Bitcoin a dalsi kryptomeny
Re: Bitcoin a dalsi kryptomeny
Par grafu ukazujicich pomer mezi aktualni cenou btc a jeho pohyblivym prumerem (viz tabulka par prispevku nazpet): https://www.theinvestorspodcast.com/cry ... -multiple/

Napadla ma jedna vec .. ako je to z miningom v aktualnej dobe ? Je nieco do coho sa akualne oplati investovat ?
Jestli myslis BTC, tak veci od Bitmainu se skoro nedaj koupit (a nebo hrozne predrazene). K tomu uz je S9 na trhu pomerne dlouho, takze je mozny, ze to brzo neco prekona. Vypada to, ze na jare 2018 prijde konkurence s trochu efektivnejsima ASICama. Konkretne neco chystaj japonsky GMO (extremne skoupy na informace) a DragonMint. Uvidime co z toho bude. To by mohlo asi bejt nejakej cas vynosny.
Jinak tezeni ETH/ZEC/XMR atd grafickejma kartama je zatim taky vynosny. Myslim, ze nejlepsi karty jsou ted AMD Vega. Ale RX470/RX570 nebo GFX1060/1050/1070/1080 jsou porad ok.
Na tezeni nejakejch zasadnejsich castek potrebujes samozrejme vic karet.
Ja jsem rekreacne za pul roku natezil neco co mi zhruba zaplatilo grafiku, elektriku a neco trochu navic. Je to ale takova legrace, kdyby ses stavil k bankomatu a hodil do nej par tisicovek, tak ty penize mas taky a nemusis se s tim parat. Dobry je to pro momenty kdy ti bezi pocitac naprazdno nebo stoji nevyuzitej (v noci). V ten moment si levne kupujes velmi pomalu titerny mnozstvi BTC.
Jinak tezeni ETH/ZEC/XMR atd grafickejma kartama je zatim taky vynosny. Myslim, ze nejlepsi karty jsou ted AMD Vega. Ale RX470/RX570 nebo GFX1060/1050/1070/1080 jsou porad ok.
Na tezeni nejakejch zasadnejsich castek potrebujes samozrejme vic karet.
Ja jsem rekreacne za pul roku natezil neco co mi zhruba zaplatilo grafiku, elektriku a neco trochu navic. Je to ale takova legrace, kdyby ses stavil k bankomatu a hodil do nej par tisicovek, tak ty penize mas taky a nemusis se s tim parat. Dobry je to pro momenty kdy ti bezi pocitac naprazdno nebo stoji nevyuzitej (v noci). V ten moment si levne kupujes velmi pomalu titerny mnozstvi BTC.

Ale evidentne to nejsou spatny investori, protoze pred vanoceman 2017 to bylo 25k a kupujou dip po ~50% propadu

> to bylo 25k a kupujou dip po ~50% propadu
no ak to pojde takto dalej tak to je realne
ja uz len krutim hlavou, kazde rano ked sa pozrem na aktualny stav v Myceliu ukaze mi o 1000 EUR viac
.. ta korekcia co pride bude boliet 
no ak to pojde takto dalej tak to je realne

Doufam, ze vetsi castky skladujes v hw penezence a ne v mobilu.
tak vela toho nemam
ale az to zacne mat cenu 30-40k $ + tak hw kupim 
inak samozrejme seed mam bezpecne odzalohovany a schovany, telefon mam locknuty takze aj keby som ho stratil tak ho proste clearnem na dialku a je to ..
teraz dost rozmyslam ci previest BCH zo segwitu na BTC alebo to nechat - zatial to vyzera ze noznice beci BCH a BTC sa skorej otvaraju nez aby sa to priblizovalo ...

inak samozrejme seed mam bezpecne odzalohovany a schovany, telefon mam locknuty takze aj keby som ho stratil tak ho proste clearnem na dialku a je to ..
teraz dost rozmyslam ci previest BCH zo segwitu na BTC alebo to nechat - zatial to vyzera ze noznice beci BCH a BTC sa skorej otvaraju nez aby sa to priblizovalo ...
Ja BCH prodal davno za zhruba to co je ted. Protoze sou mi ty lidi co za tim stojej nesympaticky.
Jestli chces strategizovat, tak ted bude hromada vidlicek z BTC, zato zadna z BCH. To se klidne muze casem otocit, jak BCH nema segwit tak treba nekdo s dobrym napadem nekompatibilnim se segwitem udela zajimavej fork.
Bude asi zajimavy sledovat co se bude dit s BCH v momente kdy bitcoin bude prudce korigovat. Muze se stat, ze se budou penize prelejvat z casti do nej a tak to pro lidi co maj 1:1 penize ve vsech forkach bude emocialne lehci to vsechno drzet.
BTG jsem neprodal a asi to necham zit svym zivotem. Ted si to ale vede o neco hur nez BCH, tj dost nic moc.
Jestli chces strategizovat, tak ted bude hromada vidlicek z BTC, zato zadna z BCH. To se klidne muze casem otocit, jak BCH nema segwit tak treba nekdo s dobrym napadem nekompatibilnim se segwitem udela zajimavej fork.
Bude asi zajimavy sledovat co se bude dit s BCH v momente kdy bitcoin bude prudce korigovat. Muze se stat, ze se budou penize prelejvat z casti do nej a tak to pro lidi co maj 1:1 penize ve vsech forkach bude emocialne lehci to vsechno drzet.
BTG jsem neprodal a asi to necham zit svym zivotem. Ted si to ale vede o neco hur nez BCH, tj dost nic moc.
Takato uvaha ...
Celkova hash rate siete: 13,408,415,860 GH/s
Celkova spotreba elektriny siete: 34 TWh (https://digiconomist.net/bitcoin-energy-consumption)
Ked sa to hodi do kalkulacny profitability, v priemere celostetovo su mineri v brutalnom minuse:
https://www.cryptocompare.com/mining/calculator/btc…
Z toho vyplyva ze mineri ziju z transakcnych poplatkov,nie z toho co vytazia (samozrjeme celosvetovo v priemere)
Fatalne sa v niecom mylim ? Lebo ak nie, vyplyva mi z toho nasledujuce. Ak chcu mineri viac zarobit (a tyka sa to najma velkych hracov na trhu, Bitmain a podobne), je v ich zaujme tlacit cenu BTC hore, aby mohli ist dole poplatky a oni boli profitabilni .. Pretoze mensie poplatky ==> viac transakcii ==> uspesnost bitcoinu narasitie ==> narastie po nom dopyt ==> pojde hore cena ==> dalsi priestor na znizenie poplatkov .. a tak dokola
Z toho ako vlemi je celosvetovo mining v minuse mi vyplyva ze sicasna cena BTC je brutalne podhodnotena, a ma priestor este riadne rast ..
Celkova hash rate siete: 13,408,415,860 GH/s
Celkova spotreba elektriny siete: 34 TWh (https://digiconomist.net/bitcoin-energy-consumption)
Ked sa to hodi do kalkulacny profitability, v priemere celostetovo su mineri v brutalnom minuse:
https://www.cryptocompare.com/mining/calculator/btc…
Z toho vyplyva ze mineri ziju z transakcnych poplatkov,nie z toho co vytazia (samozrjeme celosvetovo v priemere)
Fatalne sa v niecom mylim ? Lebo ak nie, vyplyva mi z toho nasledujuce. Ak chcu mineri viac zarobit (a tyka sa to najma velkych hracov na trhu, Bitmain a podobne), je v ich zaujme tlacit cenu BTC hore, aby mohli ist dole poplatky a oni boli profitabilni .. Pretoze mensie poplatky ==> viac transakcii ==> uspesnost bitcoinu narasitie ==> narastie po nom dopyt ==> pojde hore cena ==> dalsi priestor na znizenie poplatkov .. a tak dokola
Z toho ako vlemi je celosvetovo mining v minuse mi vyplyva ze sicasna cena BTC je brutalne podhodnotena, a ma priestor este riadne rast ..
ako presne si to pocital? respektive co presne a kam si hadzal do kalkulacky?
sak klikni na ten link druhy 

ked tam kliknem tak mi to ukazuje ine cisla a ty si pisal ze "ked sa to hodi do kalkulacky" tak ma zaujima ako a kam sa ma co hodit a co ma z toho vyjst a ako si to interpretoval ako "v brutalnom minuse"
Len pozeram ze tam je chyba .. v spotrebe treba dat este o 3 nuly viac, takto je tam len 34 GW ... potom je ten prepad este vyraznejsi ..
- Přílohy
-
Asi proto jim taky nevyhovuje ze bitcoin nema vetsi bloky (kam by se veslo vic transakci). Spamem pak muzes celkem uspesne zvednout poplatky prakticky v jakkkoli velkejch blocich. A segwit zlevnuje transakce proti nesegwitovejm, coz se samozrejme nelibi a vetsina velkejch bitcoinovejch firem (burz) zavedeni segwitu zdrzuje, protoze se s tezarema "kamaradej" nebo sou jima primo vlastneny.
Bitmain ted taky prodava svoje stroje jenom za BCH a videl jsem spekulaci o tom, ze vzdycky okolo casu, kdy maj hotovou varku na prodej dochazi k pumpovani v cene BCH, diky cemu pak maj z tech prodeju okamzite nasobky penez.
Je to zajimavej ekosystem.
Bitmain ted taky prodava svoje stroje jenom za BCH a videl jsem spekulaci o tom, ze vzdycky okolo casu, kdy maj hotovou varku na prodej dochazi k pumpovani v cene BCH, diky cemu pak maj z tech prodeju okamzite nasobky penez.
Je to zajimavej ekosystem.
Neveim s tym BTC to zacina nevyzerat uplne dobre .. aby to ozaj nepadlo cele na pomalosti siete a vysokych poplatkoch .. zeby nakonie predsa len ten BCH vyhral ? ..