Nejlepší filmové hudby ?
Nejlepší filmové hudby ?
Hudba patří neodmyslitelně ke každému filmu a ze značné části se spolupodílí na jeho vyznění.Která hudba k filmu vás mimořádně zaujala ?
Mě napadají tři filmy:
1) Chobotnice (seriál) - hudba Ennio Moricone. Teď jsem se zrovna na pár dílů opět podíval. Ono by stačilo podívat se jen na ty uvodní titulky: ta neuvěřitelně sugestivní a depresivní hudba, která je doprovází, je opravdu mistrovská a asi nemá obdoby. Dokonale ilustruje a předznamenává celou tu tíživou, beznadějnou atmosféru filmu a člověka mrazí v hloubi kostí... A samozřejmě i hudba v samotném filmu je podobně působivá...
2) Vesnice (Shyalaman) - hudba James Newton Howard. Hudba je tu stejně úžasná jako samotný film ... (dost podceňovaný - při povrchním vnímání)
3) Kundun - hudba Phil Glass ...
Mě napadají tři filmy:
1) Chobotnice (seriál) - hudba Ennio Moricone. Teď jsem se zrovna na pár dílů opět podíval. Ono by stačilo podívat se jen na ty uvodní titulky: ta neuvěřitelně sugestivní a depresivní hudba, která je doprovází, je opravdu mistrovská a asi nemá obdoby. Dokonale ilustruje a předznamenává celou tu tíživou, beznadějnou atmosféru filmu a člověka mrazí v hloubi kostí... A samozřejmě i hudba v samotném filmu je podobně působivá...
2) Vesnice (Shyalaman) - hudba James Newton Howard. Hudba je tu stejně úžasná jako samotný film ... (dost podceňovaný - při povrchním vnímání)
3) Kundun - hudba Phil Glass ...
Naposledy upravil(a) Ivo dne 04 lis 2007 11:30, celkem upraveno 1 x.
blade runner, village(*), tenkrat na zapade, unbreakable, lady in the water
(ja viem, 3x howard, proste ja jeho veci fakt mozem
)
(*) - toto suhlasim s ivom, podla mna fakt skvely film a nepravom podhodnocovany.. aj ked pointu som uhadol po 10 minutach filmu - ale o to vacsie zimomriavky som mal ked sa potom moj tip presne naplnil
) a to som vopred necital o nom vobec nic
))
(ja viem, 3x howard, proste ja jeho veci fakt mozem

(*) - toto suhlasim s ivom, podla mna fakt skvely film a nepravom podhodnocovany.. aj ked pointu som uhadol po 10 minutach filmu - ale o to vacsie zimomriavky som mal ked sa potom moj tip presne naplnil

Problém je podle mě, že od toho lidi očekávají "horor" atd. Ani o "pointu" tam asi moc nejde. Je to spíše taková úchvatná abstraktní a naprosto originální vizuálně/hudební poéma ...dendy píše:
(*) - toto suhlasim s ivom, podla mna fakt skvely film a nepravom podhodnocovany.. aj ked pointu som uhadol po 10 minutach filmu - ale o to vacsie zimomriavky som mal ked sa potom moj tip presne naplnil) a to som vopred necital o nom vobec nic
))
-

no ono jde hlavně o to jak se ta muzika pojí s tím filmem. Mě baví
Ennio Moricone - Once Upon a Time In The West
Blade Runner - Vangelis
Lola Rennt - tam uplně nevím od koho to je
Brokeback Mountain - nemám tady to CD tak nevím kdo dělal tu titulní muziku
Ennio Moricone - Once Upon a Time In The West
Blade Runner - Vangelis
Lola Rennt - tam uplně nevím od koho to je
Brokeback Mountain - nemám tady to CD tak nevím kdo dělal tu titulní muziku
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com
http://www.aos-pro.com
-
-
-
Mam moc rad jak hudbu vybiral Kubrick, obvzlast: Mechanicky Pomeranc (wendy carlos), 2001, Shining (wendy carlos, krzysztof penderecki, ligeti, bartok...)
Pak se mi libej veci od Gustava Santaolalla... napr. Diarios de la Motocycleta
Z jinyho ranku jsou filmy Jarmuche... tam hraje hudba vzdycky velkou roli... napr. Cesta Samuraje
Aronofskyho Requiem for a Dream melo stejne silnou hudbu jak silnej byl film (kronos quartet). Ale ve Fontane me uz ta hudba tolik nebrala, mozna asi jako celej ten film.
Hudba v prvnim vetrelci mela svoje "svetly" mista.
Blade Runner je supr.
Muz a zena ma moc pekny kousky (Francis Lai)
Pekny podivnosti byly v Life Aquatic.
Priznam se, ze nemam rad vetsinu hollywoodsky hudby posledni doby, vsechny ty hanze cimry a jejich nudny lesy smyccu a pak obligatni pianka... eeeeeee
Jo a co se tyce lidi od nas, tak mam moc rad, jakym zpusobem podkresluje veci Floex, prestoze toho udelal pomerne malo a moc neni sance to slyset, tak me vzdycky hodne prijemne prekvapi, kdyz mi neco pusti. Skoda, ze mu este nikdo nesveril hudbu pro celovecerak.
Pak se mi libej veci od Gustava Santaolalla... napr. Diarios de la Motocycleta
Z jinyho ranku jsou filmy Jarmuche... tam hraje hudba vzdycky velkou roli... napr. Cesta Samuraje
Aronofskyho Requiem for a Dream melo stejne silnou hudbu jak silnej byl film (kronos quartet). Ale ve Fontane me uz ta hudba tolik nebrala, mozna asi jako celej ten film.
Hudba v prvnim vetrelci mela svoje "svetly" mista.
Blade Runner je supr.
Muz a zena ma moc pekny kousky (Francis Lai)
Pekny podivnosti byly v Life Aquatic.
Priznam se, ze nemam rad vetsinu hollywoodsky hudby posledni doby, vsechny ty hanze cimry a jejich nudny lesy smyccu a pak obligatni pianka... eeeeeee
Jo a co se tyce lidi od nas, tak mam moc rad, jakym zpusobem podkresluje veci Floex, prestoze toho udelal pomerne malo a moc neni sance to slyset, tak me vzdycky hodne prijemne prekvapi, kdyz mi neco pusti. Skoda, ze mu este nikdo nesveril hudbu pro celovecerak.