PC zostava pre produkčné štúdio

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
FracturDNB
Příspěvky: 28
Registrován: 17 kvě 2013 19:59

PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od FracturDNB » 29 kvě 2013 01:27

Hello

Zaujíma ma aká je podla vás najvhodnejšia zostava pc do štúdia.Od základnej dosky,cez case až po myšku :)

+optimalizovanie windowsu 7,čo mať ,čo nemáť v pc,utility atd.. :)


FracturDNB
Příspěvky: 28
Registrován: 17 kvě 2013 19:59

Re: PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od FracturDNB » 29 kvě 2013 06:00

za tu sumu si spravím doma komplet študio

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od Pytkin » 29 kvě 2013 08:44

dalsia moznost je trebars toto http://www.mzone.sk/mac-mini-2-3ghz-quadcore-i7-4490 .. windows 7 na tom pojdu vyborne a bude to aj mobilne .. zoberies na chatu a komponujes ..

FracturDNB
Příspěvky: 28
Registrován: 17 kvě 2013 19:59

Re: PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od FracturDNB » 29 kvě 2013 12:34

Ten apple mini je super kamoš ho ma :) ale predsa chcem do buducna niečo vykonejšie :)
CPu aspon 4 jadro napr, i5 Ivy Bridge
Ram 16 gb
1 SSD disk na system,druhy aspon 1TB na ostatok
vytlemnu bednu proti zniženiu hluku PC
zdroj,chladiče,čo najtichšie

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Re: PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od Solarfall » 29 kvě 2013 12:39

mam pred sebou upgrade ale pockam si este par tyzdnov na Haswell...

Uživatelský avatar
Settler
Příspěvky: 529
Registrován: 04 čer 2002 18:54

Re: PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od Settler » 29 kvě 2013 12:53

Rknu to jeste jinak.. doporucit PC pro produkcni studio je sice hezke, ale prvni a zakladni informace je cena.. rekni kolik na to mas a pak muzem zacit s nejakou diskusi.. do te doby to bude jen onanie a bitka o hezci krabicku..

V zakladu - potrebujes CPU, 8GB RAM beru dnes jako zaklad pro kazde PC.. asi by se dalo cekat na Haswell, ale zase je fakt, ze je otazkou, kdy se trochu zahybe s jeho cenama.. to, ze jej Intel uvede kazdou chvili neznamena, ze nebude do vanoc cenove nevyhodny.. tedy s ohledem na "za malo penez hodne muziky"..
Kdyz to prozatim shrnu.. to, co najdes MACu mini slozis v mATX form factoru za rekneme 17-20k a ne 30.. zaklad postaveny na i5 s 8GB RAM, SSD a jednim velkym HDD se da slozit v rovine 15-20k uplne v pohode..

Tzn.. nahod svou predstavu.. co od toho cekas a jak dlouho to chces mit.. a hlavn kolik na to mas..

FracturDNB
Příspěvky: 28
Registrován: 17 kvě 2013 19:59

Re: PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od FracturDNB » 29 kvě 2013 16:26

Pozri sa teraz mam momentalne vpohode študio doma.Lebnby to chcelo vykonejši pc.8GB ram uz mam dobry rok dva,a je mi to malo.
Postune si chcem dokupovat dalšie veci na novy počitač,nemusim to cele hned kupiť naraz...

Mal by som začať asi matičnou doskou,stym potrebujem HLAVNE PORADIT aka je vhodna na music studio.

Takže Procesor mam vybraty už: http://www.alza.sk/intel-core-i5-3570k- ... tm#recenze

Ram:Mám tiež par typov,stym nebude problem.Isto bude 16 GB

Skrinka:Potrebujem čo najlepšiu pre odhlučnenie komponentov ,našiel som niečo
takto:http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... #popis-tab

Zdroj: http://www.alza.sk/cooler-master-silent ... 310220.htm

Takže asi tak,porad nejaku dobru matičnu na tieto komponenty,vlastne iba to by som sa chcel poradiť,všetko ostatne už mam vybrate v podstate.Momentalne si frčim na 2 jadrovom intele,8 gb ram,2 gb grafika,TC NEAR IMPACT TWIN,studiov.monitory ,2x 22´´ monitory atd atd...proste je toho moc,hlavne ten vykon pc mi uz nestači takže postupne si budem dokupovať veci na novu zostavu,podla penazi.A chcem to mat aspon do tej doby kym nebudem mat peniaze na lepši procesor ,lepšiu ram.etc :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od Pytkin » 29 kvě 2013 17:17

zdroj by som odporucil enermax alebo seasonic .. skriniek je miliarda .. dobre skrinky su napriklad ANTEC .. Dost sa mi paci aj Fractal .. ale skoro kazdy vyrobca ma daku slusnu odhlucnenu skrinku .. staci len hladat , co kde maju na sklade .. hubertovi som kedysi staval pocitac na muziku .. tam sme dali celkom lacnu NZXT skrinku a v pohode :
https://picasaweb.google.com/roman.peka ... hoPocitaca

FracturDNB
Příspěvky: 28
Registrován: 17 kvě 2013 19:59

Re: PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od FracturDNB » 29 kvě 2013 17:52

perfektna skrina fakt,idem ich rovno kuknuť,aj ten zdroj vypadá dosť dobre.

FracturDNB
Příspěvky: 28
Registrován: 17 kvě 2013 19:59

Re: PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od FracturDNB » 29 kvě 2013 17:57

zakladova je tam čo zač?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od Pytkin » 29 kvě 2013 18:08

ved ju vidis na prvej fotke :) na krabici je oznacenie .. ale to su fotky z pred 4och (?) rokov .. to je tusim core2duo ..cize LGA775 ..

Palio-boss
Příspěvky: 103
Registrován: 23 kvě 2006 18:41

Re: PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od Palio-boss » 29 kvě 2013 18:13

Potrebujes LGA1155, chipset h77 alebo z77 (na z sa da taktovat mi bolo povedane) asi by som volil asus alebo gigabyte.

Uživatelský avatar
Settler
Příspěvky: 529
Registrován: 04 čer 2002 18:54

Re: PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od Settler » 29 kvě 2013 18:45

V prve rade si rozmysli jestli to chces jako Full-ATX nebo mATX factor, protoze od toho se odviji zbytek.. v mATX dostanes na Intelu v podstate stejnou vybavu, jen za mene penez.. omezenim jsou pouze zasepky na skrini, do kterych jdou strkat USBcka a malo slotu na desce, ktere jsou dnes prakticky k nicemu.

- Skrin urcite Fractala.. a to Define.. za malo penez hodne hodne muziky
- Zdroj ber asi Seasonic (pripadne ten Enermax).. zbytek je drahej, nebo shit.. tady hraje roli prvovyrobce.. seasonic sve zdroje preprodava dal pro dalsich 10 znacek.. zybtek je cinskej sunt.. dulezite na zdroji nejsou "W", ale "A".. dnesni sestavu jen tezko pretahnes i s vykonnou grafikou pres 400W.. zaroven bych sahl po modularu, ktery ti umozni vytahat ze skrine kabely aby se ti tam nepletly a nezavazely vzduchu
- Grafiku do studia nepotrebujes.. zvuk stejne budes resit nejakou svou zvukovkou
- Obecne ani na desce neni nic, co bys ve studiu musel resit (drz se znacek ASUS a Gigabyte).. pokud clovek vylozene nepase po nejakych konkretnich funkcich (USB3 a SATA6 beru jako samozrejmost), dulezite je snad jen chlazeni mosfetu kolem CPU.. jsou to mali brouci ktery napajej procesor.. a nikdy nejsou jen v jedne rade.. tzn. kolem patice by mel byt chladic tvaru "L" nebo dva samostatne..
- S CPU ses trefil.. nic lepsiho ted na trhu neni
- Pameti klidne 16GB.. stojej malo.. ber jakykoli 1333/1600.. jestli ti nekdo tvrdi, ze na nich zalezi, lze a never mu uz ani slovo.. na vykon sestavy maj vliv typu 0-5% a cenove rozdily jsou 0-100%

Tady maly nastrel:
http://www.czc.cz/fractal-design-define ... 54/produkt
http://www.czc.cz/enermax-triathlor-eta ... 13/produkt
http://www.czc.cz/asus-p8z77-m-pro-inte ... 98/produkt
http://www.czc.cz/intel-core-i5-3570k/107646/produkt
http://www.czc.cz/gelid-solution-tranqu ... 05/produkt
http://www.czc.cz/crucial-ballistix-spo ... 48/produkt

16,500,- s DPH
+ disky

http://www.czc.cz/crucial-m4-7mm-128gb_2/101242/produkt
http://www.czc.cz/wd-caviar-green-earx- ... 86/produkt

21,500 ,- s DPH

FracturDNB
Příspěvky: 28
Registrován: 17 kvě 2013 19:59

Re: PC zostava pre produkčné štúdio

Příspěvek od FracturDNB » 29 kvě 2013 21:57

Settler:Ty si to vychytal teda,cely den som dneska zbieral info a vyberal produkty a porovnaval a s tvojimi typmi ma to bude stát ešte menej penazi takže nebudem váhať a vymýšlať a idem rovno do tej zostavy!

Ešte sa chcem spýtať či všetko to čo si vybral je kompatibilné s rozmermi tej skrinky FRACTAL :?:
Ak áno možem začať nakupovať,skrinu dám ako prvu na zoznam.

Ešte ale na zoznam doplním 1x externy HDD ktory bude zapojený do 3.0 USB
+UPS Založny zdroj

Moja technika sa skladá : AKAI MPK mini (USB 2.0)

Lauchpad Novation (USB 2.0)

Numark Mixtrack PRO (USB 2.0)

Impact Twin TC NEAR External Sound Card (FireWire)

2x 21´´ LCD monitory

M AUDIO BX5 D2 Active studio monitors

Myslím že by nemal nastat žiadny problem s tou zostavou ktoru si sem dal.

Co sa týka inštalovania do MUSIC PC ,vidim to nejak takto:

System tam bude Windows Home Edition (Legal :D) ,nainštalovany na SSD disku na ktorom bude len systém.
Teraz to mam tak že na C: mam aj priečinok s VSTi..ktore zabera dosť vela (native :D atd ) čital som že je dobre si vytvoriť vlastny priečinok a inštalovat ich do neho,lenže sa mi zda ze to je trošku nelogicke kedže na C je aj system nespomaluje to trošku viac PC nevieš niečo otom? :) BTW.Produkujem v DAW FL Studio 11.01 (nechystám sa prejsť na nič iné)

SATA HDD asi rozdelym na dve particie: 1) Sample
2) Ostatné

Nechcem tam mat nič navyše nainštalovane čo nemusím a nevyužijem.

Bude tam: Traktor 2 , Adobe Audition,POWER ISO,TOTAL CMD,

A neviem čo sa mi ešte zide,nenapadne ma teraz.

Antiwir:Necham spolahlivy nenaročny Micr.Security Essential

Odpovědět