Čtečka el. knih

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
SadLuck

Re: Čtečka el. knih

Příspěvek od SadLuck »

Zas aby to nevyznělo že kindle PDFka nezvládne.. obzvlášť když se natočí obraz na šířku a tím pádem se zobrazuje vždycky zazoomovaná půlka stránky, tak je vše i kolem a4 formátu docela v pořádku.. Ale na věci jako notové záznamy / technické výkresy / časopisy (a zkrátka cokoli kde jsou malá písmenka / znaky) bych bral tablet.. jinak na čtení jako takové všemi deseti kindle, protože ten display je pro oči skutečně to samé jako papír, čtečka lehčí než většina knih a je to pohoda :)

tony9

Příspěvek od tony9 »

Taková maličkost. Jde nějak jednoduše propojit iPad s notebookem s Win na kterém mám PDFka?

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Ivo píše:Myslim ze je porad lehci nez prumerna knizka - k tomu zdvihani nad sebe :)
To byl taky jeden z duvodu, proc jsem si kupoval ctecku. A kdyz jsem si posledne cetl Sofiinu volbu v paperbacku, kterou jsem dostal k Vanocum, tak jsem to teprve docenil :D

Mimochodem nerekl bych, ze ctecky jsou pomale. S nejakym slozitym PDFkem s obrazkama mozna, s beznymi textovymi vecmi to o mnoho rychlejsi byt nemuze. A rozhodne to cloveka nijka nezdrzuje nebo nerozciluje :)

tony9: Urcite. Prinejhorsim Dropboxem :-)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

tony9 píše:Taková maličkost. Jde nějak jednoduše propojit iPad s notebookem s Win na kterém mám PDFka?
Synchronizovaně přes iTunes :wink:

dendy

Příspěvek od dendy »

tony9 píše:Taková maličkost. Jde nějak jednoduše propojit iPad s notebookem s Win na kterém mám PDFka?
najprv doporucujem prekonvertovst na ePub v tomto programe http://calibre-ebook.com/ a potom uz klasicke drag'n'drop do itunes a citat normalne cez iBooks

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ivo píše:Na ipadu jdou cist vsechny formaty, podstatne lepe se ovlada (ctecky jsou proti tomu dost pomale a neohrabane) a vyuzijes ho k dalsim 1000 ucelum. Nema eink displej, na slunicku se bude lesknout. Myslim ze je porad lehci nez prumerna knizka - k tomu zdvihani nad sebe :)
Ivo Ivo... Pomale a neohrabane? A to jsi zase cetl kde? ;) Mam ipad i kindle a ipad mam jen na barevny casopisy, ctecka je na knihy mnohem lepsi (na text bez obrazku). Vydrzi ti mesic, je lehoucka, malinka, lip se na to kouka a je to opravdu pohodlnejsi na ovladani nez ipad ;) (ne, fakt to neni neohrabany, proste drzis v jedny ruce a palcem listujes, u ipadu potrebujes jeste smatlat druhou rukou po displeji). Kdo nezkusil nepochopi.

Jinak "novy" kindle 4 dotykac nema, ten ma paralelne vydany kindle touch.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

neviem ako to je na Win, ale na OSX si spustis sharing webu, ten ti da local host adresu a cez iPad Safari len zadas tuto adresu a vidis vsetky subory ktore mas na kompe v danom websharing foldry, .. to znamena ze si vytvoris folder kde nahadzes neobmedzene mnozstvo PDF, ten folder das sharovat vo websharingu a cez safari na ipade vidis jeho obsah a len si kliknes a natiahne sa ti do safari.. ten potom bud ulozis do iBooku, alebo si ho len prezeras v safari

tony9

Příspěvek od tony9 »

Jak čtu diskuzi, tak to vypadá, že ideální je mít čtečku i iPad, jenže já bych chtěl, aby mně věcí ubývalo a ne přibývalo.

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Tak se holt budes muset rozhodnout, co ctes casteji a co je pro tebe dulezitejsi :-) Pro iPad mluvi vice vyuziti (i kdyz co vidim na brachovi, tak se vyuziti vicemene omezuje na prohlizeni webu, hrani her a ukazovani fotek), pro Kindle mensi rozmery a celkove vetsi prizpusobeni na cteni.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Mě od toho kindlu trochu odrazuje právě to jak je to malé ... že se tam nevejde pořádně celá stránka nebo je to pak mrňavé písmo .. Když jsem ještě uvažoval o čtečce, chtěl jsem 9,7' velikost displeje (Kindle Graffite apod.)

Wohma

Příspěvek od Wohma »

No jenze pokud nectes vysazeou vec (PDF), tak je ti to jedno. Pismo si zvetsis, jak potrebujes, a pak uz jen ctes a otacis. Je preci celkem jedno, jestli se ti naraz zobrazi 30 nebo 40 radku textu, pokud to nezachazi do extremu (jako ze otacis kazde 3 radky apod.).

A u PDF si to samozrejme muzes zazoomovat, i kdyz jak uz bylo receno, tak u nekterych PDF to nemusi byt dvakrat pohodlne.
Mimochodem tip pro vlastniky Kindlu: jemnejsiho pohybu v zazoomovanem PDF dokumentu docilite drzenim Shiftu a mackanim smerovych tlacitek.

delay

Příspěvek od delay »

Zcela souhlasim s Wohmou.

tony9

Příspěvek od tony9 »

Oživuji tohle téma. Chci se zeptat, je něco výrazně nového v těch čtečkách? Nebo to Kindle pořád jistí?

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Novej kindle vypada cool :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

u kindla je na <> ze nevie formaty s DRM .. takze kto si chce kupovat knihy , tak je kindle absolutne nepouzitelny ..

Odpovědět