Nahrávání kytary do PC a reamping

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od delay » 16 úno 2014 17:49

Však ty kytary v té ukázce plní úlohu barviček (je to fajn), tam se snese prakticky jakýkoli experiment, největší problémy jsou, když má part plnit úlohu hlavních nosných - rytmických kytar, ale to je zase spíš věčné téma simulace vs miking...

rastis
Příspěvky: 2884
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od rastis » 16 úno 2014 17:56

mame roznahravane akurat nejake metale, a mam aj suchu gitarovu linku. ak si spomeniem, bude cas a bude to tu este niekoho zaujimat, tak mozem dat dalsiu ukazku :)

zazz
Příspěvky: 177
Registrován: 09 říj 2007 10:55

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od zazz » 16 úno 2014 17:59

rastis píše:jazzym - z gitary Ti ide cca pol voltu. linkova uroven je 1,5V. to Ti nespravi ziadna krabicka, ani di box, stale to bude ta ista uroven. ale o to vobec nejde a nijako to nevadi. vsak skusal si to ? gitarovy signal do line in a na to plugin ? vsak to funguje a hra to uplne plnohodnotne.

nechcem sa hadat ani zbytocne mudrovat, ale mam pocit, ze sa to tu cele prezentuje ovela zlozitejsie, ako to naozaj je.

Tak tohle sem zkousel ... a fakt to nefungovalo ...

rastis
Příspěvky: 2884
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od rastis » 16 úno 2014 18:08

co nefungovalo ? plugin na gitaru z line in ?

http://ska2tonics.sk/rastis/gitara.mp3

gitara -> kabel -> line in BEZ di boxu.

vrci to, chrci to, sumi to, nechce sa mi hladat preco, ale to je jedno. idem na pivo :)

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od jazzym » 17 úno 2014 14:25

Je to zaujmava možnosť nahrať si v domacich podmienkach album alebo zaklad pre album a v nejakom študiu to kvalitne reampnuť..
preto ma to zaujalo 8) a vyskušal som to aj ja

gitaru som strčil do bypass boss krabičky za nu som dal rozdvojku pasivnu čo som mal urobenu pre trigger snimač. jeden výstup som dal do marshall jh1(overdrivemod) a cez male kombo snimaneho mikrofonom , druhy vystup do line in na rekorderi zoom R16,
potom som nahrany čisty zvuk v R16 poslal do praveho vystupu zez kabel do JH1 s kombom s rovnakym nastavenim som to nahral na dalšiu linku (v lavom kanali). :roll: kedže som trochu presuval tracky tak som zabudol ktory je ktory ..neviem ich rozoznať :lol:

možte mi pomocť, Wet A alebo WET B je reamping ?
edit zmena na Google disk download subor
WET A.wav
WET-B.wav
na DRY-0.vaw nahrany povodny čisty zvuk DRY-0
edit dalšie testy zmazane
posledny test som urobil z vystupom z behringera xenyx302usb (aka zvukova karta) a skusil som DRY -0 reampnut cez boss SD2 ale strašne sa zsilnili ruchy z počitača (v tomto pripade je výhoda stand alone recorder ktory nema ruchy PC, alebo treba popracovať na odrušeni zvuku zo zvukovky. tento test som ale neuploadol lebo dopadol zle.
Naposledy upravil(a) jazzym dne 23 úno 2014 19:02, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od delay » 17 úno 2014 14:41

jazzym: sorry, ale ten zvuk je tak hnusnej, až by se hodil na 10 s do nějaký breakjazz pecky od PepéDeLuxe :)
Zajímalo by mě, co se zvukem dělá ta pasívní rozdvojka, ale to není asi důležitý, jinak nevim, neslyším nějakej uplně markantní rozdíl.

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od jazzym » 17 úno 2014 15:40

8) zvuk je torsku viac vyškový , lebo JH1 v mode distortion je moc prebasovany a ja som mal stiahnute basy , ked som prepol do Overdrive modu zabudol som že tie basy treba pridať.. ostatne ma to netrklo lebo som už hluchý.. Druha vec je že mikrofon bol takmer v strede repraku . ale 6palcoveho ..tak sa mi to lubi trošku take kryštalicke zvuky ,.. :oops: bolo už po polnoci ked som to nahraval nejak som sa stym nebabral. .
DELAY ak si typ čo potrebuje mať všade delay a reverb aby sa mu zvuk pačil tak .. sa takto smejem :D

edit: pasivna rozdvojka na prve počutie neubera intenzite signalu.. :roll:

test som urobil hlavne preto lebo ma zaujmal rozdiel medzi reampingom a povodnym ampingom..to mi vyšlo som spokojný ..
Nepotrebujem tu odhalovať v plnej kráse kvalitu mojho praveho zvuku ..ešte by ma niekto okopiroval. :wink:
Naposledy upravil(a) jazzym dne 17 úno 2014 17:44, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od delay » 17 úno 2014 18:00

Jak jsem psal, impedance chrastítek jako zoom recorder apod je uplne jinde od studiového vybavení, speciálněnektery tyhle recordery maj rozsah impedanci fakt velkej, takže sežerou kde co. Tím chci ríct, ze to nelze brát jako referenci pro posuzovani vyse obsirne popisovane problematiky...

rastis
Příspěvky: 2884
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od rastis » 17 úno 2014 19:36

ake su typicke vystupne impedancie line outov ? je to standardizovane alebo tie cisla mozu byt hocijake ? co som skusal hladat po nete, tak mam pocit, ze sa to castejsie neudava, ako udava...


rastis
Příspěvky: 2884
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od rastis » 17 úno 2014 19:50

jasne, vdaka :)

Uživatelský avatar
dJR
Příspěvky: 207
Registrován: 10 říj 2012 12:07

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od dJR » 17 úno 2014 23:47

K debatě o trueByPass... Tak jasně, pokud by to byl trueByPass, tak je to jako pokračování kabelu a potřeba by byl Hi (Instrument vstup). Ale pokud je něco no-TruByPass, jako třeba zmíněné krabky od Boss (kde je bypass řešen dovjicí J-FET tranzistorů), tak tady je přenos téměř 1.0 (tzn 0dB) a docela slušná impedance na vstupu i výstupu, každopádně to problém nijak neřeší. Pokud totiž toto zapojíte do linkového nebo mikrofonního vstupu audiointerface, doporacujete se impedančního mismatche stejně, jako kdybyste to zapojili přímo.

Něco jiného by byl no-truByPass nějakého multiefektového pedálu s linkovým výstupem. Ale tady zase nehrajete do DAW něco, co už není původní signál kytary...

Prostě pokud si někdo chce pohrávat s el. kytarou "in silico" (tzn. vše v PC), je nutné kytaru nahrát ve stejné úrovni, jak z kytary vychází a potom tu jsou pouze dvě možnosti:

A) audiointrface s Hi Instrument vstupem (já mám MOTU UltraLite mk3)
B) audiointerface s mirofoním vstupem, kytaru do něj připojíme přes DI box

Ostatní možnosti sice "budou fungovat", ale signál kytary bude nepůvodní.

Tohle vše je z pohledu čistě technického, z teorie přenosu pasivních dvojbranů... :D Každopádně, z hlediska estetiky je možné vše, co zafunguje :D
Ale např. z Fendra se singlama zapojeného do linkového vstupu nikdo na světě zvonivý zvuk nedostane, vsadím vlastní boty! :-)

R.

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od jazzym » 18 úno 2014 23:26

ja som vždy pokladal aktivny bypass za predzosilnovač .. samozrejme bez stišovacieho alebo zosilnovnacieho obvodu.. elektrotechnik niesom neviem čo je dvojica J -fet transformatororv - aku maju funkciu.
viem že aktívny bypass žerie bateriu a neni to nejak malo ..tak o nejakom vypnuti nemože byť reč ..
zmeral som odpor vstupu a výstupu , tienenie sice vykazuje okolo 0,1Ohm ale žila ma 1,0..teda maximum.. True bypass ma štandardnych cca 0,1 - 0,2 ohm žila aj tienenie. ..tým fyzykalna podobnoosť kabloveho prenosu signalu nepripada do uvahy.

Otazkou ostava pre mna či je potreba za členom vstupu vysokej impedancietuto impedanciu udržiavať ,, ja mam osobne pocit že stači ked sa takto zapoji pasivny snimač dalej to može byť klasický linkový vystup.. samozrejme kvalitny. Kvalitny linkovy vstup nožno bude naozaj podobny vstupu HI -z (on aj je ..ja ho mam na ZOOM r16 zapinatelny v prvom vstupe) ..
gitaristi su obecne dost prasce , napichaju pred a medzi lampu analogove krabičky .. bez ohladu na nabalujuce sa skreslenie ., Ale originalite sa medze nekladu :wink:


edit: .. Ked pokladame DI box s instrument vstupom za spravnu volbu na zapojenie do mixpultu či nahravacieho zariadenia , nevidim dovod prečo by sa nemohlo pokladať za spravne zapojenie gitarovej krabičky s aktivnym bypassom do mixpultu alebo line in nahravacieho zariadenia :lol: ved to mixpult line in aj tak "degraduje " 8)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od pavlii » 19 úno 2014 13:28

Asi dozrál čas na nasměrování na povolanější fórum, než je zde, čili INSTRUMENTO. Zde třeba rovnou téma "Reamping prakticky" a dá se tam toho najít i víc....

P.

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: Nahrávání kytary do PC a reamping

Příspěvek od jazzym » 19 úno 2014 15:25

jazzym píše:gitaristi su obecne dost prasce , napichaju pred a medzi lampu analogove krabičky .. bez ohladu na nabalujuce sa skreslenie ., Ale originalite sa medze nekladu :wink:
Toto som myslel samozrejme srandovne a v dobrom ,..ja sa pokladam prioritne za gitaristu .. a priznam sa že aj ja mam v plane kupit lampovy zosik kde možem pred a medzi napichať rozne krabičky. Lampovy soud je prinosny samozrejme aj ked ho ma gitarista zapojeny na bezdrotovu vysielačku .. :wink: na koncerte to je pre posluchačov.
Vtomto ohlade reamping vobec neodsudzujem .. a vážil by som si ho viacej ako simulacie VST, .. osobne mi pride snimanie originalnym mikrofonom také vzdušnejšie - prijemnejšie. Ale zaleži aj od skladby a druhu muziky.

Odpovědět