Motif pripojeny cez Bespeco kable brumi - NOVE SKUTOCNOSTI!

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 14 kvě 2008 21:48

Nebudes.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 14 kvě 2008 21:54

Prave som uskutocnil zapojenie vsetkych pristrojov do jednej prepetovej predlzovacky a tu su nove (rozhodne zaujimave) zistenia. Modem a televizor boli pocas skusky uplne odpojene.

1. Skuska samotneho PC bez pripojenych nastrojov: bez jedineho naznaku brumu alebo akychkolvek ruchov.
2. Roland JV1010: Ruchy (brum) pri vytocenom volume takmer na maxime. A teraz haluz: ked som prepol "bank" na DEMO poziciu, ruchy uplne prestali!!! Pritom DEMO je rovnako hlasne ako ostatne pozicie. Po prepnuti do akejkolvek inej pozicie ruchy opat zacali. Chapete tomu niekto?
3. Yamaha Motif6: Ruchy pri vytocenom volume takmer na maxime.

Takze nechapem. Mozme to co pocujem vobec nazvat brumom? Ked je to az pri tak vyskokych hlasitostiach? Preco Roland nebrumi na DEMO pozicii a preco vlastne vobec brumi ked nema zem? Je to teda brum? Alebo je to nekvalitny kabel a tym ze AP192 je dost narocna, tak potrebuje kvalitne symetricke kable?
Naposledy upravil(a) dano dne 14 kvě 2008 21:59, celkem upraveno 4 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 kvě 2008 21:54

spravne urobeny spdif (aj koaxial) je takisto galvanicky oddeleny

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 14 kvě 2008 21:57

kexik sakra teraz si prekryl to co tu chem vyriesit... radsej porad a neries filozoficke veci s Nunu :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 kvě 2008 22:23

no, mne to operativne vypaluje tak ze ap192 je hnusny drek :)
(blbo navrhnuta doska?)
alebo su hnusne dreky yamaha a roland :)
ale teraz vazne: o akych odstupoch tych ruchov od uzitocneho signalu sa bavime? ked nahras ten syntak, v pauzach ti ake cisla ukazuje VU-meter? ak povedzme -80dB, tak tu riesime sprostosti...

Uživatelský avatar
Deekay
Příspěvky: 281
Registrován: 23 dub 2008 19:34

Příspěvek od Deekay » 14 kvě 2008 22:40

mne to robilo velmi podobne haluze (PC a monitory)
tiez to nebol brum ale take rusenie niecoho v pocitaci (ako sla myska tak to robilo toho cvrcka)
nakolko vystup zo zvukovky mam nesymetricky tak som to musel nejako osterit
vyriesilo to ultrasilne galvanicke oddelenie (repro su napajane cez trafo) :)

ale toto riesenie je len docasne, teraz idem skusit z monitorov natahnut symetricky kabel a pri zvukovke budu zapojene len zem a hot, cold sa na konci skratne so zemou
jeden znamy z katedry radioelektroniky mi tvrdil ze takto by to malo byt vzdy
cize ked sa zapaja symetrika na nesymteriku tak vzdy tahat cely kabel ako symetricky

zrejme mas nieco v klavesoch co robi taketo minuruchy v sieti, u mna to robila grafika

skusim to symetricke tienenie a som zvedavy, potom sa podelim o skusenosti

PS: boj so zemniacou sluckou, brumom a rusenim je vecny ;)
http://www.danokrnac.sk , http://www.automix.sk , http://www.myspace.com/thebadplayer
MIKROFÓNY: AKG C12A , Sennheiser MD421, Neumann M7 a plno iných starín
ZVUKOVKA: Focusrite Saffire 6 USB, NI Rig Kontrol 2 (Guitar Rig native)
MONITORY:Fostex PM1 MKII

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 14 kvě 2008 22:59

no, mne to operativne vypaluje tak ze ap192 je hnusny drek
(blbo navrhnuta doska?)
alebo su hnusne dreky yamaha a roland

Ty jsi dneska vic ozraly nez ja -))) A ja jsem docela fest, nejkak ze smutku jak jsme to prosrali... Ale neodsuzuj jenom AP, pri nesymetrickem propojeni pres gnd tecou vyrovnavaci proudy, na ne se nasere buhvi co za vsecek bordel, uplatni se smycky. Takze reseni je budto trafo na signal, nebo do napajeni.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 kvě 2008 23:16

nunu: viz predosly danov problem, ze AP192 brala ruchy z pc v inom slote
to imho signalizuje blbo potiahnute napajanie a zeme na doske. pri prevodnikoch je to alfa a omega

pri symetrickom prepojeni cez gnd tecu takisto vyrovnavacie prudy a kedze consumer vybavicka v tejto triede nikdy nema trafa, je to to iste. aktivna symetrika ma zmysel len pri dlhych kabloch, a aj to musi byt urobena naozaj symetricky, co vacsinou v tejto triede tiez nie je

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 14 kvě 2008 23:31

dneska uz nemuzu premyslet, ale pri symetirce jsou sice propojene i zeme, ale netece pres ni signal, to je docela posdtatne proto nekdy pokud neni symérika ojebana hraje lip. Levne veci jsou ojebane vzdycky.

Co by jste po AP nechteli, je to drek, do rozumneho HW to ma tak daleko jako ja k helene vondrackove, to jest kurevsky daleko. Ja to vim, ty to vis a presto se to nezlepsi, protoze je to tak levne. Treba K2500 mela vsechny vystupy galvanicky oddelene. Jenze tam zase ty sumy a ruchy vznikaji pri zpracovani, takze je to prast jako uhod.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 kvě 2008 23:53

pri symetrickom prepojeni cez zem ziadny signal netecie len ak je v ceste trafo... pri aktivnej symetrike mas normalne dve prudove slucky, navyse ak je diferak urobeny beznym OZ, tak slucka cez COLD predstavuje ovela vyssi prud. to je prave jadro pudla. ked to ma byt spravene koser, potrebujes tri OZ

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 15 kvě 2008 08:26

kexik píše:ale teraz vazne: o akych odstupoch tych ruchov od uzitocneho signalu sa bavime? ked nahras ten syntak, v pauzach ti ake cisla ukazuje VU-meter? ak povedzme -80dB, tak tu riesime sprostosti...
Vyskusam, nahram a dam sem cisla.
kexik píše:nunu: viz predosly danov problem, ze AP192 brala ruchy z pc v inom slote
to imho signalizuje blbo potiahnute napajanie a zeme na doske. pri prevodnikoch je to alfa a omega
Bol tu jeden typek, ktory mi na to povedal dost podobnu vec ako Pytkin. Ze je to pri tak obrovskej hlasitosti a pri citlivej karte uplne OK. Tie ruchy dokonca ani nebolo pocut pri aktivnych reprakoch, len pri mega zhlasneni mixom alebo NADom.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 15 kvě 2008 08:28

Mimochodom chlapci je fajn ze ste pozreli pohariku na dno. Ale zrejme sti si nevsimli, co som napisal vyssie - a to, ze po prepnuti Rolanda do rezimu DEMO tie ruchy prestanu. A toto je proste nieco, co nemozete odbyt vetou ze AP je desny drek. Mozno Nunu povie, ze rezim DEMO je ako jediny v Rolande galvanicky oddeleny. Blahozelam.

Takze tot vsjo. :-) V kazdom pripade diik za vsetky uvahy a rady. Este zmeram tu intenzitu co sa pytal Kexik a ak nic nepomoze, pojdem proste digitalne.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 kvě 2008 09:44

preco hra roland demo bez ruchu je mimo zdraveho rozumu, a neda sa nijak komentovat. kazdopadne to suvisi s vnutornou architekturou rolanda a s tym nic nenarobis, tak naco to riesit? riesenim by bolo len vymenit nastroj, ak by to bol neprekonatelny problem... ale podla toho co pises, v mixoch to nebude ziadny problem, bodka. ono skoro vsetko vydava nejaky sum a ruch, uplne tichych zariadeni je VELMI malo. podstatne je aky ruch dostanes realne do nahravky a ci ho realne pocut. ten syntak nikdy nebude realne hrat na 0dB

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 15 kvě 2008 09:57

myslim si to co kexik, problem asi bude vo vnutri syntakov. nasiel som aj toto ohladne Motifu:

Noise, yes noise. Hum noise via 230V (I'm live in Italy) capted from monitor PC. When I have resolved this problem, cutting off the ground wire, I have connect the Motif via USB and.. Damn, noise again !! The power supply inside the Motif haven't a good shield.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 15 kvě 2008 10:04

kexik: jasne suhlasim s tebou. vyskusam, nahram a uvidime

demsky: ale Motif by snad robil potom bordel aj na sluchatka nie? a to je uplne tiche... fuu. ale ak je to tak ako hovoris, tak este stastie ze ma digital a ze sa da rozsirit... to by potom bol jaky bordel.

all:
1. som len prekvapeny, preco mi tu nikto nevynadal ze si nejdem kupit poriadne kable. fakt to nemoze byt aj tym? to je potom uplne jedno ci mam kabel za 100 korun alebo za 600?
2. Ako najlepsie otestovat ci mam v pohode moju zvukovku? Pripojit do nej nieco na baterky? Napriklad iPod? Ako by v servise testli ci je ta zvukovka v pohode?

Odpovědět