Struny Alphayue už se trochu usadily a nerozlaďují se tak moc. Jak jsem psal Ečko je ocelové, takže se rozlaďuje nejméně, takže pak podle něj dycky sladím zbytek, když zrovna nemám po ruce telefon s ladičkou.
Resp. předevčírem jsem zlomil kobylku, zdálo se mě, že už je hodně zešikma a tak sem ji chtěl srovnat - zabral jsem moc a kobyla úplně padla, ulomila se jedna nožička a samozřejmě se uvolnila i duše v houslích. Stalo se to zrovna v pátek a při představě, že si několik dnů nezahraju sem se pustil do zoufalého podniku - kobylku jsem slepil a naštěstí drží. A duši jsem taky postavil - udělal jsem si na to z drátu podobný nástroj jak má houslař. Vcelku jsem i trefil místo a aby byla rovně. Ale možná to bude chtít oservisovat u houslaře. Takže zase hrajou, ale struny se zas trochu víc rozlaďovaly, protože jsem je musel úplně povolit. Ale po pár dnech už je to zas v cajku.
Hraju vážnou, ale nejradši mám lidovky, takže taky hraju Horňácké - holt slovácké kořeně sa nedajů vytrhnůt.
Řekl bych, že zvuk strun je vyvážený, i když kovové Ečko je samo nejostřejší. Hraju vždy minimálně s malým gumovým dusítkem. Taky záleží na houslích. Mám doma troje a každé hrají jinak ostře, jedny se nedají bez dusítka prakticky provozovat, bo bych za chvíli ohluchnul.
Řekl bych, že se mě na ty syntetiky hraje nejlíp. Jde dost poznat odezva na smyčec, stačí je minimální tah a hraje to. To se mě zdá že na těch ocelových nebylo tak dobré. Nebo jsem za tech pár dnů o dost zlepšil techniku