inak ked teda myslis ze mas spolahlive zariadenie na reprodukciu vyssej kvality ako 44.1kHz/16bit tak daj sem parametre + nejaku ukazku skladby ktoru dobre poznas vo vysokej kvalite a ja ti vygenerujem niekolko suborov, niektore z nich budu v nizsej kvalite a ine vo vyssej a ty ich skusis rozoznat iba pocuvanim na normalnej hlasitosti (nesmies ale podvadzat a analyzovat ich inak ako vlastnym sluchom (napr. sa pozerat na ich spektrogram) alebo pridavat hlasitost v tichych pasazach!)
Počet bodov samplovania 48kHz 192kHz
Re: Počet bodov samplovania 48kHz 192kHz
dlhodobejsia spokojnost ti neda informaciu o tom ci ta spokojnost pochadza z vyssej kvality nahravky alebo z tvojej viery v jej vyssiu kvalitu 
inak ked teda myslis ze mas spolahlive zariadenie na reprodukciu vyssej kvality ako 44.1kHz/16bit tak daj sem parametre + nejaku ukazku skladby ktoru dobre poznas vo vysokej kvalite a ja ti vygenerujem niekolko suborov, niektore z nich budu v nizsej kvalite a ine vo vyssej a ty ich skusis rozoznat iba pocuvanim na normalnej hlasitosti (nesmies ale podvadzat a analyzovat ich inak ako vlastnym sluchom (napr. sa pozerat na ich spektrogram) alebo pridavat hlasitost v tichych pasazach!)
ja by som ho nechal nech pride na to sam, ze sa nimra v nezmyslech.
ak chces tvorit, budes aj pri 44,1khz. ak nechces, donekonecna mozes hladat picovinky.
kto chce hlada sposob, kto nechce, hlada dovod.
ak chces tvorit, budes aj pri 44,1khz. ak nechces, donekonecna mozes hladat picovinky.
kto chce hlada sposob, kto nechce, hlada dovod.
môžme sa aj pohrať s nejakymi testami , ja som nikdy nespochybnoval že je lepšie nahravať v najvyššej kvalite , akurat mam rad standalone nahravacie zariadenia (bez ruchu počitača) a bez počitača mam aj taky analogovejší pocit . takže ešte stale nahravam 44.1k 24bit zoom R16
ale tie testy si predstavujem trošku inak , možem nahrať v 96 kvalite bicie 8 trackov + basu gitaru 2 tracky ,. a zmixujem to v projekte 96k exportujem do 96k wav. a potom ten isty projekt prepnem na 48k a importujem s presamplovanim tie iste tracky , nepohnem s pluginmi a exportnem do 48k wav . potom to upsamplnem na 96k a možem poslat niekomu kto mi to bude puštat premenované
ale tie testy si predstavujem trošku inak , možem nahrať v 96 kvalite bicie 8 trackov + basu gitaru 2 tracky ,. a zmixujem to v projekte 96k exportujem do 96k wav. a potom ten isty projekt prepnem na 48k a importujem s presamplovanim tie iste tracky , nepohnem s pluginmi a exportnem do 48k wav . potom to upsamplnem na 96k a možem poslat niekomu kto mi to bude puštat premenované
a preco chces 48 resamplovat do 96?
aky to ma zmysel?
aky to ma zmysel?
aby si to nevedel rozoznať velkostou alebo prehravač ti ukaže aká je to kvalita .
ale aj keby šlo všetko vysledne do CD kvality by mal byť rozpoznatelny rozdiel z isteho dovodu ktory som popisal ..
ale aj keby šlo všetko vysledne do CD kvality by mal byť rozpoznatelny rozdiel z isteho dovodu ktory som popisal ..
jammix píše: ↑23 zář 2018 10:32.... .
ale ine chcem ..suhlasili by sme s tym že mixom viacerych stôp povedzme nejakým mikro timingom može vzniknuť menšia vysledna vlna ,,teda vyššia frekvencia a aj naopak s vyšších dvoch vačšia teda nižšie položená vlna ako pri zazname ? . a teda je vyhodnejšie aj mixovať vo vyššom rozlišení ? lebo to realitu kopiruje lepšie ako nižšie rozlišenia na časovej osi .?
Jen tak mimochodem kdyz budes provadet SRC pouze interne (pomoci DAW) tak bude vysledek rozdilny DAW od DAW vzhledem k algoritmu daneho DAW. No nic ... IMHO se pitvas v nesmyslech
http://src.infinitewave.ca
https://www.soundonsound.com/sound-advi ... downsample
http://src.infinitewave.ca
https://www.soundonsound.com/sound-advi ... downsample
jammix tak to uz prosim ta sprav.
nie ,, to bude trvat ešte. Pokial nenamontujem vyrovnavaciu nadrž ,tak si cez zimu nezahram.