolecko :-)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 15 kvě 2008 11:37

ohladne analogovych pripojeni nastrojov som trochu browsoval na nete a docital som sa jednu povbudivu hlasku. ze pokial rozne ruchy nie je pocut pri normalnej prevadzkovej hlasitosti, tak srat na to... cize nieco podobne ako tu uz par krat odznelo.

ked zapojim Motif aj JV1010 analogovo do AP192, tak pri normalnom volume ake mam ked robim muziku nepocujem ziadne ruchy. takze uz kaslem na to...

rovnako ako pri threade o AP192 tak aj teraz je chyba v mojom doterajsom ponimani zvuku ked som myslel, ze to musi byt pri akejkolvek brutalnej hlasitosti uplne tiche...

Od dnesneho dna budem riesit len bordel, ktory bude pocutelny pri normalnej hlasitosti... Takze nabuduce ma kludne zruste ak tu vytiahnem taketo blbosti :-)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 15 kvě 2008 12:33

Kazdopadne pokud muzes, propoj si motifa digitalem, jen ziskas...A nestoji te to nic nez kabel pokud motif digital out ma.

Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Příspěvek od Deekay » 15 kvě 2008 12:52

dano:
co mam skusenosti na kvalite kablov zalezi hlavne pred predzosilnovacom (gitarove , tam je to sakra rozdiel, kabel a kabel, hlavne na singloch, ale ide o mieru rusenia nie o kvalitu samotneho signalu)
pri linkovej urovni na neextremne dialky tym vela nepokazis, skor by som sa zameral na robustnost kabla

tym ze to skusis s niecim na baterku len zistis ci je problem sposobeny rozdielom zemniacich potenciálov (zemn, sluckou) pripadne rusenim niecoho v PC alebo motife.

tak isto sluchatka, ak to brumi (sumi, rusi) na repro a na sluchatkach nie tak vzdy pomoze galvanicke oddelenie.

ak je v retazci signalovej cesty zapojeno viac zariadeni so zapojenym PE kolikom tak je to skoro vzdy problem nakolko nasa elektrifikacna siet je taka ze zem sa dakde spaja s ochrannym vodicom
ak by to bolo vedene zvlast tak nemame nikto taketo problemy :(
http://www.danokrnac.sk , http://www.automix.sk , http://www.myspace.com/thebadplayer
MIKROFÓNY: AKG C12A , Sennheiser MD421, Neumann M7 a plno iných starín
ZVUKOVKA: Focusrite Saffire 6 USB, NI Rig Kontrol 2 (Guitar Rig native)
MONITORY:Fostex PM1 MKII

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 15 kvě 2008 14:45

nunu píše:Kazdopadne pokud muzes, propoj si motifa digitalem, jen ziskas...A nestoji te to nic nez kabel pokud motif digital out ma.
jasne to rozhodne. minimalne na nahravanie to tak mienim robit.

Odpovědět