Nahrávání kytary do PC a reamping

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od Fillippos » 16 úno 2014 07:09

redpillmatrix.png
redpillmatrix.png (32.8 KiB) Zobrazeno 289 x
je mi docela jedno zda použiji simulaci na všechno
hmm, to asi adept na červenou pilulku nebudeš .. :mrgreen:

jackies

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od jackies » 16 úno 2014 08:10

nepřeji si zveřejnit můj příspěvek
Naposledy upravil(a) jackies dne 18 úno 2014 18:04, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1944
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od Stan » 16 úno 2014 09:46

Jazzym takže teda podle tebe by měl být zapojen nástroj do nějakého HiZ předzesilovače, pak do DI boxu a z něj pak do mikrofoního vstupu (předzesilovače) na zvukovce a druhý výstup do kytarového zesilovače? Mohl by jsi nějaký čistě HiZ preamp který patří mezi kytaru a DI box doporučit?

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od Fillippos » 16 úno 2014 09:53

To je jak s těma paroháčema.
Jsou dva druhy.
Jeden šťastný a jeden smutný.
Rozdíl mezi nima je, že ten šťastný o tom akorát neví.

No, a já o tom vím a ještě jsem šťasný :)
:palec+:

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od rastis » 16 úno 2014 10:21

jazzym to mysli zjavne dobre a niektore jeho myslienkove postupy aj maju logiku. akurat vysledok tohto myslienkoveho postupu je taky... no od veci trochu :)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od delay » 16 úno 2014 13:09

Stan píše:Pro REAMPING je potřeba převést slabý (600ohm) linkový výstup ze zvukovky na silný kytarový signál (10000 Ohm u pasivních snímačů). Pak je možné takto zesílený suchý kytarový signál prohnat potřebnými zesilovači a kabinety.
Ještě že jsi to napsal Stane, od začátku topicu si říkám, že téma je REAMPING a dvě stránky se tu řeší jak vůbec zapojit kytaru do zvukovky :roll: Speciálně pro remaping vyrábí krabici i třeba zmiňovanej ART, důležitá je ta impedance. Dále nesouhlasím s tím co psal Jackies o tom, že stačí dát krabičku mezi kytaru a LINE in, běžněj kytarovej efekt fakt není konvertor vysokoimpedančního signálu na linkovej... Dále, pokud je DI box s HiZ vstupem a výstup třeba 200 Ohm odpovídající standardnímu mikrofonnímu signálu, tak to lze samozřejmě dál hnát do mikrofonního preampu a nabudit to, třeba pro specifickej zvuk, ale jako ultimátní řešení pro náběr direct signálu k kytary...!? Stejně jako je neoptimální krmit běžnej kytarovej aparát linkovým signálem.

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od jazzym » 16 úno 2014 13:31

Ja chcem dať na pravu mieru nazvoslovie lebo DI Box je funkčne niečo ine ..
Ked by ste použivali spojenie viacučelovy DI box s instrment vstupom alebo Gitarový Di Box tak nemám výhrad.

Ale odpoviem ti .. Hi z preamp sa nevyrába samostatne lebo by asi stál len 5 eur :D čo neni zaujmavý kšeft.
Hlavne preto že taky Hiz preamp obsahuje vela gitarovych krabičiek , vo funkcii (nie true) Bypass.

Ked by som kupil Di box tento Palmer PAN04 , PalmerPAN02, Behringer DI100 tak by som si moc nepomohol že ano :oops:

neviem technicke podrobnosti možno bypass (nie true-kompletný) v technickej retorike neni preamp , ale .. ja myslim že je. :roll:

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od rastis » 16 úno 2014 13:34

delay - no lenze ta prax dokazuje, ze ozaj staci krabicka. tieto porovnania som robil X-krat. takisto nakrmit zosik z line out neni problem, pokial sa tie urovne nastavia. verim, ze nejaka jednoucelova krabicka na toto moze byt napomocna, ale ... ... :) ci treba to podporit ukazkami s porovnanim di boxu a git. efektu ?

a ten di box s Hiz ? co s tym furt mate ? nieco mi unika ?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1944
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od Stan » 16 úno 2014 13:45

delay píše:Ještě že jsi to napsal

Mě už nebavilo se koukat na některý výplody který s reampingem neměly co společného tak jsem to chtěl jen hodit nazpátek do kolejí. :)
Pokud někoho reamping opravdu zajímá tak by se mohl podívat na net a vyhledat si něco od James Lugo. Myslím že mu v nejbližšší době vyjde něco na MacProVideo či Groove3 ohledně nahrávání kytar a reampingu.
Naposledy upravil(a) Stan dne 16 úno 2014 13:49, celkem upraveno 1 x.

jackies

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od jackies » 16 úno 2014 13:47

nepřeji si zveřejnit můj příspěvek
Naposledy upravil(a) jackies dne 18 úno 2014 18:05, celkem upraveno 2 x.

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od jazzym » 16 úno 2014 13:52

8) mam takeho maleho tucha že vystup DI boxu neni na urovni instrument signalu ale práve linkovej urovne.. a tu je zrejme moj pes zakopany..
Stan ty si aj gitarista? :roll: Ked sa použije viac gitarovych krabičiek s aktivnym bypass , tak sa ten signal tak trochu kumuluje do výšok , lenže to kompenzuje množstvo konektorov a kablov kde sa zasa naopak straca intenzita .. Vačšina gitaristov nepouživa viac ako 2-3 aktivne bypass krabky , preto je true bypass aj tolko žiadaný..
za prvou aktivnou krabkou už može byť kludne linková uroven signalu , vtedy sa prenaša dalej nezmenený .. a aj preto taky signal može isť do zosilnovača (komba) aspon sa nenavyšuje skreslenie.

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od rastis » 16 úno 2014 14:02

jazzym - z gitary Ti ide cca pol voltu. linkova uroven je 1,5V. to Ti nespravi ziadna krabicka, ani di box, stale to bude ta ista uroven. ale o to vobec nejde a nijako to nevadi. vsak skusal si to ? gitarovy signal do line in a na to plugin ? vsak to funguje a hra to uplne plnohodnotne.

nechcem sa hadat ani zbytocne mudrovat, ale mam pocit, ze sa to tu cele prezentuje ovela zlozitejsie, ako to naozaj je.

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od jazzym » 16 úno 2014 14:37

Vačšinu času mojich gitarovych začiatkov som doma hral s Boss krabkou zapojenou do line in na lacnej zvukovke , a potom som v audacity :D na to nahodil simulaciu boxu. A moje uplne začiatky boli ked som na magnetofonovu hlavu pripojil tuto bossacku bypass krabku .. to bol asi najlepší overdrive aky som doteraz mal :D
čo sa tyka pedal boardu , kludne by som koniec (vystup) napojil radšej do Aux vstupu na kombe (ten pre CD in) Ako do instrument vstupu.(pokial vyslovene nepotrebujem čisty preamp z komba) , a tak isto kludne do line in na zvukovke. .. line out do komba detto .

ja momentalne poživam Gitara=> Cry baby(true bypass) => equalizer(Always on) =>distortion(truebypass)=>overdrive(Aktv bypass) => kombo => mikrofon => mixpult => Reverb(aktivnybypass)=> rekorder(line in) . za Equalizerom chcem spraviť odbočku na nahranie čisteho signalu do dalšej linky. :mrgreen:
Naposledy upravil(a) jazzym dne 16 úno 2014 15:20, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od delay » 16 úno 2014 15:19

Když si pustím line out zvukovky do aparátu, tak signál je citelně MÉNĚ konzistentní - možná i nějak přebuzený a více zašumělý, zkrátka člověk hned cítí, že to není ono, a že ten aparát si s tím neví rady... Ale jsem schopen pochopit, že různé zvukovky maj různou impedanci na výstupu (linka) stejně jako aparáty či kytarové preampy na vstupech, takže možná Rastisi máš jen štěstí...!? :)

S těma krabičkama to moc neberu, mám v boardu standardně 12 +/- 2 škatule a o některých vím, že uměj zpracovat linkové výtečně (a tedy by dobře posloužli i jako insert/send v DAW nebo na mixu), stejně tak na tom bude i nějakej multiefekťák, kde se dá předpokládat, že výrobce nějak počítá s přímým zapojením do linky (takže zase asi štěstí pro toho, kdo to tak dělá a myslím si že je to správné...), nebo jsou krabičky jako SansAmp Character series, kde ti výrobce přímo napíše že signál na výstupu se přizpůsobí buď pro připojení do linky nebo aparátu v rámci jednoho výstupního konektoru...

Možná to funguje jen díky vnitřnímu bufferu - tedy to, že bych si dal starej Ibanez mezi kytaru a line in, ale tohle budu muset vyzkoušet nebo raději přímo nahrát rozdíl :)

Kdybych to měl nějak shrnout, tak dnes se snaží výrobce hodně přizpůsobovat impedanci, u množství zejména low-end techniky to tak je (ty čísl amne kolikrá zarážejí), ale u seriozních profesiopnálních zařízení s "tradičními" parametry to tak myslím činit nelze... ačkoli, vždy záleží na výsledku a nejlepší cesta je praxe a osobní zkušenost.

rastis
Příspěvky: 2883
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od rastis » 16 úno 2014 16:18

uznavam - keby som isiel stavat reampingove studio, ako bol vlastne prvy dotaz, cize by som ocakaval ksefty typu, ze mi budu ludia posielat suche linky a ja im to budem na poziadavku prehanat cez aparaty, tak by som tych 100 ci kolko € na specialne zariadenie obetoval, pretoze bez tak ostatne naklady na aparaty, boxy, atd.. by boli este niekde uuuplne inde :) ale v rovine, ze som amater a amatersky prilezitostne tocievam kamosom kapely a reamp riesime len prilezitostne, tak fakt nemam problem vyhrat sa s tym a dosiahnut slusne vysledky aj bez specialnych reamp boxov... vlastne nahravky riesim uz cele roky inac - preamp + simulacia boxu.

inak, pre zaujimavost, toto som nahraval pred vyse 10 rokmi. prvy raz som postupoval tak, ze som nahraval suchu gitaru. idea bola, ze na to pojde plugin, lenze v tej dobe vlastne ziadne neboli, bolo to este pred Amplitube. tak som to nakoniec z kompu pustil cez zosik a box. zvukovku som mal Sund Blaste Live a na prve monitory som este len setril :)

LINK

dnes to pocuvam s rozpakmi, ale ta solova gitara (reampovana) mi tam vadi fakt najmenej :) od boxu je to nahravane mikrofonom Tesla AMD (vo vedlajsej teme ho akurat niekto spomina :) ) a mic in na SB live ...

Odpovědět