n-Track studio bol aj moj prvy DAW, ale asi uz v dobe, ked sam uz nebol prilis aktualny.vasek píše:Digital Orchestrator -> FastTracker II -> n-Track studio (znáte někdo? ve svý době nebyl špatnej) -> Cakewalk -> Sonar
spomienky nastare casy a kto na com zacinal
Re: spomienky nastare casy a kto na com zacinal
n-Track je k dispozicii na iPad/iPhone
http://ntrack.com/ios-multitrack-studio.php

úplne stručne takto :]
fast tracker 2 (386 dx 40) -> fruity loops 2 (pentium 90) -> ableton 7 (imac)
fast tracker 2 (386 dx 40) -> fruity loops 2 (pentium 90) -> ableton 7 (imac)
aky fajny topicdendy píše:ak sa dobre pamatam SB128 uz nemal soundfonty ani moznost dat do karty naviac ramku...
ja som zacinat v 4 kanalovom modedite pod DOSom... k AWE32 (vtedy za 12000 SK) a Cakewalku 3.0 som sa dostal az po cca 3-4 rokoch stravenych s trackermi

ja som zacinal podobne - na 286 a na doma ubastlenom 8bit D/A prevodniku z rezistorov pripojenom na paralernom LPT porte. Ako vidim prispevky viacerych kolegov, zrejme to bol vtedy standard:-). Inak boli aj lepsie verzie homemade D/A

Tie casy AWE32 za 12 alebo dokonca myslim 14 tisc si pamatam

ad SB128 - ten uz tusim pracoval len s RAMkou PC - nemal vlastnu pamat. nemal som ho ale myslim, ze so soundfontami sa dalo robit softwarovo.
Naposledy upravil(a) badkick dne 23 srp 2012 10:59, celkem upraveno 1 x.
1. kazeťák Goldstar (dvojče) - měl mic in i line in. To bylo něco
2. modedit
3.fasttracker II
4. buzz tracker
5. Cubase
6. Ableton
7.Cubase
8.Ableton
9.Cubase
10. Protools
11. Ableton
12.Cubase
13. Max/msp
14. Ableton + M4L
nějak tak to bylo tuším...

2. modedit
3.fasttracker II
4. buzz tracker
5. Cubase
6. Ableton
7.Cubase
8.Ableton
9.Cubase
10. Protools
11. Ableton
12.Cubase
13. Max/msp
14. Ableton + M4L
nějak tak to bylo tuším...
Juuu to je super tema.
Uplne prve zaciatky? PMD-85 na zakladnej skole a prikaz "beep" ( nemal moznost menit vysku tonu ). Potom Didaktik Kompakt a prikaz "beep" ( ten ju uz menit mohol ). Potom SoundTracker a SampleTracker na Didaktik Kompakt + Melodik ( AY-38912 ). Bohuzial nic sa nezachovalo, ani moj najoblubenejsi hardcore song v sampletrackeri, pouzivajuci "firemny" sampel, ktory znel nejak ako vyraz "cista psychiatria" ... Dodnes si pamatam, ako mi ten SampleTracker posielala rodina z Ostravy, pretoze na SK sa po rozpade federacie nedal kupit (aspon nie v predajniach ktore som mal v okolo 100 km). To bola panecku doba
Neskor v 1995/6 Pentium, FastTracker 2 a ImpulseTracker ( Sound Blaster cosi ), ku koncu trackerovej ery som dokupil Gravis Ultrasound ( 512 kB RAM ) a musel orezavat sample starych songov, aby tam vosli. Z tejto ery sa chvala bohu daco dochovalo a je to na http://www.youtube.com/user/dusanmsk/videos?view=0.
Potom 3 roky pauza, okolo 2000 nejake pokusy s Reason-om, potom zase dlha pauza. Asi som vyhorel...
Az pred par rokmi som sa pokusil o reinkarnaciu, presiel som na FLS a posledneho pol roka bojujem uz len vyhradne s Reaper-om.
Uplne prve zaciatky? PMD-85 na zakladnej skole a prikaz "beep" ( nemal moznost menit vysku tonu ). Potom Didaktik Kompakt a prikaz "beep" ( ten ju uz menit mohol ). Potom SoundTracker a SampleTracker na Didaktik Kompakt + Melodik ( AY-38912 ). Bohuzial nic sa nezachovalo, ani moj najoblubenejsi hardcore song v sampletrackeri, pouzivajuci "firemny" sampel, ktory znel nejak ako vyraz "cista psychiatria" ... Dodnes si pamatam, ako mi ten SampleTracker posielala rodina z Ostravy, pretoze na SK sa po rozpade federacie nedal kupit (aspon nie v predajniach ktore som mal v okolo 100 km). To bola panecku doba

Neskor v 1995/6 Pentium, FastTracker 2 a ImpulseTracker ( Sound Blaster cosi ), ku koncu trackerovej ery som dokupil Gravis Ultrasound ( 512 kB RAM ) a musel orezavat sample starych songov, aby tam vosli. Z tejto ery sa chvala bohu daco dochovalo a je to na http://www.youtube.com/user/dusanmsk/videos?view=0.
Potom 3 roky pauza, okolo 2000 nejake pokusy s Reason-om, potom zase dlha pauza. Asi som vyhorel...
Az pred par rokmi som sa pokusil o reinkarnaciu, presiel som na FLS a posledneho pol roka bojujem uz len vyhradne s Reaper-om.
tak tuto temu by sme mali obnovit 
nedavno som vybavil svoj C64, A500+ a A600 a vsetko funguje uplne perfektne..

nedavno som vybavil svoj C64, A500+ a A600 a vsetko funguje uplne perfektne..
Zrovna som upratoval cez vianoce trosku pracovnu a objavil som v krabici A1200 .. Dakedy to musim skusit zapnut ..
ak by si ju niekedy nechcel, tak by som ju zobral 

NO je to cierna ovca medzi tymi Atarickami .. Ale zase je to ikona .. Ikony treba mat doma 

ty potrebujes 1040ST 

Mam ich tu 5 ..
Tak já začal s hudbou na počítači poměrně pozdě na nějakém Intelu 376. Před ním jsem měl I-286, ale na tom sem nedělal hudbu.
Moje první DAW byl Logic nějak od verze 3.
A pak jsem si prošel letmo všechny možné DAW jako Pro Tools, Cubase atd.
Nicméně Logicu jsem věrný doposud až na dvouletou vyjímku s Cubase - 5.5
Moje první DAW byl Logic nějak od verze 3.
A pak jsem si prošel letmo všechny možné DAW jako Pro Tools, Cubase atd.
Nicméně Logicu jsem věrný doposud až na dvouletou vyjímku s Cubase - 5.5
ten intel bol skor 386 ..
- Greyhound90
Já začínal na dvoumanuálové varhany Delicia Fenix za neskutečných 9060,- Kčs a stopy jsem vrstvil na kotoučový magnetofon B 444 Lux super, který jsem díky Párplům, Sabatům a Uriášům a později Yes a Genesis totálně po 15ti letech odrovnal. Tohle si vy hoši co spolu kamarádíte ani neumíte představit. A když mi na počátku 90. let kamarád na PC ukázal Sonar verzi 3.0, byl jsem hotovej