PC zostava pre produkčné štúdio

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
humusgen
Příspěvky: 164
Registrován: 06 srp 2012 00:18

Re: PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od humusgen » 31 kvě 2013 10:30

Rozepisovat se tady o vyhodach ramdisku v tomto vlakne je uz asi OT.Kazdy vi o co jde.Jen jsem chtel rict ze pri dnesnich cennach pameti neni spatne mit ji vic.Da se vyuzit ruzne.
Pokud chce nekdo ramdisk vyzkouset,tady je link na 14-denni plne funkcni demo.
http://www.superspeed.com/desktop/ramdisk.php

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od Pytkin » 31 kvě 2013 10:57

tak .. za seba musim povedat , ze kym som nemal mac , som nezalohoval .. na macku uz zalohujem cely disk ..

Uživatelský avatar
Settler
Příspěvky: 529
Registrován: 04 čer 2002 18:54

Re: PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od Settler » 31 kvě 2013 16:35

Hele dete uz s tema kecama nekam.. proste tam bude 16GB RAM a hotovo.. zacinam se v tom threadu totalne ztracet.. 3 stranky OT.. stejne tak jako nesmyslne zabomysi valky o propustnosti jsou blbost.. jit nad 1600MHz znamena utratit kolikrat i dvojnasobek za prinos ve vykonu v radu jednotek procent..
Reste tady sestavu a ne hadky o tom, jak je vyhodne mit RAMdisk, coz teda mimochodem zas az tak moc vyhodne neni.. pri 16GB RAM si DAW kolikrat na swap ani nesahne.. natoz aby ho potreboval mit v RAMdisku..

Proc 16..? rikalo to tady uz vice lidi vcetne me.. treba i Pytkin..
Pytkin píše:co riesite ? ved ram je skoro zadarmo ... je uplne jedno ci 8G alebo 16G ..
Pro ty, co se chteji tematu drzet a v onom zapoleni zapomeli, jake otazky se nam tady pred nejakyma tema dvema, trema strankama objevily, resime FireWire radic a aktualne to vypada na PCI-E kartu s TI chipsetem.. ja v tomhle ohledu nemuzu radit a tvrdit, ze to je spolehlive reseni.. bohuzel..
Zakladni desky se Z77 uz proste FW nemaj.. jen vyjimecne.. vsecno to slo s prichodem Thunderboltu do kytek..

Uživatelský avatar
humusgen
Příspěvky: 164
Registrován: 06 srp 2012 00:18

Re: PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od humusgen » 31 kvě 2013 17:26

Ja jsem pouzival ve stolnimPC tuhle kartu
Firewave 51005-7000 PCI 1394 3-Port Firewire Card Obrázek
Ma TI Chipset
Nikdy za 5 let se nesekla.Pouzival jsem ji pro ext. zvukovku.Koupil jsem ji tenkrat na ebayi za 12eur.

Ted se prodava tak samo.
http://www.ebay.com/sch/sis.html?_kw=SC ... D+iEEE1394
Nepotrebuje zadne drivery.A je spolehliva.

Uživatelský avatar
Settler
Příspěvky: 529
Registrován: 04 čer 2002 18:54

Re: PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od Settler » 31 kvě 2013 17:50

Jak jsem psal.. ja mel s FW vzdy jen problemy.. ale je teda fakt, ze jsem ho potreboval vazne jen parkrat v zivote, proto nechci soudit.. v kazdym pripade TI chipset je urcite nutnost.. takze ta karta by asi fakt mohla fungovat..

At to nejak posuneme.. aktualni nastrel:
http://www.czc.cz/fractal-design-define ... 54/produkt
http://www.czc.cz/enermax-triathlor-eta ... 13/produkt
http://www.czc.cz/asus-p8z77-m-pro-inte ... 98/produkt
http://www.czc.cz/intel-core-i5-3570k/107646/produkt
http://www.czc.cz/gelid-solution-tranqu ... 05/produkt (ten tady je z principu.. box chladic je na prd a rve.. tohle je nejlevnejsi ozkousena a opravdu hodne chladici vez.. dalsi alternativy jsou v cenovkach 1k +/- a vzhledem k tomu, ze Intely moc netopi bych to v ramci ztlacovani ceny moc neresil)
http://www.czc.cz/crucial-ballistix-spo ... 48/produkt
http://www.czc.cz/crucial-m4-7mm-128gb_2/101242/produkt
http://www.czc.cz/wd-green-ezrx-2tb/115539/produkt (u toho Greenu bych vazne zustal, protoze Black stoji misto 2,5 uz 3,5 a prinese posun z prumeru kolem 120MB/s nejakych +10-20MB ve spickach - i ten Green ma sekvencni spicky smerem ke 150MB/s, vyborny Samsungy zmizely a Seagate je shit)
http://www.alza.cz/firewire-radic-kouwe ... d90384.htm

Prolustroval jsem jeste tu desku.. jen tak zbezne prolitl manual, protoze nektery desky mivaj na pevno nastaveny jak lze pouzit multimonitor.. nekdy to jde zapojit proste jen jako DVI (ktere je dublovane do HDMI) + VGA.. stava se, ze DVI+HDMI zapojit nejde.. v tomto pripade to vypada, ze je to ok.. Intel grafiky s tim nemaj problem a v manualu je napsano pouze ze jde o multimonitor vystup, takze to pojede jakkoli.. deska ma jinak novy UEFI BIOS, ve kterem budes klikat mysi.. rekneme ze to je uz spise aplikace jak je znas z windows, nez stara dosovska obrazovka..
Takze grafika opravdu potreba nebude.. bude stacit dokoupit FW radic a muze to zustat takhle.. samozrejme zmeny jsou na vazeni.. nerikam, ze to predkladam jako nejake ultimativni reseni..

Uživatelský avatar
humusgen
Příspěvky: 164
Registrován: 06 srp 2012 00:18

Re: PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od humusgen » 31 kvě 2013 20:14

FracturDNB píše: Co sa týka inštalovania do MUSIC PC ,vidim to nejak takto:

System tam bude Windows Home Edition (Legal :D) ,nainštalovany na SSD disku na ktorom bude len systém.
Jakou konkretni verzi Windows mas na mysli?

Windows Home Edition je oznaceni pro verzi Windows XP Home Edition.

Jenom jedna z verzí W7 Home podporuje až 16GB ram.

Windows 7 Home Starter je pouze 32-bitova verze/max 2GB ram
Windows 7 Home Basic je 32,64-bit/max 8GB
Windows 7 Home Premium 32,64-bit/max 16GB
Naposledy upravil(a) humusgen dne 01 čer 2013 11:00, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Re: PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od hawkens » 01 čer 2013 09:53

Settler píše: novy UEFI BIOS, ve kterem budes klikat mysi.. rekneme ze to je uz spise aplikace jak je znas z windows, nez stara dosovska obrazovka.
Vyhoda UEFI nespociva v grafike, je to skor prkotina a marketingovy tahak pre laikov - raz ked sa k nemu niekedy dostanes zistis ze graficke gui je skor na obtiaz a klikanie s mysou je ovela nesikovnesie, ovela rychlejsie to urobis v text mode. UEFI ma ine vyhody:

- je (vraj) odolny voci rootkit virusom (nemam odskusane ...)
- je ovela rychlejsi o.i. pretoze inicializuje hw pararelne, nemusi cakat na kazdy po sebe, s SSD ocenis
- podpora GPT na diskoch

Cim samozrejme nechcem povedat ze by na UEFI bolo nieco zle, naopak, kdekolvek ho doska ma, treba do toho ist.

Uživatelský avatar
Settler
Příspěvky: 529
Registrován: 04 čer 2002 18:54

Re: PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od Settler » 01 čer 2013 19:44

Tak uplne jinak.. pockej jeste chvili.. Intel pustil dneska ven prvni Haswell desktopove modely a 4. to oficialne spoustej. Pro desktopovy trh bude HW venku brzo.. zkus chvili vydrzet. Novy 87 chipsety pro Haswell maji zase vice integrace.. na deskach nic moc neni.. jsou to vcelku prazdne boardy, na ktere pujde napajet hromada vybavy.. nova odemcena mainstream i5 je nacenena na 300USD.. jsem zvedav jak ji nacenej u nas..
Pockal bych par tydnu.. 2, 3.. z principu jestli se nebudou rychle objevovat desky.. protoze podle me budou..

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Re: PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od hawkens » 03 čer 2013 10:04

Settler píše:Hele dete uz s tema kecama nekam.. proste tam bude 16GB RAM a hotovo.. zacinam se v tom threadu totalne ztracet.. 3 stranky OT.. stejne tak jako nesmyslne zabomysi valky o propustnosti jsou blbost..
Diskusia o objeme RAM mi pripada uplne legitimna vramci temy. Ak mas problem ze niekto sa nestotoznuje s tvojim nazorom a dokaze to aj vyargumentovat, tak si ho vyries sam a inych tym nezatazuj. Ak by zadavatel nemal zaujem to riesit, kupi si to najdrahsie nacpe tam 64GB ramky a 4 zvukove karty aby mal 4x lepsi zvuk a nas sa nic nepyta. Jedine s cim mozem suhlasit je ze absolutne nema zmysel riesit frekvencie / priepustnost RAM, nakolko uz tie "najslabsie" dnes predavane su bohate postacujuce na dany ucel.


Uživatelský avatar
Settler
Příspěvky: 529
Registrován: 04 čer 2002 18:54

Re: PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od Settler » 03 čer 2013 12:08

Tohle byla spise bublina, protoze vice mene se u vsech slusnych zdroju potvrdilo, ze to zvladaj v pohode.. ale jinak ano.. Haswell ma viditelne nizsi spotrebu a hlavne u notebooku zpusobi rozruch, protoze vydrze k 8h apod. zacnou byt realnejsi.. v kazdem pripade nezere proto, ze pouziva dalsi low power state stavy.. bude se pri kazde prilezitosti stahovat na minimum..

Uživatelský avatar
Settler
Příspěvky: 529
Registrován: 04 čer 2002 18:54

Re: PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od Settler » 05 čer 2013 03:12

Na CzC zatim nic neni, ale dneska jsem neco objednaval a zahlidl na Alze novinky ohledne desek, takze preskladano vedle v Alze.. na Haswellu.. tohle je muj aktualni navrh..

http://www.alza.cz/fractal-define-mini-d242918.htm
http://www.alza.cz/enermax-triathlor-fc ... 365213.htm
http://www.alza.cz/asus-gryphon-z87-d432990.htm (deska uplne v pohode, prozatim nejsou venku GigaByte kusy, ale aktualne snad jediny rozumny model v e-shopu, jen nema analog.. pokud monitory nemaj HDMI, musel bys pro jeden koupit HDMI-DVI kabel (redukce jsou na prd) a teda hlavne muze nastat onen problem s tim, ze HDMI nebude ten jeden monitor umet uspat)
http://www.alza.cz/intel-core-i5-4670k-d430873.htm
http://www.alza.cz/crucial-16gb-kit-ddr ... 370348.htm
http://www.alza.cz/firewire-radic-kouwe ... d90384.htm
http://www.alza.cz/crucial-m4-128gb-7mm-d289082.htm
http://www.alza.cz/western-digital-cavi ... 351027.htm

19,616 / 23,735 Kč

Uživatelský avatar
Settler
Příspěvky: 529
Registrován: 04 čer 2002 18:54

Re: PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od Settler » 04 srp 2013 15:17

Takze update.. po vcerejsi SZ..

Obecne bych do toho moc nevrtal.. koukal jsem na CzC a v podstate se nic novyho nezmenilo a neobjevilo.. nyni dostupne desky na Haswell jsou uz uplne v pohode.. vybral jsem UltraDurable Gigabyte, ktery ma i analogovy D-SUB pro monitor.. hodne slusna deska ktera neni nejdrazsi no.. zbytek jsem v podstate nechal, protoze zatimco se zvedly ceny pameti, neco jineho kleslo.. ve finale je ten soucet jeste o zdibec levnejsi..

Fractal Design Define Mini, Black
Enermax Triathlor ETA550AWT-M 550W
GIGABYTE GA-Z87MX-D3H - Intel Z87
Intel Core i5-4670K
CRUCIAL Ballistix Sport 16GB (2x8GB) DDR3 1600 Low Profile
Crucial m4 (7mm) - 128GB
WD Green EZRX - 2TB
Kouwell PE-107/ PCI-E FireWire řadič/ TI chipset/ 3x 1394a/b 800

CzZ - 21,867,-
Alza - 22,060,-

Odpovědět