matucha píše:vicemene se tam clovek dozvi veci, ktery jsou pri trose snahy na webu bezproblemu k nalezeni...
pride mi to uplne totozny s tim, ze si clovek sedne k netu, najde informace, zepta se na forech...
Clovek si musi uvedomit, ze SAE ve vetsine studujou mlady lidi, ktery maj absolutne nulovy povedomy o tom, co to vlastne "zvuk/audio" je. Takze u nich nehrozi ze by si cilene sedli k netu a do googlu napsali "UREI 1176" a nastudovali si FET compressi ...oni nevi co by vlastne meli hledat.
Tyhle lidi prijdou s absolutne cistou hlavou a SAE jim nabidne neco uplne zakladniho, co jim ale z jeji perspektivy prijde jako neuveritele velky. Pumernej uzivatel eZone ma mnohem vesti zkusenosti nez clovek kterej jen tak po stredni absolvuje SAE a to neprehanim.
kdyz to prezenu, je to jako by mladej clovek chtel studovat na kuchare a neumel si uvarit ani caj. Na skole by se naucil uvarit zakladni veci ktery prumernej smrtelnik vari levou zadni. Clovek by se klepal na celo "proc jsi se se tohle potreboval ucit kdyz to zvladnul kazdej svepomoci...?" SAE je natom postavena.
Je znamej fakt, ze pro nas audio obor je idealni skola metodou pokus/omyl - takhle postupne vyrostli ti nejvetsi machri. Nikdo z tech velkejch zvukaru zadnou SAE nepotreboval. Cim vic clovek natoci a smicha, cim vic vnima svoji praci a studuje a zajima se o zvuk, tim lepsi muze bejt pokud chce.
A zaverem moje oblibena veta - "PRAXE DELA MISTRA" !!!

.