Stavba mini home studia 360 x 230 cm

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
fantozzi2
Příspěvky: 53
Registrován: 25 lis 2007 18:07

Příspěvek od fantozzi2 » 23 kvě 2008 01:34

fova : podle tebe bych měl skládat věci rovnou někde na sále a v létě zase někde v místním areálu, aby to znělo autenticky a dokonale?

Ono to tak trošku z tvých příspěvků vyplývá...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 23 kvě 2008 07:32

tady se to rozjelo.... :D


po tydnu stravenym v mem studijku muzu rict ke skladani, ze slysim ohodne vic detailu , bass je konkretni bez zadnejch prisad z odrazu tudiz jednoduseji nastavitelnej a velkej bonus to ze kdyz vylezu ven na zahradu a mam to okoureny skoro naplno tak to neni slyset :)....

myslim ze zasadni je to, ze kdyz si nekdo koupi poradny monitory, tak je potreba na ne mit i poradnou mistnost, jinak je vyuzije na 50% ....
proste... precizni mistnost + kvalitni monitory = 100% vyuzitzi....

jinak samo ze de komponovat vsude a na vsem otom zadna...... ale jednodussi toje s dobrejma monitorama a v dobry mistnosti.....

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 23 kvě 2008 08:15

Fantozzi2: Samozrejme, ze muzes skladat kdekoliv, klidne i na sluchatka. Otazkou je, jak pak udelas mixaz. O to mi hlavne slo v te diskuzi s Excomem.

Ja, kdyz skladam, tak chci rovnou slyset, jak ty zvuky budou znit ve finale - tj. i na bedny. Jestli vy to delate jinak, je vase vec.

Proto se delaji akusticke upravy, abys slysel z beden to, co nastroj skutecne hraje a ne vsechny ty ostatni odrazy mistnosti do toho. Akusticke upravy se vlastne snazi napodobit obrovskou, rovnou louku, kde ti hraje aparatura a nevraci se ti zadne nezadouci odrazy.

Ekeaze: Je fajn, ze jsi spokojeny. Souhlasim s tebou, ze bez akustickych uprav velmi obtizne vyuzijes potencial slusnych beden.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 kvě 2008 09:37

fova: nie, ziadna luka... odrazy potrebujes, inak to prezenies s reverbami, rovnako ako na sluchatkach. co potrebujes, je, aby tie odrazy boli frekvencne nezavisle ale hlavne aby nevznikalo stojate vlnenie. ked mas par ms dozvuk, to je len v poriadku. zjednodusene povedabne svoju hudbu miesas pre posluch v izbe, nie na luke.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 23 kvě 2008 09:45

To mas pravdu, urcita mala mira odrazu v mistnosti, kde micham, je nutna, jinak bude ta mistnost pretlumena.
V tom to prirovnani k louce pokulhava :-)

Akusticke upravy by mely resit vsechny nezadouci jevy, jako je stojate vlneni, ale mely by zachovat urcity charakter (odrazivost) mistnosti, aby nahravky i nasledny poslech znely lidskemu uchu prijemne.

A pokud se provozuji v mistnosti akusticke nastroje jako je piano, je treba, aby tech odrazu mistnosti bylo opravdu dost, aby ten nastroj znel mocne.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 kvě 2008 10:23

na to prave sluzi waterfall analyza, trebars v nasom roomeq wizarde... graf by mal ukazovat priblizne rovnaky dozvuk na vsetkych frekvenciach s co najplynulejsim tlmenim, dobra dlzka je okolo 100-250ms. frekvencie so stojatou vlnou doznievaju ovela dlhsie

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 kvě 2008 16:11

Trosku som premazal nas OFFTOPIC s FOVOm ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 23 kvě 2008 16:18

Po vzajemne dohode, aby Pytkin nevypadal jako demon, co maze slusnym lidem prispevky :-)

Diky

fantozzi2
Příspěvky: 53
Registrován: 25 lis 2007 18:07

Příspěvek od fantozzi2 » 23 kvě 2008 19:55

já bych jenom dodal, že hudbu skládám proto, abych mohl kapele ukázat, co hrát. Fáze nahrávání pak nastává až v případě, že to kapela umí a ta věc za to stojí. Pak už je potřeba co nejlepší vybavení a místnost.

Jinak bych řekl, že to závisí od druhu hudby, takže bych negeneralizoval.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 23 kvě 2008 20:04

nejspis bude asi lepci kdyz se to tu komplet zamkne pac tyhle plky jsou uplne naprosto zbytecny a uplne mimo toto tema !....

tet to vypada jak kdyz jsem tu mistnost stavil jen tak a pro nic zanic....
asi nikdo opravdu nemel moznost si dat monitory do mistnosti o velikosti co mam ja ... zkuste to... a jednoznacne zjistite ze je to totalni pruser i na komponovani a nic jinyho nez to udelat jak sem udelal neslo... proste ja chci komponovat na monitorech ktery sem si poridil...
a jak rikam i pro pouhy komponovani je to 100x lepci, jak pred tim, kde mi basy litaly takovym zpusobem ze... no opakovat se nebudu nadale....

tet sem si to vzal asi moc uz osobne... sorry :) ale pointa toho vseho se uplne ztratila...
Naposledy upravil(a) Ondra P. dne 23 kvě 2008 20:38, celkem upraveno 1 x.

wire
Příspěvky: 367
Registrován: 30 čer 2007 17:41

Příspěvek od wire » 23 kvě 2008 20:11

pro me se pointa urcite neztratila... proste mas super studiovou mistnost, kterou ti pulka lidi tady muze jen zavidet...

teda aspon ja zavidim:)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 kvě 2008 21:15

ekeaze píše: asi nikdo opravdu nemel moznost si dat monitory do mistnosti o velikosti co mam ja ... zkuste to...
hehe, tak to tu teraz vacsine krivdis ;)

povedal by som ze vsetci maju k dispozicii podobry krcalek, akurat bez rockwoolu a k&h :)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 23 kvě 2008 21:20

ekeaze píše:nejspis bude asi lepci kdyz se to tu komplet zamkne pac tyhle plky jsou uplne naprosto zbytecny a uplne mimo toto tema !....
:oops: Sorry, nechal jsem se unest. Uz koncim.

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 23 kvě 2008 22:30

ten cerveny koberec je super ! nechces ho prodat?Rasp kdes ho koupil? :) Je mi zima na nozky na korku...
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

fantozzi2
Příspěvky: 53
Registrován: 25 lis 2007 18:07

Příspěvek od fantozzi2 » 23 kvě 2008 22:31

ekaze : ale kdeze. moc se mi to libi. mam sice k dispozici 4 hotovy mistnosti, ale stejne se chci prestehovat do chliva, kterej hodlam pekne upravit a diky tobe mam more inspirace ;-)

Odpovědět