Motif pripojeny cez Bespeco kable brumi - NOVE SKUTOCNOSTI!

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Motif pripojeny cez Bespeco kable brumi - NOVE SKUTOCNOSTI!

Příspěvek od dano » 12 kvě 2008 18:42

Dnes som kupil 2x3m mono nesymetricke kable a pripojil Motif cez mix do AP192. A ked si to dam hlasnejsie, pocujem brum. Takouto istou cestou (len s kartkymi a inymi kablami) mam zapojeny JV1010 a pohoda.

Teraz neviem, kde je problem (nemam to ako inak vyskusat). Moze to byt kablom? Dufam ze to nie je problem vystupov na Motife. Nemam doma ine kable, tak to nemam ako vyskusat. Co odporucate?

Len na upresnenie, tie kable su obycajne Bespeco za 170Sk/kus. Nechcel som drahsie, nakolko to potrebujem len na aranzovanie. Motif nahravam digitalne.
Naposledy upravil(a) dano dne 14 kvě 2008 21:46, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 kvě 2008 19:53

mas syntak aj pc na jednej zasuvke?

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 12 kvě 2008 20:14

mam. ale rovnako mam na tej istej zasuvke uplne vsetko, aj Rolanda a ten nebrumi. ten brum je pri vyholenom volume. nemoze to byt skor lacnym kablom?

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 12 kvě 2008 20:20

a ked napojis do mixu Motif cez kable z JV1010 tak tiez to brumi?
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 kvě 2008 20:35

kabel by som podozrieval ako uplne posledny

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 12 kvě 2008 20:59

Hmm kabely bespeco, muzu jen doporucit! koupil jsem si od nich jeden special midi kabel a i pres reklamace ta vec neprenasela ale vubec midi, uz nikdy vic :) tolik k moji zkusenosti se znackou Bespeco... treba to nekomu pomuze v budoucim rozhodovani :) jinak na midi pouzivam original tesla petikolikove kably.. a ac pomalu chytaji rez midi stale udrzi :)
Naposledy upravil(a) Acid Punk dne 12 kvě 2008 21:21, celkem upraveno 1 x.
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 12 kvě 2008 21:20

demsky: tie kable pre JV1010 su kratucke, takze to vyskusat nemozem... Ale skusim dat JV1010 na Motifacke kable.

kexix: aby som ti ozrejmil to zapojenie do zasuvky:
- mam dvojitu zasuvku (teda jedna zasuvka s dvoma dielmi)
- do hornej casti mam zapojenu rozdvojku, a v nej:
-- prepetovku so vsetkymi musical instruments, modemom a USB HDD
-- televizor
- do dolnej casti zasuvky mam zapojenu UPS a v nej mam PC
Takze priamo v rovnakom zapojeni su, aj nie su :-)

Som myslel ci to nemoze byt nekvalitnym tienenim relativne dlheho (3m) kabla a ci by nepomohlo kupit kvalitne symetricke. Ale nemam istotu a vyhodit zbytocne prachy sa mi nechce.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 kvě 2008 23:17

dano " teraz som kupoval u huberta kable do studia .. 3m jack jack symetricky stal tusim 220 + DPH .. to by som investoval na tvojom mieste ..

teda ale kable by som nepodozrieval , ze brumia ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 kvě 2008 23:23

pockat, motif ma symetricke vystupy? v tom pripade zapojit symetrikou
este rozmyslam ci nemas ground loop cez nejaky kablovy modem, alebo tv kartu

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 12 kvě 2008 23:38

hej to by som ako prve vyskusal. odpojit modem a televizor ci ten brum nezmizne.
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 kvě 2008 23:42

televizor je mimo obliga, ak ho nemas pripojeny k mixu alebo tak... jeho antenovy privod je od zbytku oddeleny sietovym trafom televizora... ale modem to moze byt ajncvaj. ak ano, budes musiet kupovat dibox najskor...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 kvě 2008 00:29

no ale keby to bol problem inej zeme (typicky pre kablovku) , tak by mu brumel aj ten druhy syntak ne ? sice ten bude mat asi len adapter bez zeme .. dano snad uz ale skusal odpojit kablovku .. to sme tu na fore uz milion krat riesili ..

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 13 kvě 2008 03:14

Dano a aku mas tu rozdvojku ? Klasicke Tcko ? tam pozor.. tam je na jednej strane naopak zapojenie, teda faza vpravo, nulak vlavo.. Ak mas toto Tcko.. to by som v prvom rade poslal do bazin.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 kvě 2008 06:58

Pytkin píše:no ale keby to bol problem inej zeme (typicky pre kablovku) , tak by mu brumel aj ten druhy syntak ne ? sice ten bude mat asi len adapter bez zeme .. dano snad uz ale skusal odpojit kablovku .. to sme tu na fore uz milion krat riesili ..
nie nutne... jednak ma na rolande kratke kable a dvak moze mat roland nizsi vystupny odpor alebo tak... ta miera brumu byva dakedy dost zahadna
urcite treba skusit vypojit modem, na skusku

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 kvě 2008 13:30

Venti : nie vsetky Tcka su take .. niektore maju druhu strabu otocenu , tym padom je faza na oboch v lavo ..

Odpovědět