Nejlepší filmové hudby ?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Shodan

Příspěvek od Shodan »

Angelo Badalamenti - z filmů si pamatuju jen že dělal Pláž, ale co se mi fakt hodně líbilo byl hudební doprovod ke hře FAHRENHEIT (Prophecy Indigo).
Taky se mi líbila hudba ve všech třech MATRIXech - jak originální kompozice od Dona Davise, tak i většina použitých skladeb. Skvělej výběr.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

nooly

Příspěvek od nooly »

danik elfmanu, treba forbidden zone nebo striruky ed. pak taky jerry goldsmith za alieny a dalsi...

abuse

Příspěvek od abuse »

lalo schifrin - enter the dragon, bullit ...z novych veci - david holmes ocean 13 - scavnaty funk, ale bez obrazkov OST trochu nuda

abuse

Příspěvek od abuse »

a pouzitie alone in kyoto od air v jednej scene filmu lost in translation, aj som zaslzil...:)

velvet

Příspěvek od velvet »

delal Moricone i hudbu k filmum Pro hrst dolaru navic a Hodny zly osklivy?
tam je ukrutnej motiv: a-a-a-a-aaaaa aaaaaaaaaaaaaaa-aaaaaaaaaaaaaaaaaaa-aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :) :)

zajimavosti tech filmu z tyhle doby je, ze parta, co hrala v techto filmech "ty hodny", hrala treba v tenkrat na zapade (a jinejch) "ty zly" a obr.

hustaaaa byla znelka "Aktualit" nebo ceho jeste za bolshevika (ale to je asi OT)

psk501

Příspěvek od psk501 »

Moricone-Tenkrat na Zapade
Moroder-Scarface
Vangelis-Blade Runner

dendy

Příspěvek od dendy »

Lady in The Water
Unbreakable

niecim ma melodie sountrackov tychto dvoch filmov proste zasiahli... velmi silno..

edit: fuu a samozrejme Lord of the Rings - skoro by som zabudol !!

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Mě silně zasáhla hudba k filmu Vesnice ... (James Newton Howard)

Lord of the Rings je též hudební masterpiece

dendy

Příspěvek od dendy »

fakt je to ze Howard asi nespravil zlu skladbu... Village je samozrejme tiez uzasna

a smrtiaca kombinacia je Howard a Shyamalan - ti dvaja sa narodili preto aby sa raz stretli a spojili svoje pocity do audiovizualnych zazitkov... ...The Happening sa blizi :-)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

ked uz sme u toho Morriconeho

Le Professionnel
http://www.youtube.com/watch?v=9DSzGQVTTRs

Secret of the Sahara
http://www.youtube.com/watch?v=JbiSlPqb2PY

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

dendy píše:fakt je to ze Howard asi nespravil zlu skladbu... Village je samozrejme tiez uzasna
Ale jo, kazdej ma slabsi chvile a u Howarda je to "A Perfect Murder". To je hruza na entou. "Outbreak" a "Vertical Limit" si taky za ramecek neda, i kdyz to neni takova hruza jako prvni jmenovany ;)
Ale je pravda, ze jeho spoluprace se Shyamalanem je docela vydarena, Village je masterpiece a Signs jsem zpocatku taky dost casto rotoval :)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

zabudol som na jeden, pre mna duchovne ohromne bohaty soundtrack od Petra Gabriela nazvany Passion, je to do filmu Posledne pokusenie Krista od Martina Scorseseho. Ani neviem ako to Gabriel dokazal, aj zvukovo to je jednoducho neuveritelne.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

demsky píše:zabudol som na jeden, pre mna duchovne ohromne bohaty soundtrack od Petra Gabriela nazvany Passion, je to do filmu Posledne pokusenie Krista od Martina Scorseseho. Ani neviem ako to Gabriel dokazal, aj zvukovo to je jednoducho neuveritelne.
Tak tenhle film je pro mě sám o sobě jeden z nejmystičtějších a nejsugestivnějších filmů vůbec. A když už zminujeme Scorseseho, musím připomenout i stejně úchvatný Kundun ... Jak film , tak hudba (Phil Glass) tu jsou na samotném vrcholu Olympu

Ale zajímavé, že z ostatních Scorseseho filmů už mě nic tolik neoslovilo ... Třeba z Gangů New Yorku mi bylo spíš blbě ...

wir

Příspěvek od wir »

moj oblubenec je The Beautiful Country OST, film aj hudba skvele, hudbu zlozil Zbigniew Preisner. Soundtrack z The Parfume je uzasny tiez :)
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

Odpovědět