Čtečka el. knih
Re: Čtečka el. knih
Zas aby to nevyznělo že kindle PDFka nezvládne.. obzvlášť když se natočí obraz na šířku a tím pádem se zobrazuje vždycky zazoomovaná půlka stránky, tak je vše i kolem a4 formátu docela v pořádku.. Ale na věci jako notové záznamy / technické výkresy / časopisy (a zkrátka cokoli kde jsou malá písmenka / znaky) bych bral tablet.. jinak na čtení jako takové všemi deseti kindle, protože ten display je pro oči skutečně to samé jako papír, čtečka lehčí než většina knih a je to pohoda 

Taková maličkost. Jde nějak jednoduše propojit iPad s notebookem s Win na kterém mám PDFka?
To byl taky jeden z duvodu, proc jsem si kupoval ctecku. A kdyz jsem si posledne cetl Sofiinu volbu v paperbacku, kterou jsem dostal k Vanocum, tak jsem to teprve docenilIvo píše:Myslim ze je porad lehci nez prumerna knizka - k tomu zdvihani nad sebe

Mimochodem nerekl bych, ze ctecky jsou pomale. S nejakym slozitym PDFkem s obrazkama mozna, s beznymi textovymi vecmi to o mnoho rychlejsi byt nemuze. A rozhodne to cloveka nijka nezdrzuje nebo nerozciluje

tony9: Urcite. Prinejhorsim Dropboxem

Synchronizovaně přes iTunestony9 píše:Taková maličkost. Jde nějak jednoduše propojit iPad s notebookem s Win na kterém mám PDFka?

najprv doporucujem prekonvertovst na ePub v tomto programe http://calibre-ebook.com/ a potom uz klasicke drag'n'drop do itunes a citat normalne cez iBookstony9 píše:Taková maličkost. Jde nějak jednoduše propojit iPad s notebookem s Win na kterém mám PDFka?
Ivo Ivo... Pomale a neohrabane? A to jsi zase cetl kde?Ivo píše:Na ipadu jdou cist vsechny formaty, podstatne lepe se ovlada (ctecky jsou proti tomu dost pomale a neohrabane) a vyuzijes ho k dalsim 1000 ucelum. Nema eink displej, na slunicku se bude lesknout. Myslim ze je porad lehci nez prumerna knizka - k tomu zdvihani nad sebe

Jinak "novy" kindle 4 dotykac nema, ten ma paralelne vydany kindle touch.
neviem ako to je na Win, ale na OSX si spustis sharing webu, ten ti da local host adresu a cez iPad Safari len zadas tuto adresu a vidis vsetky subory ktore mas na kompe v danom websharing foldry, .. to znamena ze si vytvoris folder kde nahadzes neobmedzene mnozstvo PDF, ten folder das sharovat vo websharingu a cez safari na ipade vidis jeho obsah a len si kliknes a natiahne sa ti do safari.. ten potom bud ulozis do iBooku, alebo si ho len prezeras v safaritony9 píše:Taková maličkost. Jde nějak jednoduše propojit iPad s notebookem s Win na kterém mám PDFka?
Jak čtu diskuzi, tak to vypadá, že ideální je mít čtečku i iPad, jenže já bych chtěl, aby mně věcí ubývalo a ne přibývalo.
Tak se holt budes muset rozhodnout, co ctes casteji a co je pro tebe dulezitejsi
Pro iPad mluvi vice vyuziti (i kdyz co vidim na brachovi, tak se vyuziti vicemene omezuje na prohlizeni webu, hrani her a ukazovani fotek), pro Kindle mensi rozmery a celkove vetsi prizpusobeni na cteni.

Mě od toho kindlu trochu odrazuje právě to jak je to malé ... že se tam nevejde pořádně celá stránka nebo je to pak mrňavé písmo .. Když jsem ještě uvažoval o čtečce, chtěl jsem 9,7' velikost displeje (Kindle Graffite apod.)
No jenze pokud nectes vysazeou vec (PDF), tak je ti to jedno. Pismo si zvetsis, jak potrebujes, a pak uz jen ctes a otacis. Je preci celkem jedno, jestli se ti naraz zobrazi 30 nebo 40 radku textu, pokud to nezachazi do extremu (jako ze otacis kazde 3 radky apod.).
A u PDF si to samozrejme muzes zazoomovat, i kdyz jak uz bylo receno, tak u nekterych PDF to nemusi byt dvakrat pohodlne.
Mimochodem tip pro vlastniky Kindlu: jemnejsiho pohybu v zazoomovanem PDF dokumentu docilite drzenim Shiftu a mackanim smerovych tlacitek.
A u PDF si to samozrejme muzes zazoomovat, i kdyz jak uz bylo receno, tak u nekterych PDF to nemusi byt dvakrat pohodlne.
Mimochodem tip pro vlastniky Kindlu: jemnejsiho pohybu v zazoomovanem PDF dokumentu docilite drzenim Shiftu a mackanim smerovych tlacitek.
Oživuji tohle téma. Chci se zeptat, je něco výrazně nového v těch čtečkách? Nebo to Kindle pořád jistí?
Novej kindle vypada cool 

u kindla je na <> ze nevie formaty s DRM .. takze kto si chce kupovat knihy , tak je kindle absolutne nepouzitelny ..