StandAlone studio bez PC alebo aky je moj setup?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby

<t>Moj setup</t>

Len HW bez PC
2
7%
HW s vyuzivanim PC
22
79%
Len PC a SW
4
14%
 
Celkem hlasů: 28

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 30 říj 2008 21:31

Jindy2 : to bol moj povodny zamer, do momentu kym mi neodysla doska na PC racku :)
ako moja myslienka nie je obchadzat PC, ale proste prvy album co chcem spravit chcem spravit ako oldschool pristup...

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 30 říj 2008 21:35

když jste byli u těch protools, zajímalo by me proč většina profi hudebníků jede právě na protools, z mého pohledu toho Cubase nebo Logic umí víc.
?
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 30 říj 2008 21:40

Na jednu stranu zadne PC, na druhou stranu ve Fantomu interface co nejvice se blizici PC DAW. Na jednu stranu PC a pluginy nikdy, na druhou stranu vsechny masinky digitalni. Takze nakonec je to o tom uniku pred intenetem;)

Mozna budu trochu osobni, ale zas proc to nerict, nemyslim to ve zlem.
Mam pocit, ze clovek, ktery hromadi lepsi a lepsi gear, bez toho, aby na nem neco uceleneho vytvoril, se cim dal vice odsuzuje k tomu, ze nikdy nevytvori nic - nebude mit jak se postupne ten gear naucit, aniz by behem vyvoje delal nedokonale vytvory. A pri tak dokonalem gearu se bude bat delat neco nedokonaleho...

Takze podle me otazka nezni jestli clovek dela na SW nebo HW. Ale jestli clovek s tim HW a SW postupne roste.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 30 říj 2008 21:50

Amorph: souhlas, pekne receno, me se to tyka i bez super gearu :( za ten gear si muzes doplnit treba novy a novy pluginy, pak novy a novy impulsy do konvolucnich reverbu a podobny hovadiny kteryma se neustale clovek zabejva...

c9000: nerekl bych ze profi hudebniku, spis studii... co tak ctu Tape Op, tak tam jsou Pro Tools snad bez vyjimky v kazdym clanku nebo rozhovoru (!) Tezko rict, ale me osobne teda absolutne nelakaj, spis naopak. Nejaky veliky super zahranicni studia to mozna videj jinak (tradice, nejaka pochybna prestiz ("standart") apod...), ale do normalnich podminek mensich nebo dokonce domacich studii a koutku bych o nich v zivote neuvazoval (osobne bych o nich myslim neuvazoval ani kdybych mel velky studio... nejspis bych sel do Samplitude/Sequoii, pripadne Sonar nebo dokonce Reaper, kterej jsem ted zacal pouzivat). A moc rad bych slysel nejaky argumenty proc ano, pokud nekdo nesouhlasi.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 30 říj 2008 22:10

Amorph píše:Na jednu stranu zadne PC, na druhou stranu ve Fantomu interface co nejvice se blizici PC DAW. Na jednu stranu PC a pluginy nikdy, na druhou stranu vsechny masinky digitalni. Takze nakonec je to o tom uniku pred intenetem;)
ak by neprisiel Fantom G tak by som si ako seq urcite zohnal QY700.. HW u mna definuje hranice moznosti.. pri PC to neexistuje.. mas vsetko co si prajes :) je to ako zlaty podnos... pracovat dnes bez PC mi dojde natolko obmedzujuce ze je to v podstate ako selma zahnana do kuta a hlada co sa s tym da robit :) preto si myslim ze pri PC uz neviem improvizovat... pri HW ano, napadaju ma myslienk prave v duchu toho obmedzenia ktore mi to studio bez PC dava a zenie cloveka dalej aby nasiel nove cesty ...

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 30 říj 2008 22:23

pravda že hodně lidí od práce na pc odstupuje protože jak ríkají: má to moc možností
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 30 říj 2008 22:26

Nedávno jsem, se o pro toolsech bavil s jedním zákazníkem a nedokázal jsem mu tak nějak vysvětlit proč to vlastně všíchni používají, že prý to má lepší zvuk? blbobst, spíš mě příde že je to otom že ty amícký producers jsou prostš líný zkoušet něco novýho a když tam na tom jedou všichni tak oni taky aby nebyli out :wink:
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 30 říj 2008 22:28

ten ProTools bude presne to co NS10 ;) kazdy ich mal, ale nikto nevedel vlastne preco :) mozno aj vedeli, ale skor si myslim ze to nejak takto :

"Ocuj Jimmy, vedla na avenue v tom novom studiu maju tie bedne s tymi bielymi blanami,.. kurva, preco ich nemame aj my?"
Naposledy upravil(a) EXCOM dne 30 říj 2008 22:31, celkem upraveno 1 x.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 30 říj 2008 22:30

Cyril píše:"standart"
standard

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 říj 2008 23:17

EXCOM píše:Jindy2 : to bol moj povodny zamer, do momentu kym mi neodysla doska na PC racku :)
ako moja myslienka nie je obchadzat PC, ale proste prvy album co chcem spravit chcem spravit ako oldschool pristup...
Mne by osobne prisiel oldschool pristup , ze by si pouzil same analogy a tocil by si to do pasu .. ziadne midi nic ..

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 31 říj 2008 09:52

brooklyn: kurva to je fakt, a to si to jinak tak hlidam! standarta, ja vim... (tyhle jazykovy poznamky od tebe kvituju s povdekem, protoze me to zajima a bavi... jinak bych te asi okrikl, co se nade me vyvysujes ty holomku studovanej! :))
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 říj 2008 10:08

c9000 píše:Nedávno jsem, se o pro toolsech bavil s jedním zákazníkem a nedokázal jsem mu tak nějak vysvětlit proč to vlastně všíchni používají, že prý to má lepší zvuk? blbobst, spíš mě příde že je to otom že ty amícký producers jsou prostš líný zkoušet něco novýho a když tam na tom jedou všichni tak oni taky aby nebyli out :wink:
lebo je to akcelerovany hw a v case ked vypoctovy vykon pc stal za pendrek, na to existovali pluginy, s ktorymi sa nejake prve vstcka nedali porovnavat. a to cele s mrte kanalmi. dnesny stav v prospech toolsov neponuka ziadny padny argument, okrem tych ze cela generacia naozaj dobrych zvukarov v nicom inom robit nechce, lebo s tymto proste vedia. ked odidu do dochodku, firma najskor skrachuje

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 31 říj 2008 10:44

kexik : celkom pragmaticky si to zhodnotil :)

Odpovědět