StandAlone studio bez PC alebo aky je moj setup?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby

<t>Moj setup</t>

Len HW bez PC
2
7%
HW s vyuzivanim PC
22
79%
Len PC a SW
4
14%
 
Celkem hlasů: 28

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 30 říj 2008 16:10

aha a pokud se pta na to kdo doma pouziva HW na nahravani a michani a kdo sw, tak pak uz chapu. ale ze je pohodlnejsi na tohle sw je snad jasne, to nemusite hlasit :)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 30 říj 2008 16:11

Lupo: v nazvu je standalone STUDIO... nebo ty snad na podiu vytvaris docasny "studio"? :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 30 říj 2008 16:27

no tak svym zpusobem ano...prece to co vytvarim doma (pro nektere fajnsmekry "ve studiu") potom taky musim nejak prezentovat na podiu...ale nechci tady vytvaret oftopic, jen jsem trochu nepochopil smysl, co se resi...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 říj 2008 16:44

LUPO píše:pytkin: pak je ale ta otazka spatne polozena..... resi hudebni nastroje nebo techniku? tohle se moc neda michat dohromady. Doma muzes pouzivat cokoliv. pokud je to nic neresici anketa, pouze zjistujici co kdo pouziva, fajn.
jakto ? otazka je polozena dobre .. hovori sa o studiu .. nie o nastrojoch .. cize vseobecne ..

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 30 říj 2008 16:45

oka, vymaz moje prispevky tady, diky :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 říj 2008 16:45

LUPO píše:aha a pokud se pta na to kdo doma pouziva HW na nahravani a michani a kdo sw, tak pak uz chapu. ale ze je pohodlnejsi na tohle sw je snad jasne, to nemusite hlasit :)
praveze EXCOM chce doma miesat v HW (AW4416) .. nema doma ziadne pc v studiu ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 30 říj 2008 17:07

no a vototadyde :) , kto este takto pracuje, bez PC.. a z tej ankety si mozme spravit prehlad kto tu ako kto prevadzkuje svoj setup ktory pouziva

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 30 říj 2008 17:31

ta kombinace pc + HW mi příjde fajn a opravdu nejpraktičtější, neumím si předsatvit používání hw sekvenceru asi by me to spomalovalo práci, ale je to otázka přechodu, když jsem dělal beat v acidu všechno bylo krásně vidět atd, když jsem to samý dál na MPC tak člověk musel mít tu skladbu v hlave , zas na druhou stranu někdy je to fajn dělat tímhle způsobem, problém vidím s tím mixem a detailama.
ale zas na druhou dtranu když má člověk only krabice víc se na ně soustředí a pak z nich vymáčkne maximum, což se u vst nestává, nejradši bych měl všechny nástroje (i samplery) v HW a nahrával to do pc!
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 30 říj 2008 17:41

po letech utapeni penez v muzice, kdy sem vic onanoval s pluginama nez skladal a zdokonaloval se ve hre na nastroje, sem dospel k nazoru, ze je tady neco spatne a ze tak to zaprvy driv nikdy nebylo a zadruhy ze to neni spravny, clovek nemuze umet vsechno a delat vsechno a ze nema cenu fusovat do prace profi zvukarum a studiim s tema vsema jak pisete nývama apod., takze kdyz si to tak vemu, na skladani a lajfka mi stacej nastroje a HW sekvencry atd (hlavne nenavidim noutbuky na podiich, to bych blil a nejradsi dotycnyho dementa co tam masti karty a kinkla se nad notesem, zatimco mu jede plejbek, skopnul z toho podia a odkazal ho do internetovy kavarny a jeste dal ...) a jakmile dospeje tvorba do stadia kdy se s tim jde na placku, naberu si nastroje do protoolsu, drapnu hdr a vyrazim domichavat na protoolsy do dospelyho studia kde sedi nezaujaty profesional jehoz nazor a mnohanasobne vetsi zkusenosti mi za to budou stat, nehlede na akustiku studia mnohdy za statisice az miliony, coz ja si domu nikdy neporidim. nevydavam cedecko 2x za rok, byl bych rad kdyby ze me vypadlo neco tak jednou za dva roky, takze si tak rikam, mam doma neco poloprofesionalniho smudlit v nedokonalym prostoru s nejasnym vysledkem a mit v masinach sto litru, nebo za tech sto litru jit parkrat do profi studia na par dni domichat predmichany veci z domova, udelat to ne na protools LT ale na HD-ckach a zpev nabrat poradne, rikam si ze to je asi nejlepsi moznej zpusob a kdyz to bude z domova predmichany a nebudu ve studiu ztracet cas nabiranim do stop, coz udelam doma uplne stejne (syntaky poslu proste po SPDIFu a trada, kytaru stejne sampluju do sampleru a pouzivam malinko "jinak" nez jen linearni audio stopu, takze vo cem to je, usetri mi tro strasne moc casu kterej muzu venovat hrani, skladani a nebo treba vydelavani penez na to abych pustil jednou za rok nebo za dva dvacku do profi studia... svuj cas musim taky pocitat, nikdy uz nebudem mladsi nez jsme prave ted a proflakat to tady rochnenim se v pluginech me uz nebavi 8) rozhod sem se takhle, protoolsy ma kazdy studio, nebo aspon vetsina, takze je z ceho vybirat, je to soft u kteryho je celkem zajistena budoucnost a kompatibilita domacich detskych PT-LT a dospelych studiovych PT-HD mi dava pocit, ze se na cely honeni za pluginama a srani ktery sem si uzival predeslych par let, proste muzu vysrat :twisted: proste cistá hlava a klidek, sem sakra muzikant a ne nejaka chobotnice co si sama vari sama pere ze se na to nevysere ... :o)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 říj 2008 18:30

neural : ale vies si predstavit , ze by si vsetko doma zmiesal na yamahe 01v96 ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 30 říj 2008 18:44

Pytkin : je nejaky problem zobrat nazberany projekt v AW a odniest si ho do masteringovej miestnosti a tam pokracovat? :)

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 30 říj 2008 18:48

No nevím jestli jsem to pochopil celé správně, ale myslím že pohodlnější a komplexnější zpracování audia než v DAW programu v počítači neexistuje... Studio bez počítače (tj. bez základního audio programu) si vůbec nedokážu představit. Jak trefně poznamenal Tudy, když u mě byl minulý týden na návštěvě: dnešní zvukař je spíše grafik :)

Ale počítač samozřejmě nevylučuje používání špičkového HW ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 říj 2008 18:57

EXCOM : musis ho napred zobrat do mixovacej miestnosti .. zmixovat ho .. a potom ho mozes az zobrat do mastrovacej miestnosti a mastrovat ho ..

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 30 říj 2008 18:58

Pytkin píše:neural : ale vies si predstavit , ze by si vsetko doma zmiesal na yamahe 01v96 ?
asi bych to umichal, nicmene proto sem ji prodal abych se tim uz nemusel zabejvat.

pokud zni otazka jestli domaci studio kompletne v hardweru nebo v pc nebo v kombinaci obou, pak je dulezity si rict do jaky urovne ma domaci studio slouzit, jestli az po vydani CD, pak je asi PC vyhodou, nicmene ne nutnosti, na svete existujou stovky a tisice az statisice cedecek umichanych na vyrazne horsich masinach nez sou dnesni HDR nebo digimixy, jsou na svete desky ktery byly delany na ctyrstopak a kdyz studio slavne zdvojnasobilo pocet stop na 8, byla velka slava a vy se tady muzete posadit kdyz mate "jenom" 32 stop ve 24bitech a "jenom" 8 multiefektu a 24 insertu na stopy a odstup pd sumu 120dB ??? ale notak 8) jasne ze bych umichal cedecko na yamaze 01v96

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 30 říj 2008 19:05

Pytkin píše:EXCOM : musis ho napred zobrat do mixovacej miestnosti .. zmixovat ho .. a potom ho mozes az zobrat do mastrovacej miestnosti a mastrovat ho ..
stale aj tak nevidim v tom ziadny problem... moj album PC poznat nebude.. taka je moja cesta a ciel...

prvy album urcite..

Odpovědět