Počet bodov samplovania 48kHz 192kHz
Re: Počet bodov samplovania 48kHz 192kHz
Je to jako jet v Aston Martinu 90kou z Brna do Prahy a na každém 50tém kilometru zastavit v koloně
to pdf , stan je super , hlavne nevidim nejaký konflikt medzi tym čo hovorim ja .
a teda tvrdim že z dvoch bodov plus minus dokaže sinusoidu vytvorit každy elektrikar v prvom ročniku ,lenže mam pocit že tie ostrejšie sklony maju prave nosný charakter zvukov ako su kovy a td.
nechcel som sa nejak dotknuť toho, či vyššie samplovacie budem počut alebo nie , mam svoje testy s 96khz nahravanim prehravanim . rozdiel tam je vnimatelny ,.. nie ako trabant vs aston , skor ako aston vs novy aston
a teda tvrdim že z dvoch bodov plus minus dokaže sinusoidu vytvorit každy elektrikar v prvom ročniku ,lenže mam pocit že tie ostrejšie sklony maju prave nosný charakter zvukov ako su kovy a td.
nechcel som sa nejak dotknuť toho, či vyššie samplovacie budem počut alebo nie , mam svoje testy s 96khz nahravanim prehravanim . rozdiel tam je vnimatelny ,.. nie ako trabant vs aston , skor ako aston vs novy aston

To bude ale problem niekde v technike. Teoria je dokazana matematicky. (cize nevyvratitelne).
Najlepsie to vystihol tusim charonme - cim viac sa frekvencia blizi k 20 kHz, tym viac ju pocujes ako sinusoidu. Tvoje ucho nedokaze kmitat rychlejsie, takze zacne fungovat ako LP filter - zagulatuje vlnu uz aj okolo 10 Khz. To, ako dobre je pocut kovy, zalezi od kvality nahratia a nasledne prehratia frekvencii od 7-10 kHz vyssie. (napr. ci je presne zachytena ich zmena amplitudy) Cize nepotrebujes ist vyssie s frekvenciou, potrebujes presnejsie zaznamenat amplitudu vyssich frekvencii...
Najlepsie to vystihol tusim charonme - cim viac sa frekvencia blizi k 20 kHz, tym viac ju pocujes ako sinusoidu. Tvoje ucho nedokaze kmitat rychlejsie, takze zacne fungovat ako LP filter - zagulatuje vlnu uz aj okolo 10 Khz. To, ako dobre je pocut kovy, zalezi od kvality nahratia a nasledne prehratia frekvencii od 7-10 kHz vyssie. (napr. ci je presne zachytena ich zmena amplitudy) Cize nepotrebujes ist vyssie s frekvenciou, potrebujes presnejsie zaznamenat amplitudu vyssich frekvencii...
je pravda že tá reprodukcia finalna zaobluje vššie frekvencie , ja počujem tak akurat 14 khz viac ani f, reproduktory od istych frekvencii ako pisal charonme ale pokial mu nedaš ani ten impulz .. hraj presnejšie , tak sa nebude snažit už od nižších frekvencií .. Ja sa na potrebu divam hlavne z pohladu nahravania ked by som chcel urobit recall do analogovych kompresorov equalizerov, alebo aj tahať za šnurky v DAW je pre mna lepšie vo vyšších frekvenciách .. viem fractal tu napisal niečo o downsamplingu, to moc neberem ja vtom vidim prave lešie gule ked mixuješ viac stôp hoci iba do vysledku 16bit . mojim cielom je recall hlavne tam mi na tom zaleži , ako konzument si vychutnam aj MP3 .. ale raz za čas by som rad pustil aj nejake SACD alebo DVD audio vo vyšších samplovacích , preboha ved je tu kopa kariet čo hraju 192 .. Najvyššie rady zosilnovačov s digitalnym preampom maju 192 , najlacnejšie gitarove efekty hraju 96khz a to sa stavim že len koli latencii nejdu na 192 khz. JA sOM NENI Sám.
som rad že je tu taka dlha debata , ale nejdete proti mne, idete proti vyrobcom , a hifistom a gamerom a high endistom

som rad že je tu taka dlha debata , ale nejdete proti mne, idete proti vyrobcom , a hifistom a gamerom a high endistom

jammix : ale uznajme .. 192kHz SR na Behringer zvukovke za 95 eur .. Ma to zmysel pouzivat ?
na behringeru mi vadi ten krik od originalnych tvorcov schém čo ich kopíruje . a tie ich mikrosučiastky takže ano tam netreba
ale ani focusrite steinberg si nepyta o moc viac.
pamatam si nedavno nejaky spor o to že je potreba lepší prevodnik lebo ho straasne pocut. Vie mi niekto vysvetlit v tychto nepočutelnych situaciach ako na to vplyva prevodnik ? Nejak vam tu sinusoidu nezrealizuje uplne podla vasich predstáv?

ale ani focusrite steinberg si nepyta o moc viac.
pamatam si nedavno nejaky spor o to že je potreba lepší prevodnik lebo ho straasne pocut. Vie mi niekto vysvetlit v tychto nepočutelnych situaciach ako na to vplyva prevodnik ? Nejak vam tu sinusoidu nezrealizuje uplne podla vasich predstáv?

Ano, ideme proti hifistom
- ti su totiz schopni kupovat 10x drahsie kable, nez malo studio pri nahravani a tvrdit, ze pocuju rozdiel.
A proti gamerom, lebo ti su uplne hluchi...
A proti vyrobcom ? Ani nie... Len treba pozorne citat. Vyrobcovia netvrdia, ze 16-bit/ 44Khz je malo. Oni tvrdia, ze za niektorych neoptimalnych podmienok to moze byt trochu malo. Takze vyrobia hardware s rezervou pre (technicky) neoptimalne podmienky...
Typicka aplikacia, kde 16-bit/ 44Khz je malo, je syntezator na baze samplov. Transpozicie samplov na vysokych tonoch casto generuju fuj aliasing...
... v podstate vsade, kde potrebujes nejake vyraznejsie manipulacie zvuku, je dobre mat rezervu. No a kedze dnesny hardware uz umoznuje samplovat na vysokych frekvenciach, tak preco to neurobit.

A proti gamerom, lebo ti su uplne hluchi...

A proti vyrobcom ? Ani nie... Len treba pozorne citat. Vyrobcovia netvrdia, ze 16-bit/ 44Khz je malo. Oni tvrdia, ze za niektorych neoptimalnych podmienok to moze byt trochu malo. Takze vyrobia hardware s rezervou pre (technicky) neoptimalne podmienky...
Typicka aplikacia, kde 16-bit/ 44Khz je malo, je syntezator na baze samplov. Transpozicie samplov na vysokych tonoch casto generuju fuj aliasing...
... v podstate vsade, kde potrebujes nejake vyraznejsie manipulacie zvuku, je dobre mat rezervu. No a kedze dnesny hardware uz umoznuje samplovat na vysokych frekvenciach, tak preco to neurobit.
taakze keby som mal Burr Brown prevodnik , tak by to už bola iná muzika na tych 6KHz ? či 12 khz už by too boolo počut?
idete proti lepším mikrofonom , preampom akustike nahravania . absorberom difuzerom a aj proti digitalnym mixpultom vo vyšších triedach kde je 96khz ADDA

idete proti lepším mikrofonom , preampom akustike nahravania . absorberom difuzerom a aj proti digitalnym mixpultom vo vyšších triedach kde je 96khz ADDA
http://www.tophudba.sk/marantz-hd-dac1-3496
toomuto maranzovi by stačilo 16 44k Burr Brown
za pat euro dostanete trojmetrový low pass filter , rezistor v ceste a antenu v jednom
toomuto maranzovi by stačilo 16 44k Burr Brown

jasne ze takí technici v studiach sú čo si myslia že akykolvek kabel prenesie akykolvek zvučik ..z takeho študia utekajteideme proti hifistom- ti su totiz schopni kupovat 10x drahsie kable, nez malo studio pri nahravani
za pat euro dostanete trojmetrový low pass filter , rezistor v ceste a antenu v jednom
Toto je dobrý obrázek do hádky 
Dá se vysvětlit různým způsobem.

Dá se vysvětlit různým způsobem.
muzikant
může mi někdo připomenout o čem se tu bavíme? nějak jsem ztratil nit