Nejlepší filmové hudby ?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
wire

Příspěvek od wire »

s nadsazkou bych mohl rict ze jediny dva soundtracky co me dostavaji jsou ke klubu sracu a k its all gone pete tong :D
ale o filmove hudbe se neda mluvit samozrejme :)

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

PiKey píše:Ivo, i ked s vacsinou tvojich pohladov na filmy sa plne stotoznujem, musim za seba povedat, ze hudba k Panovi prstenov je velmi slaba, take velikaske symfonizujuce nic, obcas s akymisi pseudokeltskymi pokusmi, po boku s mnohymi originalnymi prvkami vizualizacie filmu hudba tazko zaostava.
Souhlas, presne tak :)

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Jj, Stardust je supr moderní pohádka a ta hudba je dobrá také. DeNiro je vynikající.
A když pohádky. Nekonečný příběh by bez skvělé hudby od Klause Doldingera a Morodera nebyl tak nekonečný. To je moje infantilní srdeční záležitost, hlavně skladba Bastian's Happy Flight od Doldingera.

Slušně buduje atmosféru i hudba ve filmu Vir kinder vom bahnhof Zoo, kterou dělal David Bowie a ač tam použil většinou skladby ze své tehdejší tvorby, tak udělal pokud vím i pár minimalistických atmosferických kousků. A od člověka, co má s drogama zkušenosti to do drogového filmu sedí. Tady je také kuriozní, že hlavní postava z filmu, podle které to bylo natočené, Bowieho opravdu zbožňovala a poslouchala a vymodlila si, aby k filmu o ní dělal hudbu právě on.

To mi připomíná ještě Trainspotting a skvělou směsici skvělých interpretů od Underworldu po Lou Reeda a další a další...

Potom takový Rocky a jeho legendární titulní znělka, už nevím od koho. Vždycky, když jí slyším, tak vidim Rockyho jak vybíhá ty schody :)

Neměl bych zapomenout ani na Barbara Conana a naprosto vynikající hudbu od Basila Pouledourise.

kexik

Příspěvek od kexik »

peteness píše:no ja kdyz slysim hollywoodske pompezni smycce, tak vypinam zvuk.
A neprekonatelna je pro me znelka k Majoru Zemanovi. To je samo o sobe pribeh.
vsetky kusky zo zemana su sexy. aj ta dramaticka tema so zenskym vokalom

kexik

Příspěvek od kexik »

inak wiliams=prsty v krku... holywoodska pseudoklasika je ten najhnusnejsi odpad podla mna. neni dovod bud robit dramaticku hudbu po novom, alebo zobrat naozajstnu klasiku a pripadne ju troska rozpisat. k schindlerovmu lajstru ma napada hned niekolko titulov. ostatne dobry priklad je bethoven v predposlednom diele Band of Brothers

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

kexik píše: vsetky kusky zo zemana su sexy. aj ta dramaticka tema so zenskym vokalom
A co Bič Boží ? :lol:

kexik

Příspěvek od kexik »

Ivo píše:
kexik píše: vsetky kusky zo zemana su sexy. aj ta dramaticka tema so zenskym vokalom
A co Bič Boží ? :lol:
yo :)

peteness

Příspěvek od peteness »

Tak Mimikry na to že mají pořádně umaštěný hára, zastřižený asi tupýma nůžkama na plech, tak hrajou dobře.:)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Jeste se pripojuju k Trainspottingu. Ten soundtrack byl skvele vybranej. Bylo mi asi 18, kdyz ten film u nas bezel a jeste par let po tom to pro me bylo jedno z dulezitych generacnich cd.

V te dobe taky Pulp Fiction.

peteness

Příspěvek od peteness »

Mi Trainspotting nic noveho nedal, ale je dobre ze priblizil alternativni hudbu lidem, kteri by se k ni jinak nedostali.

Jestli se teda vyber hotovych a davno vydanych pisnicek bere jako filmova hudba, tak me nadchl hudebni doprovod ke komedii Blby a blbejsi.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Když už jsme u písniček, kdybych si měl vzpomenout na filmovou písen, která mě nejvíc dostala, asi by to byla druhá, závěrečná píseň z filmu Donnie Darko ...

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

No jasně, u Trainspottingu byl akorát výběr již hotových písniček, ale myslím, že dost dobrých. I mě to přiblížilo alternativní hudbu.

Asi to neni filmová hudba (možná jsem tu rozjel něco špatným směrem, ale to ať si určí Ivo) , jen mi přišel Trainspotting jako dost výjmečný případ, jinak výběr dobrých písniček má dnes kdejaký film, potažmo kdejaká počítačová hra (např. GTA tím vždy excelovalo).

rastika

Příspěvek od rastika »

pre mna je to hudba k filmu PLANETA OPIC verzia s CHarltonom Hestonom.
dost stare ale uzasne bicie party su v nom.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

u mna bol tiez Williams kedysi jednicka, v podstate napriklad Jursky Park rozhodol o tom ze sa do toho pustim aj ja a vedel som naspamet kazdu notu, ale casom som prisiel na to ze je VELA kvalitnej filmovej hudby. Blade Runner je syntezatorova spicka to je jasne, je to doslova mimo neskutocnej atmosfery aj dokonala prehliadka elektronickeho gearu tej doby.

U mna za tie roky stale ostava v playeri napriklad Twin Peaks (film aj serial), Vtedy na zapade, neprilis zname Dune s hudbou od Toto a Dom duchov od Zimmera, ci pohodovka od Clannad k serialu Robin Hood.

Ako vychytavku by som uviedol napriklad A Way of Life od Zimmera z filmu Last Samurai, pri tejto skladbe som si napriklad uvedomil ze soundtrack nemusi mat nutne tzv. main theme, ale skor je velmi dolezite co hudba urobi s filmom v prvych 15tich minutach. Zimmer je v tomto skutocny majster, dokazal to aj v Dome duchov, ci u Gladiatora.

BTW trochu OT, dokaze niekto zohnat akukolvek hudbu k filmu od nasho Svetozara Stracinu?
Naposledy upravil(a) demsky dne 04 lis 2007 20:48, celkem upraveno 1 x.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Amorph píše:Jeste se pripojuju k Trainspottingu. Ten soundtrack byl skvele vybranej. Bylo mi asi 18, kdyz ten film u nas bezel a jeste par let po tom to pro me bylo jedno z dulezitych generacnich cd.
second that!

vyborne sestavenej soundtrack. vlastne jsem tehdy nikoho z interpretu neznal. urcite v tom svoji roli hraje nostalgie a asociace, ktery pisnicky u me vyvolavaji.

(trochu OT, ale vzdycky se mi libily skladby divadla sklep. nevim, jak se jejich skladatel jmenuje, ale myslim, ze by si zaslouzil vetsi uznani. mam nejake jejich album - pravda, uz bych nevedel, kde ho hledat - ale poslouchaval jsem to jako malej porad.)

Odpovědět