Bitcoin a dalsi kryptomeny

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
matucha

Re: Bitcoin a dalsi kryptomeny

Příspěvek od matucha »

$9000

Uz trochu prihoriva. To byl teda rok. Vyrostlo to hodne a je tam rozhodne parabola, ale (zatim) se to neutrhlo jako u predchozich bublin. Takze snad nehrozi zadna katastroficka korekce.

Obrázek

dendy

Příspěvek od dendy »

zeby ten cestvatel v case z redditu bol pravy ? :)

inak je fakt ze par mesiacov stagnacie by momentalne bodlo..nech 200 (E)MA ma ma cas dohnat aktualnu cenu ..

matucha

Příspěvek od matucha »

Kdo vi... samozrejme tenhle rust provokuje odvazny kresleni do grafu ;). Logaritmickyho grafu.

Obrázek

To by teda vyzadovalo podobnou akci jako v 2014... to by asi bylo zajimavy zazit. Min zajimava pro neobchodniky je samozrejme ta cast co nasleduje potom.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

tohle uz je psycho :-)

dendy

Příspěvek od dendy »

nie, to je len zaciatok :-)

ja si myslim ze toto nieje bublina co by padla, a to z jedneho dovodu .. napriklad realitna bublina v 2008 sa tykala hypotek... ludia nabrali hypoteky, nevladali ich splacat.. dotcom bublina v 2000 sa tiez tykala relativne hmotnej veci, zakladali sa firmy ktore potom negenerovali zisk takze padli ..

bitcoin je iny .. gro ludi co v tom maju peniaze to beru ako long-term investiciu, pre nich je zaujimava cena za 10,15, 20 rokov .. skladovanie bitcoinu nestoji nic (ked neratam miningove farmy ale to je uplne ina kapitola) .. aj ked pride velka korekcia, predaju len ti co to maju spekulativne na kratkodobe investicie (a tych je podla mna pri btc mala skupina)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

no az to bude 27k : 1, tak zacnou spekulovat i ti, co to neplanovali :-) (ja bych to teda psychicky nevydrzel, i kdyz fakt je, ze ja jsem ekonomicky pomerne retardovanej. proto taky nemam zadny bcs nasysleny :-) )

matucha

Příspěvek od matucha »

Vysvetlovani segwitu docela motaj, ale jinak dobry a pristupny shrnuti ekonomicky stranky.

matucha

Příspěvek od matucha »

Je sice trapny psat cisla "co se staly", ale $10000 ;).

dendy

Příspěvek od dendy »

no ak teraz nebude vyrazna korekcia tak potom uz neviem kedy ..

matucha

Příspěvek od matucha »

Kdyz se podivas na predchozi prestrely, tak tohle zatim vypada jenom jako uplnej zacatek. Budto se to bude chovat standardne a diky tomu "pomalu" cikcak poroste dal, nebo se to ustreli do nasobku behem kratky doby a pak dlouha kocovina.

dendy

Příspěvek od dendy »

ja si nemyslim ze je realny rast nad 100.000 - 200.000 $ ... mozno uvazujem zle ale moja uvaha je nasledujuca :

- 1 BTC je delitelny na 10.000.000 satoshi
- to znamena, ak by 1 BTC bol 100.000$, potom 1$ bude 100 satoshi ... 1$ ma 100 centov cize by bolo 1 satoshi == 1 cent

ak by cena BTC este viac narastala , zacal by byt nepouzitelny na nakup takych malych poloziek ako rozky v potravinach, cigarety, kava, bezny nakup, atd - proste preto ze by uz nebol fyzicky delitelny na tak male hodnoty - stala by sa z neho v podstate mena ktorou je mozne platit len vacsie obnosy, napriklad zaokruhlene na cele $ (v prepocte) .. to by zabrzdilo jeho masove nasadenie a tym padom ulmilo aj jeho rast hodnoty voci inym menam..

ale mozem sa aj seredne mylit alebo mi unikaju niektore podsatne detaily, matika mi nikdy moc nesla .. rad sa necham poucit :)

matucha

Příspěvek od matucha »

Tohle myslim vyresej dalsi vrstvy, ktery budou resit beznejsi platby, ty budou moct mit jemnejsi deleni. Hlavni vrstva (to co je bitcoin dneska) bude tem vrstvam delat zaklad a nejspis to budou taky pouzivat velky firmy.

Mozna to ale bude uplne jinak, cela ta technologie se porad hleda a este hodnekrat nas prekvapi.

matucha

Příspěvek od matucha »

Dneska se do seznamu spolecnosti planujicich obchodovani s bitcoin futures pridal NASDAQ. LedgerX uz myslim jede a CME zacina na zacatku prosince.

McAfee dava posledni dobou dost najevo ze BCH bude dominantni kvuli tomu, ze Bitmain ma hodne penez a zaridi to. V ramci argumentace ale rika nesmysly, takze jeho povest zustava zachovana. Schvalne co s jeho povesti udela posledni jeho vyrok - ze BTC vyrostlo 2x rychlejc nez cekal a ze jeho predikce na 2020 neni $500,000 ale $milion ;).

S rostouci cenou je vzdycky o zabavu postarano.

dendy

Příspěvek od dendy »

milujem co hovori mcafee :-))) predstava ze ze 3 roky splatim cely zvysok hypoteky na dom a este mi ostane 4x tolko penazi na pohodlny zvysok zivota je rozhodne prijemna hahahah... nie ze by som tomu teda veril ale predstavuje sa to prijemne :-))

matucha

Příspěvek od matucha »

Po agresivnim stoupani agresivni korekce. Tak snad jen doufat at to nespusti dlouhej medvedi trh.

Odpovědět